Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Дизел през зимата (проблеми и решения)

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

Бе глей сеа, те по страшните шведски баири как се оправят хората, а? Кажи си че те мързи, и туй то!
    Да бе, колонки на улицата. Сганта събра жиците от далекопроводите, та от улицата ли? И депутатите им помагат ...

Коментар

Първоначално публикуван от Стефан
      Бе глей сеа, те по страшните шведски баири как се оправят хората, а? Кажи си че те мързи, и туй то!
      Да бе, колонки на улицата. Сганта събра жиците от далекопроводите, та от улицата ли?...
      Ми то на нагревателя баири му не пречат, щото не палиш двигателя и нямаш проблем хем да си го топлиш, хем да си стои на първа/задна.
      Ама за да включиш нагревателя си требе изведено захранване на паркинга (ако не си в гараж, разбира се) и тук вече идваме до последното ти цитирано изречение ...
      Ние не сме неутрални!

Коментар

ми във Враца бензиновата цистерна на лукоил при малкия студ се спука от замръзване и сега бензиностанцията е в ремонт поради истеклото гориво и поразиите... Какво да говорим за дизела! Добавки ли глупости на търкалета това е покупка на поредното менте продавано по същите бензиностанции! Сипвайте газ за горене и ако замръзне ми се обадете! Това е единствения начин за предпазване! Маздата преди години 929 бензин замръзна ел помпата на бензина и се спука като тиква! Една такава помпа е 300 лева... още несме слагали такава...
        Бензинджии преди да се радвате сипете си спирт в бензина за да непочнете с майката тука от утре
        Аз на моя дизел ако го карам в такав студ ще му сипвам олио пък нека съм глупак
        4ао
        Никога не спорете с глупака. Хората може да не разберат разликата.

Коментар

ааа за багревателите ... смешно ви беше когато търсех ! Лошото е, че дори те непомагат когато провода замръзне! Поне пали ако системата горивната е ок!
          4ао
          Никога не спорете с глупака. Хората може да не разберат разликата.

Коментар

Вижте сега - водицата си замръзва независимо дали е смесена с дизел или бензин Айде да не почваме пак с Оня спор!
            А аз съм против всякакви добавки! Това си е чисто правене на пари от нищо - продаване на индулгенций са му викали в средновековието.
            Чист филтър, здрави свещици и си караш спокойно при нашите "студове". За водата си има лампа.
            Срамота е да се оплаквате, щом жена ми кара джипката тези дни в студовете и като я питам имала ли е проблеми ме поглежда учудено!

Коментар

Аlex си продава джипа.Вместо да започвате да учите физика,да изпитвате добавки ,а също да експериментирате с нафта или газ се движи вашата кола ,или вместо да чакате пролетта, звънкате му посещавате нотариуса и се сдобивате с бензинов джип
              B+

Коментар

Когато на дизела са му здрави накалите пали ! с нафтата проблема се решава с малко бензин+масалце слагам го даже и лятото,другото важно е як акумулатор аз разчитам на Optima REDTOP върти при -20 все едно е +20 вече е на 7 години и нямам проблеми с него
                Човек първо е изобретил колелото а после премазаните животни !

Коментар

Първоначално публикуван от V93
                  П.П. А пък това с автоматичното припалване реално не ми е ясно как бих могъл да го изпълня при моите си условия. Колата трябва да я оставя при всички положения на скорост и/или ръчна за да не слезе сама по баира. Сега, през зимата, ако я оставя на ръчна има голяма вероятност сутринта да трябва да слизам с кофа гореща вода за да мога да тръгна ...
                  Автоматик бре батка Там си има режим Р Така че колата си се пали самичка (за ужас на охраната на паркинга) и после спира...оня тъкмо се поуспокоява и сладко задпива във фургона и ето ти на...отново
                  Веднъж влюбен в американски автомобил след време с ужас установяваш че всичко най-прекрасно на този свят е или неикономично, или неекологично, или не се побира в гаража.

Коментар

Два пъти сутрин Дифендъра работеше на половината цилиндри, бях зареждал последния път в Лукойл, но на тези които се стопанисват от Петрол..
                    Мислех, че проблема е едва ли не в горивния филтър и моите разходки през реките, обаче когато заредих Тойотата и видях същия резултат ми се проясни - беж далеч от Лукойл и само OMV - алпийски дизел, вече проверено - никакви проблеми!

Петрол дължат на Лукойл доста парички и сигурно правят някакви цигании с горивото, но тъй като стопанисват много техни бензиностанции - не се знае знае ли се!?

Най-добре по-далеч!..

Коментар

Първоначално публикуван от quadra
                      Автоматик бре батка Там си има режим Р Така че колата си се пали самичка (за ужас на охраната на паркинга) и после спира...оня тъкмо се поуспокоява и сладко задпива във фургона и ето ти на...отново
                      Тъй де, аз какво казвам - неприложимо в "МОИТЕ условия". Щото моите условия са ръчни скорости и баир. Режимът "Р" ми е колата винаги на първа или задна.

Първоначално публикуван от Volk
                      бях зареждал последния път в Лукойл, но на тези които се стопанисват от Петрол..
                      ...
                      Най-добре по-далеч!..
                      Като гледам, май "Петрол" ще ги забравя и аз.
                      Ние не сме неутрални!

Коментар

какво значение имат бензиностациите, нали всичкия бензин идва от лукойл в бургас

познавам пишман собственици на дизелови коли, замръзвали с нафта от всички известни бензиностанции. и проблема не е само нафтата, бензина също е болкук, ама нали дизела уж е по - непретенциозен към горивото и затова сипват повече мизерия там.

иначе миналата зима карах един мерцедес 320 бензин и една нощ при температура под -15С колата спря както си вървеше и беше автоматик и имаше движение ......

това е положението, на който не му харесва да си направи рафинерия
                        drive alive

Коментар

Като говорим за желирано гориво се сещам за изтощен акумулатор. И започвам да се чудя дали т.нар "енергийни станции" (Jump start, Batery Booster Box и т.п. наименования) могат да се използват за пускане на дизелов двигател с паднал акумулатор? Дали ще им стигне силицата?
                          Ние не сме неутрални!

Коментар

Първоначално публикуван от V93
                            Като говорим за желирано гориво се сещам за изтощен акумулатор. И започвам да се чудя дали т.нар "енергийни станции" (Jump start, Batery Booster Box и т.п. наименования) могат да се използват за пускане на дизелов двигател с паднал акумулатор? Дали ще им стигне силицата?
                            Тва за Booster-те е добър въпрос.Мойта любима в гаража за 7 дена яде всеки акумолатор,та често би ми помагал.Дали ще подпали 3л.дизел барабар с АКПП?А в гаража не пода под +9?

Коментар

Първоначално публикуван от go go go
                              какво значение имат бензиностациите, нали всичкия бензин идва от лукойл в бургас
                              имат много общо и сам си го каза те всички сипват разни неща в горивото, но всяка верига различни

а на по-малките бензинджиите си правят и техните сметки и никак не им пука на кой резервоара ще замръзне

Коментар

и защо ти "яде" акумулатора? няма логика? алармата похарчва ток - особено ако се самовключва и свири по цяла нощ...

не правя реклама, но от около две години зареждам почти само на Газтрейд /Цариградско, преди спирката на ХМС/ - не съм имал проблеми с горивото... Да не говорим, че винаги е 4-5ст по-евтино... Само вчера навъртях 95км из града...

ИМХО пренебрегва се изправността на подгр. свещи, на второ място здрав акумулатор... в студовете колата трябва да се кара всеки ден /ако искаш да пали/...

Не на последно място - хубаво е да е по-новичка Авенсиса на баща ми нощува /студува/ на Панчарево, пък пали без оплаквания
                                помогнете да открием откраднатите двигатели http://forum.offroad-bulgaria.com/sh...ad.php?t=59117

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 17:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                                X