Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Комбито смучe въздух. От къде?

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

От: Комбито смучe въздух. От къде?

По принцип досега не съм срещал менте на този комплект уплътнения,единия вариянт е на бош който е към 40лв,другият вариянт е на мерцедес оригинални,който също е производство на бош само че опаковано от мерцедес и е към 90лв.При поръчването гледай номера на помпата понеже тези мотори имат 2 вида помпи.Те са почти еднакви де но не всички части от комплекта са еднакви.Ако си от софия или си ще идваш до софия ,донеси ми помпата ще опитам дати смея гарнитурките срещу бутилка сливова .Ако пък някой пишман майстор реши да ги сменя ,при сглабянето и разглабянето да се пази голяма чистота и при събиране на помпата всички пръстенчета да се намажат с нафта.
    0 8 76 36 8 542

Коментар

Така, днес взех няколко О-пръстена и горивен филтър..
      При смяната на филтъра установих, че шипката е счупена и така не може добре да уплътни, съответно си дърпа..

Ето я и нея.. Тъпото е, че не може да се смени самата щипка ами трябва целия маркуч.. И още по-тъпото е, че в магазина ги нямаха, само чрез поръчка в Мерцедес, но след Нова година..

Натиснете снимката за да я уголемите

Име:IMG_0141.jpg
Прегледи:1
Размер:77.9 КБ
ID:5546886

Ето го и него.. Ако някой може да помогне с намирането му, ще съм много благодарен и естествено - черпня ! Давам допълнително инфо: Mercedes benz W203 комби, 2002г., номер на рамата: WDB2032061F305557

Име:IMG_0142.jpg
Размер:136.5 КБ
ID:5546889

А сега и забавното..
      Клапанът, който не е клапан..
      Пишман майсторът, дето и здрасти няма да му кажа на пътя ми монтира това нещичко, добре изглеждащо, неръждавейка..

Име:IMG_0143.jpg
Размер:148.9 КБ
ID:5546887

Така изглежда като го отворих.. Светлина в тунела.. Баси, поне една ламаринка да имаше вътре..
      Внимавайте ако мислите да купувате такива нещица!

Име:IMG_0145.jpg
Размер:119.1 КБ
ID:5546888

Та това за сега..

Коментар

Затова винаги предлагам"тактики" за диагностика на проблемите,защото това е по важната част от "проблема".Веднъж "открит" проблема ,лесно се решава.
        -Ако ,бяхте с по стара дизелова система щях да ВИ предложа да смените цялото филтърно тяло,но "рейла" е капризен към филтрирането на горивото.

Коментар

Слагай две свински опашки на кръст на периферията, където влиза маркуча на филтъра и си готов. 0т три години карам така на МЛ-ЦДИ и нямам никакви проблеми!
          0887 526 564/ 0897 933 755 /

Коментар

Да и аз това щях да ти предложа,и при мен е същата история имам счупена щипка а този шлаух струва 70 лв.
            0 8 76 36 8 542

Коментар

Абе не е културно решение, ама върши работа - за без пари..
              Десо, пиша ти ЛС.

Коментар

Намерил съм в една сливенска морга две такива като моята и ще ида да ги огледам, мисля да издърпам де що е маркуч, да имам резервни, чееее...
                Опашки със сигурност няма да сложа.. Само на тазове, ама пък нямам ламаринени джанти..

Коментар

Като чуеш цената на моргаджийте ще ти се изпари ентусиазма,цената втора употреба със сигурност няма да е много по ниска от тази на ново а и тези шлаухи щипките има са се опкели и са в същото състояние,
                  0 8 76 36 8 542

Коментар

Сагата продължава...
                    Въпросният маркуч беше успешно сменен.. Успях да си го доставя, преди Нова година, благодарение на добри хора, от форума разбира се! Огромни благодарности!

Откачихме маркуча преди помпата и от там надухме с въздух, напръскахме всички съединения със смес от вода и веро за да видим от къде смуче..
                    Една скоба беше разхлабена, направи балончета, съответно сменена и отново проба.. Пак си текат балончета по маркучите..
                    Отворихме двете клапи на резервоара и там проверка.. Единият от маркуч беше с разхлабена скоба и излезе без дори да я развиваме.. Както и да е, сменихме ги и огледахме за мръсотии - чисто! Пак проба и пак въздух по маркучите..

Накрая се усъмнихме в помпата преди филтъра и заменихме маркуча с прозрачен, за проверка.. Много въздух..
                    Сменихме маркуча преди помпата и резултата същия..

Снимал съм клипове и ги качвам в докс с оригинално качество за да се види ясно.. Ако на някой не му става ясно ще снимам пак, че клиповете са на е@ем страна..

http://dox.bg/files/dw?a=da8549c53e
                    http://dox.bg/files/dw?a=5f5bd44400

Коментар

Сагата приключи!
                      Балончета въздух се виждат, без дори да има видим проблем.. Няколко огледа още и нищо! Колата стои не-палена 4 дни и днес хоп запали без никакви проблеми.. Явно маркуча преди помпата е бил някъде пукнат и от там е дърпало толкова много въздух..
                      Автомобила вече си е чудесно състояние!

Коментар

Първоначално публикуван от Десислав Добрев Преглед на мнение
                        Сагата приключи!
                        Балончета въздух се виждат, без дори да има видим проблем.. Няколко огледа още и нищо! Колата стои не-палена 4 дни и днес хоп запали без никакви проблеми.. Явно маркуча преди помпата е бил някъде пукнат и от там е дърпало толкова много въздух..
                        Автомобила вече си е чудесно състояние!
                        Щом все още има мехурчета, рано или късно, пак ще има проблем!

Коментар

Обяснявам си го с ниско количество нафта в резервоара, понеже при тестовете наистина имаше малко.. Когато налея повече нещата се оправят, но не съвсем.. Някакви миниатюрни се движат, ситни като газировка.. Все пак нафтата се пени когато се движи или може би друго..

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                          X