Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Смяна на подгряваща свещ проблем

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

От: Смяна на подгряваща свещ проблем

Ми , баче , явно трябва на някого да му стиска , или финансово да е оправдан.От мен успех!
    пп Тука едно такова упражнение струва 50 евро
    Последно редактирано от jeko47; 17-12-13, 14:47. Причина: заради пп
    Човешкият прогрес е резултат от обмен на информация?Аз поне съм съгласен.

Коментар

То, не е проблема в финасово, а че не намирам човек на който му стиска.
      Да каже - Аз съм го правил.
      Досега където питах - "Ами тооо...." Искат да кажат "Щъ напъвам с ключа и ако се скъса - оправяй се"

Колеги ако някой познава човек о в Русе или на приемливо разстояние - ето я офертата по европейски цени 3 свещи (нескъсани) х 50 евро = 150 евро.

Коментар

В кой град е?
        А тези простотии се правят от името на всички ни.
        Даника
        Ми не гълтайте бре, и не лапайте. )) Дистанцирайте се демек ... ))deyan"h

Коментар

Е два пъти съм написал Русе +- 150 км.

Коментар

Извинявай, пас.
            А тези простотии се правят от името на всички ни.
            Даника
            Ми не гълтайте бре, и не лапайте. )) Дистанцирайте се демек ... ))deyan"h

Коментар

И аз все още търся човек който да развие 1 не скъсана свещ на Зафира А около Смолян срещу заплащане без сваляне на главата .Тук от целия град никой не се навива да направи процедурата всички ги е страх баси и майсторите а и никой няма инструмент за това.

Коментар

Подгряваща свещ се сменя винаги на загрят мотор,в сервизното ръководство на мерцедес пише че се сваля с динамометричен ключ.Напъва се до 4килограма и след това ако не се развие се очаква скъсване на свеща.
                0 8 76 36 8 542

Коментар

Първоначално публикуван от metalgiar Преглед на мнение
                  Подгряваща свещ се сменя винаги на загрят мотор,в сервизното ръководство на мерцедес пише че се сваля с динамометричен ключ.Напъва се до 4килограма и след това ако не се развие се очаква скъсване на свеща.
                  И затова, като изщрака динамометричния ключ, се дава въртока на клиента с думите - я напъни малко тука...
                  Оппаа..
                  Ми кво стана бе, пич, ти си скъса свещта....

Това не го пише във WIS, ама е практика...

Коментар

На видео клипчетата в "стерилната"среда е лесно-смъкнати глави,прогонени свещи и т.н. . Фокусниците са много бързи... Истината е, че всеки път е нов и различен филм.Малко двигатели имат предвидена базова центрираща повърхност и често се налага и демонтаж на ГНП.
                    -Времето- може да стане за 2-4 часа, а може и 2 дена да не стигнат...

Коментар

Първоначално публикуван от petkov_bb Преглед на мнение
                      ...Малко двигатели имат предвидена базова центрираща повърхност и често се налага и демонтаж на ГНП.
                      -Времето- може да стане за 2-4 часа, а може и 2 дена да не стигнат...
                      Ааа, в кита на Мерседес си има всичко, и кондуктори, и крепеж...
                      срещу скромните 1250 евра и свредлата дават, и всичко останало..
                      И става за петнадесет минути....
                      Ама евраките са си ...пак толкова...

Коментар

Първоначално публикуван от Veni1 Преглед на мнение
                        Ааа, в кита на Мерседес си има всичко, и кондуктори, и крепеж...
                        срещу скромните 1250 евра и свредлата дават, и всичко останало..
                        И става за петнадесет минути....
                        Ама евраките са си ...пак толкова...
                        Да ,да ,ама-НЕ. Без да влизам в безмислен дебат-колко скъсани свещи сте развили или присъствали при "операцията"? Виждали ли сте на трилитровия реил на исузу как става ,а когато е зад ГНП ? Щом за 15 минути ...,каква е тогава часовата ставка в "Балкан Стар" ??? Ако това което казвате е на 20% истина, готов съм да си платя да "гледам,уча" ,защото само "подготовката" ми отнема понякога часове...Без зли помисли...

Коментар

Да ,да ,ама-НЕ. Без да влизам в безмислен дебат-колко скъсани свещи сте развили или присъствали при "операцията"? Виждали ли сте на трилитровия реил на исузу как става ,а когато е зад ГНП ? Щом за 15 минути ...,каква е тогава часовата ставка в "Балкан Стар" ??? Ако това което казвате е на 20% истина, готов съм да си платя да "гледам,уча" ,защото само "подготовката" ми отнема понякога часове...Без зли помисли...
                          Аз и свещи? Никога и николко...
                          Но един ден в автобуса чух как един говореше, че на познат на негов приятел малкия му баджанак бил гледал някакво клипче, дето така ги правели, та затова се изказвам и аз...

И сега сериозно - ако си виждал комплекта за вадене на скъсани свещи, и как се работи с него, вероятно процента на истината ще отиде по-нагоре - към трицифреното число, където му е мястото.

Може да се види в БС, но се съмнявам първо някой да изнесе инструмент, и второ - да вкара клиент да гледа какво се прави по колата.
                          Независимо от плащането..

Иначе инструмента може да се види на доста други места, и той не е нищо особено - просто комплект от кондукторни втулки, двудиаметрови свредла с ограничители, метчик и обратен чук.

И още едно иначе ... и без тоя инструмент става работата - първия път, когато се бях сблъскал с такъв дерт, не знаех, и си измислях разни приспособления...Стана де.

Без никакви зли помисли, естествено

Коментар

Не съм се "вглеждал" а използвам такива инструменти.Те просто нямат алтернатива в подготовката.На "финала" или с инерционния чук или с винтово(може и хидравлично) изтеглящо устройство. Същият подход се прилага и при вадене на дюзи,някой инжектори,двуредовите лагери от главините,при тенекиджийски интервенции и т.н. . Явно топлата "вода" за някой е "откритие"...

Коментар

Тук малко прекали с времето,процедурата отнема не повече от час,ако го прави човек разбиращ от работата си.А и тук говорим за вадене на свещи на ИСТИНСКИ КОЛИ,не на японски.
                              0 8 76 36 8 542

Коментар

Първоначално публикуван от metalgiar Преглед на мнение
                                Тук малко прекали с времето,процедурата отнема не повече от час,ако го прави човек разбиращ от работата си.А и тук говорим за вадене на свещи на ИСТИНСКИ КОЛИ,не на японски.
                                Без да издребняваме,но за 15 минути няма да разкачите капаците и тръбичките за високото налягане.А, ако са под колектора на някой БМВ пък да не говорим. Ако на това БМВ, е на първи цилиндър,или на 2.0 литровия дизелак на хонда е четвърти цилиндър ? - Някой да не мислят, че само при мерцедес се късат???

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                                X