Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Дизел през зимата (проблеми и решения)

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

Поради постоянната липса на ток в моя акумолатор се научих и постоянно да го зареждам.Руско зарядно с максимален ампераж 7амп.Една нощ включено и всичко е ОК.Знаещи са ми казвали,че оптимално е, по малък ток на заряда ,но за по дълго време.В Канада на някой паркинги даже имаше специални букси да се включиш и да ти бълбука акумолатора цяла нощ или ден.Само за да го държи възбуден де!

Коментар

колеги как са джипките? днес май е най-студено в /София поне.../
      помогнете да открием откраднатите двигатели http://forum.offroad-bulgaria.com/sh...ad.php?t=59117

Коментар

"Ако искаш проблеми с нафтата да нямаш ти,
        в OMV отиди,
        хубаво алпийско дизелче си сипи,
        и си свиркай сутрин тиририиии!"

Коментар

както вече писах откакто акумулатора ми е увит със шалче и трети пореден ден пали от раз.без шалчето не искаше.
          В момента пияният гръцки народ се опитва да фокусира дългия лист със сметката, който му подава все по-изнервеният европейски сервитьор. А махмурлука тепърва предстои...

Коментар

Първоначално публикуван от братчеда
            точно така се зарежда най-добре,но отнема повече време.затова не виждаш никаква реакция.отделяш повече време и си готов.
            Въпросът е: Колко повече време?
            Ние не сме неутрални!

Коментар

70 часа и повече...
              VPetrov.photography

Коментар

Първоначално публикуван от Тедо /LJ73/
                колеги как са джипките? днес май е най-студено в /София поне.../
                Благодаря! Добре си е ... пред блока със замръзнала нафта от онзи ден. Чудя се само дали ще има смисъл днес в ранния следобед (като се "стопли" до -6 -7) да пробвам дали ще запали или да чакам пролетта
                Ние не сме неутрални!

Коментар

Първоначално публикуван от V93
                  Въпросът е: Колко повече време?
                  колега, запали ли или още не можеш?

ако акумулатора е почти разреден с 2А заряден ток ще ти трябват поне 30-40 часа...

Смята се горе долу T[h] = 1.4*С/I където С е капацитет на акумулатора [Аh], I - заряден ток [А]

друг много важен момент е, че ако акумулатора е стоял дълго време разреден /например в автокъщата/, колкото и да го зареждаш, като постои на студено една нощ и пак ще "умре"... т.е. не "държи ток"
                  помогнете да открием откраднатите двигатели http://forum.offroad-bulgaria.com/sh...ad.php?t=59117

Коментар

Първоначално публикуван от Тедо /LJ73/
                    колега, запали ли или още не можеш?

ако акумулатора е почти разреден с 2А заряден ток ще ти трябват поне 30-40 часа...
                    Смята се горе долу T[h] = 1.4*С/I където С е капацитет на акумулатора [Аh], I - заряден ток [А]
                    друг много важен момент е, че ако акумулатора е стоял дълго време разреден /например в автокъщата/, колкото и да го зареждаш, като постои на студено една нощ и пак ще "умре"... т.е. не "държи ток"
                    При -16 - 17 днес и вчера сутринта дори не съм и пробвал да паля, защото горивото няма как да се е размръзнало и само бих довършил тотално акумулатора.
                    Реших днес да пробвам да заредя поне донякъде акумулатора и като е по-топло през деня да се пробвам ако може да запали. В случай на успех - допълване на резервоара с по-читаво гориво и посещение на някой акумулаторджия за проверка и по-свястно зареждане на акумулатора.
                    Някакви предложения за сервизи, предлагащи такава услуга около Гео Милев?
                    Ние не сме неутрални!

Коментар

ако имаш друг превоз, по-добре изчакай 2-3 дни събота и неделя щяло да се стопля...

Коментар

.

Нафта от Лукоила на черния кос ми замръзна горе на семково и едвам едвам съм запалил с 10 въртенета. Пали...гасне след 3 sec, дрънка, хлопа, тропа......и във прозрачния филтър преди помпата си личеше как е замръзнало, изглеждаше като захаросан бяло-жълт мед....
                        казаха ми литър бенца литър газ за горене на пълен резервоар нафта и нямало проблем. Много ме дразни тва със замръзването...тва ми е първата дизелова джипка в живота и тва ме побърква!!!!

Коментар

Значи аз съм с алпийска нафта, и 95 ах нов "сух" бош, вчера запалих, като подгрях с печката, но нея нещо и стана и сега няма ток, сиреч не работи, пък ток в колата има. нейсе, рекох си днес сутринта е по толо ще запали. да ама не, и не само това ами не 2-рото въртене нещо стана със стартера май, и спря да върти. сега ще се прибера да пробвам пак, щото трябваше да тръгна пеша... някои има ли идея какво може да е предизвикало проблем със тартера, студа, старост, кабелна корозия.

сега и аз трябвада посетя вебасто , стига да се задвижа изобщо) и ако не успея да запаля ще се намери ли някои в мотописта да ме дръпна, че няма бутане...

10х

Коментар

А да ти не е паднал акомулатора и да има ток само колкото да светне някоя крушка в купето и да цакне един два пъти бендикса без да завърти електромотора! На мен на това ми мирише! Ако не е така просто извади една гега и набии стартера отгоре! Него жали няма да го счупиш удряй смело и после връткай!
                            Ако неуспееш пиши пак!
                            4ао
                            Никога не спорете с глупака. Хората може да не разберат разликата.

Коментар

хех, не трябва да е паднал уж, но може, може и да го внеса на топло за през ноща и да пробвам утре през деня...

никога не съм имам проблеми със стартера, и съответно не го знам къде точно е, хаха, ще си умра от срам

Коментар

ми гледаш там където се цепат скоростите от блока ще го намериш като ти даде зор
                                4ао
                                Никога не спорете с глупака. Хората може да не разберат разликата.

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 17:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                                X