Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Смяна на подгряваща свещ проблем

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

От: Смяна на подгряваща свещ проблем

Бреййййй имало ''истински коли''.Сигурно са Мерецедес,БМВ,Ауди,и да не забравяме Голф.И всички които ги карат имат само ''истински''телефони с марката Нокия,и вътре в ''истинските''коли слушат само Лепа Брена(защото и тя само е ''истинска певачка'').И да не забравяме че имало някакви си там-японски.Добре че е този форум понякога много да се смея.А,иначе по темата,скоро ми се наложи смяната на скъсана подгревна свещ на 4-ти цилиндър на Роувър 2.0 тди,ами в голям филм се вкарах,сваляне на едни ГНП-та и сумати железарии за една свещ и ми отне много повече от 1 час.Та,така.
    Yamaha Yz450F
    Suzuki Vitara V6 ''леко'' повдигната
    Всичко с ''рошави''гуми!

Коментар

Да говорим за конкретен двигател, но и той на конкретен автомобил.
      А тези простотии се правят от името на всички ни.
      Даника
      Ми не гълтайте бре, и не лапайте. )) Дистанцирайте се демек ... ))deyan"h

Коментар

Говоря за МЕРЦЕДЕС,там при никой двигател не трябва да се свалят тръбички или гнп-та,само се махат декоративните капаци ако има дадения модел и си готов.
        0 8 76 36 8 542

Коментар

Първоначално публикуван от ivo929 Преглед на мнение
          Бреййййй имало ''истински коли''.Сигурно са Мерецедес,БМВ,Ауди,и да не забравяме Голф.И всички които ги карат имат само ''истински''телефони с марката Нокия,и вътре в ''истинските''коли слушат само Лепа Брена(защото и тя само е ''истинска певачка'').И да не забравяме че имало някакви си там-японски.Добре че е този форум понякога много да се смея.А,иначе по темата,скоро ми се наложи смяната на скъсана подгревна свещ на 4-ти цилиндър на Роувър 2.0 тди,ами в голям филм се вкарах,сваляне на едни ГНП-та и сумати железарии за една свещ и ми отне много повече от 1 час.Та,така.
          За всичко написано,позна но само не уличи певицата,може и Шабан от време на време.
          0 8 76 36 8 542

Коментар

Първоначално публикуван от metalgiar Преглед на мнение
            Тук малко прекали с времето,процедурата отнема не повече от час,ако го прави човек разбиращ от работата си.А и тук говорим за вадене на свещи на ИСТИНСКИ КОЛИ,не на японски.
            Демек, по една хилка дневно от мерцедеси, кога си гладен се прави?
            А тези простотии се правят от името на всички ни.
            Даника
            Ми не гълтайте бре, и не лапайте. )) Дистанцирайте се демек ... ))deyan"h

Коментар

Здравейте
              Преди около два месеца ми се наложи да сменя първа и втора свещ на моя Мерцедес Е 250 113 кс. 1995 год.На две места ми отказаха като на едното място колата стоя 3 дни, и не можаха да я ги извадят.На другото като чуха ,че не излизат и ме отпратиха.Преди 11-12 год. карах един служебен бус 310 Д и го подържахме при един майстор,който се беше хванал със строителство но отново се е върнал в монтьорството.Когато отидох при него и той ме попита дали имам два часа и почна.Махна капаци колектори горивен филтър топлообменик на нафтата все неща който му пречеха.Втора свещ излезе след скъсване и наваряне със СО,първа излезе още по-трудно,скъса се от гайката след като наваря със СО-то излезе и електрода но свеща не излизаше.Остави колата така и продължи на другият ден защото беше започнало да става тъмно.На другата сутрин и първа свещ извади.Имам две снимки и ще пробвам да ги кача.
              Прикачени файлове
              ЖЕЛАЯ ВИ БЕЗСМЪРТИЕ

Коментар

Косьо, тия свещи съм ги сменял на 21 март 2006 година.....
                Резбите на свещите обилно бяха намазани с медна грес, за по-лесно отвиване.

Доколкото помня, тоя двигател няма топлообменник на нафтата.

Коментар

Здравейте
                  Вени братче втората беше Беру и наистина сигурно ти си я сменял защото и излезе по лесно,но първата беше Бош и ми я сменяха тези тарикати при който колата стоя три дни. Топлообменика за нафтата(или там както се казва)е точно между първата и втората свещ на снимката вече е свален и сложихме един парцал да не се пълни антифриза със капки от СО-то.Като видях за какво става въпрос направо ми са беше при акало, и майсторът се майтапи ,че още ще разглобяваме и ми реди едни пасианси как с магнит ще вадим остатъка от свеща през отвора за дюзата,но вече два месеца я карам без никакви проблеми.
                  ЖЕЛАЯ ВИ БЕЗСМЪРТИЕ

Коментар

Преди седем лета беше... не помня вече..
                    За медната грес си спомням идеално, защото съм купувал поне още два флакона, ей така, да си имам за разни неща.
                    Пази да не развиете ALDA метъра, че после няма регулиране това чудо.

Коментар

Първоначално публикуван от Veni1 Преглед на мнение
                      И затова, като изщрака динамометричния ключ, се дава въртока на клиента с думите - я напъни малко тука...
                      Оппаа..
                      Ми кво стана бе, пич, ти си скъса свещта....

Това не го пише във WIS, ама е практика...
                      Баси не сме ли тук за взаимопомощ, това звучи като сеирджия, който стои отстрани и чака някой да си счупи главата.

П.П. Вчера се набутах в "Магазин и сервиз на КИА", в смисъл бивш магазин на Сеат и магазин и сервиз на БМВ.
                      Официално е обявен в сайта на KIA...
                      И там ми казаха.... ами ние още не сме смъквали на Kia, Ще загреем мотора, леко ще напъваме...
                      Аз: Ами ако я скъсате:
                      Те: Вдигат рамене и... "Ще видим..."
                      Аз: Какво ще видим:
                      Те: ..... мълчание.
                      Аз: Имате ли комплект за смъкване на ....
                      Те: Нямаме
                      Аз: Добре ще дойда след празниците в 8:00 (наум: ама друг път)

Последен шанс - в сервиза на Мерцедес се набутвам, там двигатели на камиони сменят за 12 часа...

Коментар

Първоначално публикуван от ArturDent Преглед на мнение
                        ....
                        Последен шанс - в сервиза на Мерцедес се набутвам, там двигатели на камиони сменят за 12 часа...
                        Да не те плаша, ама последния път като ходих в сервиза на Мерцедес с едно Вито заради изгорял бушон на въздушното окачване 'ремонта' протече доста плашещо:
                        1. След 10 минути колата бе вън - всичко е ремонтирано - 44лв. 4лв бушон и 40лв труд.
                        -Ама проверихте ли защо е изгорял бушона - да не би компресора да има проблем и да му е повишен я стартов я работен ток?
                        - То просто му е дошло времето на бушона
                        2. Продължавам нататък
                        - ОК... Дайте ми и едни чистачки за Витото
                        - Дайте талона на автомобила
                        - И за чистачки ли ви е нужен?! - давам талона, като следват 5 минути зверене в компютъра.
                        Учтиво ми връщат талона..
                        - Извинявайте господине, но според компютъра този модел няма чистачки
                        - Погледнете през прозореца (бях спрял точно на 5м от служителя с пряка видимост към предницата на автомобила). Вижте - има чистачки.
                        - Съжалявам, нищо не можем да направим или предложим!!! В нашите бази данни няма информация, че модела има чистачки
                        И така си взех колата без да мога да сменя чистачките...

Та след този диалог биха ме учудили ако се справят и с по-сериозни технически задачи (смяна на голям агрегат не я смятам - там си е хамалогия откачане и т.н., но не се иска някаква техническа гъвкавост)
                        Вече съм неактивен в този форум и не го следя.
                        Но съм насреща през алтернативни средства за комуникация (други форуми, телефон), ако има въпроси по обсъжданите тук теми.

Коментар

Първоначално публикуван от ArturDent Преглед на мнение
                          Баси не сме ли тук за взаимопомощ, това звучи като сеирджия, който стои отстрани и чака някой да си счупи главата.
                          Само отбелязвам, че нямам нищо общо с автомобилни сервизи, и си вадя хляба по коренно различен начин.
                          Имам само някои бегли впечатления оттук-оттам , които споделям.

PS Жоро, не съм учуден хич от развоя на събитията в БС. Доста такива примери имам.

Коментар

Първоначално публикуван от slowtraveler Преглед на мнение
                            И така си взех колата без да мога да сменя чистачките...
                            следващият път я вкарай за смяна на чистачки и ще видиш как ще намерят

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                            X