Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Околна температура и виско?

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

До: Околна температура и виско?

[quote=bgbul;686016]
    Първоначално публикуван от BENZBOSS Преглед на мнение
    Спорим с двата крака.Не е на оста на коляновия или поне не е на моите коли.

Спора ражда истината !
    Аз не знам тая ос дали е на коляновия вал или не ?
    И слава богу - не искам да разбирам !
    Иначе - до сега от смяната на виското - проблеми е нямало ( около 50 000 км ).
    Като гледам лагера - бая зор е видял ?
    Ми една сутрин просто почна малко по остро да работи,като отворих капака и ми се стори,че перката не вьрти в една плоскост.Загасих мотора и хванах основата на перката и имаше леко луфт.Махнах ремька и сьвсем се разклати като на дьрт коч виското.
    Ново виско,нова стойка,нова водеща шайба,нов ремьк,малко инструменти и 2 часа и айде пак в играта.
    Това се сменяло като се сменя и ремьк,новите се движат с леко сьпротивление,това се вьртеше свободно.Малко му е трябвало да плесне перката през предния капак.
    Стойката или основата или планката с вала или там както се нарича ми беше около 75 кинта,на другия е около 500.
    И като се нервирах и като го изльгах и сега виското почива,вьртят електриките.

Не го знам на колко е,може оригинал да е бил на около 170 000 километра.Добре поне,че не са го плеснали на водната помпа,че те тогава и антифриз трябваше да сменям.
    TOYOTA SEQUOIA ‘11
    W140 S420 '99

Коментар

Първоначално публикуван от Vlado_Ts Преглед на мнение
      ...следователно , с течение на годините ако радиатора се "полузапуши" от мърсотиите , то виското няма да получава вярна информация за температурата . В такъв случай не стига че няма нормален топлообмен , а на всичко отгоре и перката няма да помага на 100% . Този "начин на получаване на информация" май е недстатък за виското.
      Абсолютно Владо. Обаче се ще върти на някакъв % и ще охлажда. Същото важи и ако не работи на 100%. Леко и с почивки ще се прибереме. Освен, ако не ни е много калпава главата. Докато ел. вентилатора и електрониката покрай него, дава фира отведнъж.
      Абе и тук няма "пълно щастие".

Коментар

Така и така сме се заговорили на тема охлажадане,чудя се от прецакана капачка на разширителния съд какви биха били последиците, най-вече за системите,които работят под налягане.

Коментар

Ми завира чайника - при мен горна нормална температура е около 115 градуса при дадено налягане.Ако ми е избила капачката на 100 градуса ври / ако сьм с вода само / и хвьрлям мотора.Капачката 20$,мотора 8000$.
          TOYOTA SEQUOIA ‘11
          W140 S420 '99

Коментар

някой проверявал ли е колко струва виското за витара 1,6 8 клапна

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.

Зареждам...
            X