Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Странен проблем със запалване на бензинов ДВГ - Нисан Микра К11

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

От: Странен проблем със запалване на бензинов ДВГ

Сваляш делкото и измиваш с мек разредител.Подсушаваш с лека струя въздух и пробваш.

Коментар

Установи се, че бобината е здрава, но й се губи управлението/масата и за това няма искра.Ако някой знае конкретно на тази кола управлението на бобината дали идва от комутатора или директно от компютъра на инжекциона.Да уточня, че се работи и без схема.Според мен проблема е в комутатора, ако някой знае със сигурност за управлението на бобината да потвърди, за да търся комутатор.
      Всеки трети е шести

Коментар

Първоначално публикуван от bocho64 Преглед на мнение
        Сваляш делкото и измиваш с мек разредител.Подсушаваш с лека струя въздух и пробваш.
        Колега, моля ако можеш по-конкретно да ми кажеш кое точно има нужда от измиване, коя част от всичките в делкото има нужда от измиване.Благодаря предварително!
        Всеки трети е шести

Коментар

Това което беше тръгнал да проверяваш още в първия пост,датчик колянов вал.

Коментар

Делкото е на разпределителния вал, да не би да бъркам нещо.
            Така, почистено е и подсушено, но искрата не се появява.
            Всеки трети е шести

Коментар

Първоначално публикуван от Джамбазов Преглед на мнение
              Отиде ми бирата...

Нали имаше искра. Действай по това което Румен каза, замери и дали има захранване до бобината.
              Описал съм, предпоследния път когато колата беше направила тая мизерия, първо извадих свещта и проверих за искра, понеже осезаемо си личеше, че гориво има.Завих свещта, завъртях и запали.Този път обаче искра нъцки.Отговарям и на колегата КарТест, бобината има захранване, но няма управление/маса, след подаване на маса искра от бобината има.Според мен управлението й се губи.Крива кола е това...
              Всеки трети е шести

Коментар

Crankshaft position sensor се намира в делкото нищо че е на разпределителния вал.Ауто дата нямаш ли?

Коментар

Натиснете снимката за да я уголемите

Име:DSC01521.jpg
Прегледи:1
Размер:92.7 КБ
ID:5461231Натиснете снимката за да я уголемите

Име:DSC01519.jpg
Размер:90.7 КБ
ID:5461230Натиснете снимката за да я уголемите

Име:DSC01517.jpg
Размер:133.1 КБ
ID:5461229Натиснете снимката за да я уголемите

Име:DSC01516.jpg
Размер:93.8 КБ
ID:5461228Натиснете снимката за да я уголемите

Име:DSC01522.jpg
Размер:135.6 КБ
ID:5461227

Малко картинки на делкото.Палец, бобина, четец на оборотите, кондензатор.Това със по-широката букса би трябвало да е комутатора, ако не бъркам.Правихме едно старо митсубиши с подобен проблем, оказа се комутатор, по подобна схема беше изпълнено запалването и там.

Току-що доверен човек от Митвас ме посъветва да търся цяло делко втора употреба.Не ми каза точната цена, но ми каза че струва (новото) повече от микрата.Нямам причина да не му вярвам.Правили са опити да ги поправят, но успеха бил съмнителен и се постигал трудно.Както казах - крива кола.
                  Аз заради това не обичам японски коли юк, франс или тюркиш изпълнение.Горе-долу се разбирам с японските тайвански пикапи.
                  Всеки трети е шести

Коментар

Първоначално публикуван от bocho64 Преглед на мнение
                    Crankshaft position sensor се намира в делкото нищо че е на разпределителния вал.Ауто дата нямаш ли?
                    Ми, имам разбира се.
                    Всеки трети е шести

Коментар

Опитвал съм се да оправя датчика в такова делко. Ми, не можах, човекът си купи делко на старо.

Коментар

А отварял ли си датчика?

Коментар

Не помня.

Коментар

То заглавието на темата при това положение се превърна в подвеждащо, проблема не е странен, а си е обичаен за тези колици.
                            Ако знаете да споделите на К11 1,0 същото ли е делкото като това на 1,3(от снимките)?Моторите са съответно CG10DE и CG13DE.
                            Всеки трети е шести

Коментар

Отговарям:

Комутатора "клати" бобината ... тоест, я дава към маса. Другия край на бобината е плюс от контактен ключ.
                              От първо краче на компа идва сигнала на 6-то краче на делкото.
                              Виж там какво се случва с един осцилоскоп, ама откачи комутатора. Ако нямаш такава "мерилка" става и със светодиод ....

Докладвай!
                              Кольо "Дупетата вървят и с мастика... "

Ясен Супер Модератор: "Абе при мене как не увисва?" "хм, представих си Багера по бельо."

Коментар

Казах по-нагоре, че след като дадох маса на бобината и искрата се появи.От там и извода, че проблема е в комутатора.Утре ще проверя на 6-то краче има ли, няма ли.
                                Всеки трети е шести

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 17:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                                X