Днес на връщане от южната ни съседка еко-тек 1.8 бензин (никога е нямал газ,ако има значение) кихна едно кълбо дим 
.Стана бързо и не успях да доловя нищо друго , освен къркорене,уригване или не знам и аз как да го обесня.Бях на лек баир на 4-та предавка (непосредствено след продължително движение по магистрала ), може би имаше мимолетна загуба на мощност понеже инстиктивно погледнах в лявото странично огледало и видях мощното изпушване(като се замисля там е част от детелина с ограничение 40, съответно няма кой да ме изпреварва та да зяпам в огледалото ). След пушилката си продължих още около 200км. без каквито и да е проблеми.
Преди време веднъж карайки по нашите магистрали масълце цвърчеше от капачката за наливане (доливане за екотеците
) , тогава пуснах и тема, където колеги тук предположиха , че е запушена картерната вентилация. Друго, което може би има връзка е, че за последните 6 месеца 2 пъти слагам нови свещи след осезаема загуба на мощност(сякаш мотора работи на 3 цилиндъра).Първият път едната беше омаслена а преди около месец си беше направо заварена. Като цяло Зафирата съм я прежалил та не ме брига много-много от какво е болна, ама ей-така ще ми е интересно да чуя мнения от хора разбиращи от ДВГ.

Преди време веднъж карайки по нашите магистрали масълце цвърчеше от капачката за наливане (доливане за екотеците
 Ники те пита на педала на газ жило , или кабел работи
Коментар