Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Странен проблем със запалване на бензинов ДВГ - Нисан Микра К11

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

От: Странен проблем със запалване на бензинов ДВГ

Докладвам: на шесто краче на делкото има сигнал.
    Всеки трети е шести

Коментар

Явно остава проблема да си е в комутатора.
      Всеки трети е шести

Коментар

Да!!
        Сега пускам компа ...
        Кольо "Дупетата вървят и с мастика... "

Ясен Супер Модератор: "Абе при мене как не увисва?" "хм, представих си Багера по бельо."

Коментар

шибни един външен от голф/орел или квото там

Коментар

Първоначално публикуван от Andrei Преглед на мнение
            И това съм правил, ама ... не ме кефи.
            Имаше някакво Хюко, което ставаше (вътре в делкото) ... ама трябва много да ровя ... за да видя какво беше ..

Я чукни тези номера по Хюко в Гугъла (на картинки за по-лесно) и виж кое ... к'во ...
            138068
            138061
            138069
            138072
            138451
            Последно редактирано от CarTest™; 15-03-13, 16:50.

Ясен Супер Модератор: "Абе при мене как не увисва?" "хм, представих си Багера по бельо."

Коментар

Първоначално публикуван от Andrei Преглед на мнение
              И моя диагностик ми предложи същото, обаче по-скоро ще се оправям по трудния начин.
              Всеки трети е шести

Коментар

Първоначално публикуван от CarTest™ Преглед на мнение
                И това съм правил, ама ... не ме кефи.
                Имаше някакво Хюко, което ставаше (вътре в делкото) ... ама трябва много да ровя ... за да видя какво беше ..

Я чукни тези номера по Хюко в Гугъла (на картинки за по-лесно) и виж кое ... к'во ...
                138068
                138061
                138069
                138072
                138451
                Напиши името на това хюко на латиница, пробвах ама явно не го изписвам правилно.Предполагам, че тука тая марка електронни компоненти не се продава.
                Всеки трети е шести

Коментар

Имаш лично!
                  Има всичко ... каквото ти трябва ...

Иначе се пише HÜCO ... (мамка му .... U с две точки отгоре) и естественно се предлага и у нас .... а за да ти е гот ... няма комутатор за твоята Микра ....!
                  Не произвеждат такъв дзвер. За Нисан само това.
                  Последно редактирано от CarTest™; 16-03-13, 10:34.

Коментар

Така, да понапиша някои неща.Първо делкото ново оригинално(оригинално се предлага само цяло делко) е около 1200лв.Има вариант и за поръчка на нова алтернативна част за около 500лв.Делко втора употреба - всичко зависи от пазарлъка, но все пак - около 200лв.Комутатор нов около 150лв и бобина нова около 150лв.Това са основните варианти.
                    Днес монтирахме нов комутатор(тайвански) и запалихме колата, работеше като японски часовник и се форсираше почти като 370Z, явно при монтажа на делкото без да искам съм мръднал малко центровката.Пробвах я няколко пъти гасене-палене и след това я оставих да позагрее.След като загря и поработи нормално на място, я загасих за да й накича пластмасите.След като всичко беше подредено и предстоеше пътния тест, боклука му с боклук отказа да запали отново.Направих още няколко яростни опита до изтощаване на акумулатора.Явно колицата е решила да я нацепя по самурайски, но с циганска брадва за разфасоване на коли.Утре опитите за съживяване ще продължат...оставям я в ръцете на диагностика, да я прави квото ще, на мен ми писна да ровя по тоя леген с колела.
                    Всеки трети е шести

Коментар

Имам работещо делко.Мога да ти го пратя да пробваш с него,цената няма нищо общо с описаните от теб,по горе.От къде си.
                      Ducati è nel mio cuore.

Коментар

Казах ти нещо ... много важно, ама ..... чакай Диагностика ... да се начеше, там дето не го сърби.
                        Повтарям, ВИЖ бобината. От там ти се вдига тока през комутатора и той естествено .... думка.

Аз се занимавам с подобни проблеми от 10 години, всеки ден.
                        С това си вадя хляба.
                        Опита не се заменя с нищо.

Спирам да пиша в тая тема ... няма смисъл.

Коментар

Румене, благодаря най-вече на теб, а също така и на всички, които писаха в темата.Но, винаги има едно но, както казах по-нагоре в началото бобината е здрава, проверена е преди да се стигне до извода, че е комутатор.Отделно от това и аз съм от 10 години в бизнеса, а диагностика ми е доста добър, занимава се от петнайсетина години с това, а сме заедно то шест години.Та и ние с това си вадим хляба, просто до сега с тоя модел кола не сме се занимавали, та за това пуснах тема, ако някой вече се е сблъсквал и знае точно какъв е проблема да каже, става в пъти по-лесно.А за опита си прав, сам знаеш, че за толкова години глух и сляп да е човек все ще прихване нещо и ще може да се оправя поне с основните неща.
                          За мен темата беше полезна, макар да ми е ясно че за напред едва ли ще се занимавам с к11, но поне някой като ме пита, ще мога да го насоча къде му е проблема.Ако прецени модератор да конкретизира в името на темата за какви марка и модел кола става въпрос, така че някой ако му се наложи да търси информация да намери темата по-лесно.
                          Всеки трети е шести

Коментар

[QUOTE=ПрофесионалистА;21350
                            За мен темата беше полезна,...................[/QUOTE]

Това значи ли ,че проблема е решен?Ако още не е решен да подсказваме други варианти.

Коментар

От: Странен проблем със запалване на бензинов ДВГ - Нисан Микра К11

Значи.Решен е.
                              Всеки трети е шести

Коментар

искам да попитам как е решен проблема имам същият проблем сега ток има до комутатора но искра няма

Първоначално публикуван от Самодържец Преглед на мнение
                                Значи.Решен е.
                                как го реших те
                                Последно редактирано от CarTest™; 05-05-13, 14:03.

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                                X