Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Смяна на подгряваща свещ проблем

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

• Смяна на подгряваща свещ проблем

Здравейте колеги имах 2 изгорели свещи едната е свалих много лесно но другата не помръдва ,забелязах че играе в основата където влиза лулата пробвах я на студен мотор дайте съвет какво да направя за да не е скъсам и отвия и сменя . Колата е Зафира А Дизел

От: Смяна на подгряваща свещ проблем

Не се притеснявай ,или ще се скъса или не ,най-добре при загрял мотор пробвай да я развиеш (имам предвид да можеш да задържиш ръка на него).Успех.

Коментар

Кофти колега. Знам че на DTI моторите на зафирата ако има запекли свещи вероятността да се скъсат е над 90 %

Така че сменяй само тая дето се отвива, другата НЕ Я ПИПАЙ, че ще се вкараш после в филм като мене.
      Този мотор е с директно впръскване и не му е проблем да пали и на студено с 3 работещи свещи.

Евентуално ако ти се наложи по някаква причина да сваляш главата тогава може да я напънеш здраво.
      Ники

Коментар

Сега на 3 работещи свещи сутрин малко повече върти докато запали и се притеснявам ,че когато стане по студено няма да пали ще е пробвам проблемната свещ със WD40 или с газ за горене да е накисна няколко дни да видим какво ще стане .

Коментар

Днес след обилно слагане на газ за горене няколко пъти на при студен мотор свещта не помръдва утре продължавам с опитите .

Коментар

Запекла е долната част на свещта. И да я киснеш отгоре с WD40 ефект няма особен.
            Карай така и не я мъчи че ще ти се отчупи реотана и после ще се вкараш в филма да сваляш главата.
            Ники

Коментар

Или ще се скъса, или не. Колегите вече са го казали. Ако си решил да я сваляш, шансовете да не я скъсаш са като развиваш с удър. Може и с ударен гайковерт, може и на ръка.
              If you can't stand behind our troops feel free to stand in front of them!

Коментар

Ок за сега смених само 3-те свещи и колата пали добре .

Коментар

За сега се отказвам да се мъча да развивам свещта питах майстори и те казаха ,че шансовете да се скъса са големи а и свалянето на главата +нова гарнитура + шлайфане и труд ще ми излезе 200 лева ако вземе да пали по трудно когато стане студено тогава ще му мисля .

Коментар

Първоначално публикуван от valio_sm Преглед на мнение
                    За сега се отказвам да се мъча да развивам свещта питах майстори и те казаха ,че шансовете да се скъса са големи а и свалянето на главата +нова гарнитура + шлайфане и труд ще ми излезе 200 лева ако вземе да пали по трудно когато стане студено тогава ще му мисля .
                    Това е правилното решение.
                    Няма невъзможни работи.Тел.0888344659

Коментар

Има инструменти и техника за решаване на проблема, ако се скъса свещта и сме го "описали"... Трябваше да опиташ. Дори и да се беше скъсала, нямаше да промени ситуацията.

Коментар

Колега нямам нито инструменти нито техника за развиване и вадене на скъсана свещ а всички майстори в нашия град казват ,че или ще се развие или ще е скъсат после трябва сваляне на главата никой не се навива да е изкара без сваляне на главата ,знам че е по добре да не се сваля главата но в нашия тъп град няма способни хора за това гледат само как да ти вземат парите за тях е без значение какво ще стане големи мундари са .Чувал съм за такива инструменти но никой няма който съм питал а даже някой не се навиват да е развият от страх да не е скъсат .

Коментар

И аз имам същия проблем - КИА соренто. При мен са изгорели три. Не дадох на майсторите да напъват.
                          Сега търся сервиз/човек които е правил тази операция и съответно да има инструментите.

Става въпрос за Русе или да кажем 150 км. около него. Ако някой ми даде някакви контакти ще бъда благодарен.

Коментар

http://www.youtube.com/watch?v=rSTNopDs3Pc
                            Ето един от начините.Комплектът не струва големи пари.И може да работи и на не свалена глава.( Случвало се е и на електроерозия да ги вадят , но е скъпо и то , при демонтирана глава).
                            пп Линкът не е за реклама , а просто насочване.Аз ползвам по-окомплектовани.
                            Човешкият прогрес е резултат от обмен на информация?Аз поне съм съгласен.

Коментар

Благодаря за линка, проблема е не да купя комплекта, а да намеря човек който знае какво прави...
                              Даже не е толкова и парите за сваляне на глава, шлайфане и т.н. а страха от - направихме 1 счупихме 3

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                              X