Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Скъсана подгревна свещ

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

От: Скъсана подгревна свещ

Аз нямам твоят опит, ама смело мога да кажа, че пак си прав!
    И за двете!

Коментар

А и не знам защо изобщо е барал там. Аз имам кола с тоя ДВГ и включва свещите при минусови температури (мисля -3) за 2-3 сек. и пали от четвърт. Мисля, че една свещ изобщо няма да го сбърка. По тия еднодневки трябва да се пипа само когато е крайно наложително.

Коментар

Ами може например да са му изгоряли свещите. На мене са ми горяли и четерите на HDI, което беше на 3 години и 100-на хиляди километра.И до -15 си палеше коша и без тях де.
        Subaru Legacy 2.5
        Suzuki GS500 E

Коментар

И щото може да са изгорели, после да даде пари, колкото за нов, па макар и къс, не цял.
          А тези простотии се правят от името на всички ни.
          Даника
          Ми не гълтайте бре, и не лапайте. )) Дистанцирайте се демек ... ))deyan"h

Коментар

И аз имам болежка, днеска се скъса едната свещ на Патрола /Дензо/ на 4-ти цилиндър. Интересното е че се скъса резбата и реотана си излезе без проблем с горната част на свещта. Не знам какво ще се види на снимката но в момента останалата част е като втулка с външна резба.....с вътрешен диаметър приблизително 5мм.

Натиснете снимката за да я уголемите

Име:IMG_20160122_165542.jpg
Прегледи:1
Размер:100.4 КБ
ID:5699430
            TT-Tuning Team
            АСК Добрич

Коментар

Навярно най-разумното ще е разпробиване без да се засегне резбата (т.е. правилния диаметър и точно водене)... И почистване на резбата от остатъците/витките...
              Но ще има доста боклуци - трябва да се внимава да не влязат в цилиндъра (например въздух под налягане през отвора на дюзата)...
              Вече съм неактивен в този форум и не го следя.
              Но съм насреща през алтернативни средства за комуникация (други форуми, телефон), ако има въпроси по обсъжданите тук теми.

Коментар

Предполагам стената която е останала няма да е повече от 1-1,5мм и не знам как ще стане с пробиването...
                TT-Tuning Team
                АСК Добрич

Коментар

Като гледам правилните комплекти за вадене на свещи подхождат точно така - първата им фаза е разпробиване точно на тази част - цялата външна резба, за да достигнат до вътрешната част, която разпробиват с по-малко свредло, и където правят резба за шпилката за вадене....
                  Т.е. на колегата му трябва само първата фаза на стандартното вадене - вътрешността излязла...
                  То това му е тънкостта на комплекта за вадене - води точно под правилния ъгъл свредлото...
                  Вече съм неактивен в този форум и не го следя.
                  Но съм насреща през алтернативни средства за комуникация (други форуми, телефон), ако има въпроси по обсъжданите тук теми.

Коментар

Телоподаващото, наварява се, заварява се и т.н., и се отвива.
                    Без прибързани действия, с внимание. На главата нищо няма да и стане, ако не се издъни някой ....

Коментар

И това ми мина през главата ама не посмях.... Корпуса на свещта не е ли алуминиева?
                      TT-Tuning Team
                      АСК Добрич

Коментар

Първоначално публикуван от Деян Давидов Преглед на мнение
                        И това ми мина през главата ама не посмях.... Корпуса на свещта не е ли алуминиева?
                        Стомана е, вадил съм по тоя начин точно на патрол. Ако се мисли и се внимава е по безопасно от разпробиване и т.н.
                        Но, трябва и тоя който заварява да отбира от заваряване!

Коментар

В сервизните книги на Мерседес пише, че свещта се къса при 50 Нм.
                          Печените майстори, при които се ходи за смяна на свещи, правят следното:

Настройват един динамометричен ключ на 30 Нм, и пред клиента почват свещта. Ако ключа изтрака, майстора се хваща за кръста, и вика - абе, момче ( клиента, де), вземи напъни малко ти, че нещо кръста ме стегна...
                          Напъването води до естествено скъсване на свещта, и майстора злорадо заявява - ааааа, пич, ти си я скъса, дееба и свещта, сега ще сваляме главата.

Това, естествено, защото гаражиста няма необходимия инструмент, и не му се занимава с поевтиняване на услугата.

Както slowtraveler-а правилно забеляза - тънкостта в know-how-то е в кондукторните втулки, и във верния диаметър на свредлата, с които се работи. Е, и дълбочината на пробиване, де.

А както рече и дълбокоуважавания Андро - ако има на какво да се капне нещо с телоподаващото, ама това е висшия пилотаж - това е за експерти.

PS. Практиката показва, че след някакво елементарно продухване/просмукване на цилиндъра след операцията, няма никакви инфекции

Коментар

Понеделник ще я мъча и ще пиша какво става...дано излезе.
                            TT-Tuning Team
                            АСК Добрич

Коментар

Няма мърдане....напъвам с шпилкоизваждача но не иска да да се развива. Страх ме е да не счупя инструмента вътре и тогава още по-голяма бела. Не виждам възможност и да се завари нещо. Пръскам с WD-40 но няма ефект, за съжаление не мога да запаля двигателя че да се загрее поне малко да отпусне. Лошото е че ако се наложи сваляне на главата, премахването на свещта ще е изпитание.
                              TT-Tuning Team
                              АСК Добрич

Коментар

Дидо намери някой опитен заварчик, както Андро те съветва. Аз досега не съм развивал скъсан болт по друг начин освен със заваряване. Ем свещта не е болт разбира се, но който си знае работата с телчарката-ще се справи. Това, че главата е алуминий е само плюс. Много по-гадно се работи когато и основния метал е стомана-тогава има опасност да се заварят двата детайла.
                                Ако бях по-близо-досега да я бяхме развили тази втулка.
                                Има ли желание-има и начин!

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 17:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                                X