Здравейте колеги имах 2 изгорели свещи едната е свалих много лесно но другата не помръдва ,забелязах че играе в основата където влиза лулата пробвах я на студен мотор дайте съвет какво да направя за да не е скъсам и отвия и сменя . Колата е Зафира А Дизел
Обява
Свий
Няма добавени обяви.
Смяна на подгряваща свещ проблем
Свий
X
-
От: Смяна на подгряваща свещ проблем
Кофти колега. Знам че на DTI моторите на зафирата ако има запекли свещи вероятността да се скъсат е над 90 %
Така че сменяй само тая дето се отвива, другата НЕ Я ПИПАЙ, че ще се вкараш после в филм като мене.
Този мотор е с директно впръскване и не му е проблем да пали и на студено с 3 работещи свещи.
Евентуално ако ти се наложи по някаква причина да сваляш главата тогава може да я напънеш здраво.Ники
Коментар
-
Сега на 3 работещи свещи сутрин малко повече върти докато запали и се притеснявам ,че когато стане по студено няма да пали ще е пробвам проблемната свещ със WD40 или с газ за горене да е накисна няколко дни да видим какво ще стане .
Коментар
-
За сега се отказвам да се мъча да развивам свещта питах майстори и те казаха ,че шансовете да се скъса са големи а и свалянето на главата +нова гарнитура + шлайфане и труд ще ми излезе 200 лева ако вземе да пали по трудно когато стане студено тогава ще му мисля .
Коментар
-
Първоначално публикуван от valio_sm Преглед на мнениеЗа сега се отказвам да се мъча да развивам свещта питах майстори и те казаха ,че шансовете да се скъса са големи а и свалянето на главата +нова гарнитура + шлайфане и труд ще ми излезе 200 лева ако вземе да пали по трудно когато стане студено тогава ще му мисля .Няма невъзможни работи.Тел.0888344659
Коментар
-
Колега нямам нито инструменти нито техника за развиване и вадене на скъсана свещ а всички майстори в нашия град казват ,че или ще се развие или ще е скъсат после трябва сваляне на главата никой не се навива да е изкара без сваляне на главата ,знам че е по добре да не се сваля главата но в нашия тъп град няма способни хора за това гледат само как да ти вземат парите за тях е без значение какво ще стане големи мундари са .Чувал съм за такива инструменти но никой няма който съм питал а даже някой не се навиват да е развият от страх да не е скъсат .
Коментар
-
И аз имам същия проблем - КИА соренто. При мен са изгорели три. Не дадох на майсторите да напъват.
Сега търся сервиз/човек които е правил тази операция и съответно да има инструментите.
Става въпрос за Русе или да кажем 150 км. около него. Ако някой ми даде някакви контакти ще бъда благодарен.
Коментар
-
http://www.youtube.com/watch?v=rSTNopDs3Pc
Ето един от начините.Комплектът не струва големи пари.И може да работи и на не свалена глава.( Случвало се е и на електроерозия да ги вадят , но е скъпо и то , при демонтирана глава).
пп Линкът не е за реклама , а просто насочване.Аз ползвам по-окомплектовани.Човешкият прогрес е резултат от обмен на информация?Аз поне съм съгласен.
Коментар
Активност за темата
Свий
В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.
Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.
Коментар