Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Скъсана подгревна свещ

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

• Скъсана подгревна свещ

Колеги случи се това:

Мотора е 1.4 HDI

Дайте някакъв съвет как да накарам парчето по бързо да излезе.

За момента карам така, завил съм на резбата половин отрязана свещ за да не пробие таблото ако изскочи.

Страх ме е че ще вземе да изскочи в неподходящ момент нощно време като съм на път, иначе си нося нова свещ с мен, ама разглабянето докато стигна до свещите е към 3 часа.
    Последно редактирано от infineon; 02-11-13, 09:28.
    Ники

От: Скъсана подгревна свещ

Преди време и на нас ни се случи. Момчетата, които я счупиха се обадиха на някакъв "екип", който дойде след час и ни взе 120 лв., за да я извадят. Като гледам има и комплекти но не са без пари. Ако питаш мен се довери на професионалист, препоръчан по форумите. При търсене на "вадене на счупена свещ" излизат доста резултати в Google.
    ;-)
    Grand Cherokee I - 5.2 - супер беше!
    нула 999 нула 3 нула 9 нула 3

Коментар

Потърси в мерцедес форума,всички нови дизели на мерцедес страдат от скъсани свещи,има кординатите на някакъв сервиз до ботевград който изважда счупена свещ за 50лв.
      0 8 76 36 8 542

Коментар

На предната ми кола ми се беше случило подобно нещо но тогава се скъса при резбата, нарязахме резба вътре и я измъкнахме с обратен чук.
        Обаче тука парчето е накрая на дупката и е много тънко, и ме е страх някой ако опита да го пробива да не направи някоя поразия.

Според вас това парче ще излезе ли от само себе си ?
        Ники

Коментар

Първоначално публикуван от metalgiar Преглед на мнение
          Потърси в мерцедес форума,всички нови дизели на мерцедес страдат от скъсани свещи,има кординатите на някакъв сервиз до ботевград който изважда счупена свещ за 50лв.
          И старите мерседеси страдат. Всъщност, не...

В един от тия форуми подробно бях писал какво и как се прави, същото съм го писал и тук. Всичко написано е информативно полезно, ако си го правиш сам, и много вероятна причина, ако се опиташ да обясниш на майстора, който го прави, да те изгони с пяна на уста.
          Опита ми е на база само на мерседес.

И новите, и старите дизели не страдат от скъсани свещи - страдат собствениците им, от майсторлъка на майстори, които не знаят какво правят.

Коментар

От какво се чупи на това място? Ако е резбата - що годе е ясно, но така в тялото?
            Ако има достъп /досег до парчето например с електрод, дали не може да стане с капка лепило/силикон на края на електрода
            Вече съм неактивен в този форум и не го следя.
            Но съм насреща през алтернативни средства за комуникация (други форуми, телефон), ако има въпроси по обсъжданите тук теми.

Коментар

А под въздействието на налягането при запален двигател дали няма да изскочи парчето ?
              Без цигари и алкохол ще съм най здравия труп в гробищата .

Коментар

НЕ

Иска си специален инструмент и майсторльк,с каране не става
                TOYOTA SEQUOIA ‘11
                W140 S420 '99

Коментар

Първоначално публикуван от sek.1 Преглед на мнение
                  А под въздействието на налягането при запален двигател дали няма да изскочи парчето ?
                  И аз това се надявах, ама вече минах 500 км с това парче вътре без свещ и не е мръднало.

Какво да му сипя да разкисне нагара? Коресилин, газ за осветление, WD40, препарат за безконтактно миене?
                  Последното ми го предложи един майстор и каза че било много ефективно.

И за да е веселбата по голяма свещите се намират на задната страна на мотора от към купето.
                  Ама в краен случай съм решил да си намеря един болт с такава ситна резба и да го завия отгоре и да стане с 3 свещи мотора.
                  Ники

Коментар

Сипи му препарат от типа на WD 40 . Аз лично съм много доволен от препарата на Бардал .

Коментар

Ако изкочи има вероятност да пробие капака.
                      0 8 76 36 8 542

Коментар

Първоначално публикуван от metalgiar Преглед на мнение
                        Ако изкочи има вероятност да пробие капака.
                        Няма страшно те са някъде отзад не сочат нагоре .

Коментар

….и шанса да излезе сама е никакьв
                          TOYOTA SEQUOIA ‘11
                          W140 S420 '99

Коментар

Нищо не пречи да пробва .

Коментар

Нищо не пречи да пробва .
                              АБСОЛЮТНО,то и аз така бих направил,но няма да сьм и сред пьрвите 10 000 пробвали,а един не е успял да избие такова с мазане и каране.

Виждал сьм такова как се маха,колко и какви инструменти иска и какьв е зор.С каране и мазане няма да стане,а за пробата и аз сьм за.Това е спекло до момент скьсване при развиване,смятай как с мазане и каране ще се развие само - НИКОГА.
                              TOYOTA SEQUOIA ‘11
                              W140 S420 '99

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                              X