Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Здравословно ли е?

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

От: Здравословно ли е?

Ами ще чакам да излезе някакво разумно решение или платка, или каквото там излезе, че тогава ще го мисля пак..За сега съм се отказал..

Коментар

Първоначално публикуван от Десислав Добрев Преглед на мнение
      За сега съм се отказал..
      Доброто решение е това!

Коментар

Първоначално публикуван от Десислав Добрев Преглед на мнение
        Ами ще чакам да излезе някакво разумно решение или платка, или каквото там излезе, че тогава ще го мисля пак..За сега съм се отказал..
        Не пипаи колицата – с тоя 611 мотор само за тунинг е – направо ще литне особено пък с Бг нафта ....Караи си така за да имаш мерц.

Ясене –е те тука си в огромна грешка
        контрапродуктивни технически решения = впръскване на няколко импулса
        впръскване на няколко импулса при нафтовите мотори лично за мен го окачествявам като революция .Електрическата дюза на нафтов мотор е мечта- вече може да се управлява процеса на горене и да се направи мапването в зависимост от 1000 неща – преди с тия предкамери е локум голям щото там има само оптимално горне ама само при определени условия ......
        иначе тва е екологията- взичкото тва засиране дет правим ....ще си го платим някои ден- ако не ние то децата,внуците ни и т.н ..... няма мърдане

Коментар

Първоначално публикуван от brpi Преглед на мнение
          Ясене –е те тука си в огромна грешка
          контрапродуктивни технически решения = впръскване на няколко импулса
          Доколкото го разбрах, там той имаше предвид режимите за самопочистване на филтъра за твърди частици. И по-точно последното впръскване от всичките, което е специално за този режим, и заради което и разхода се вдига малко. Т.е. не греши съвсем, за разлика от конструкторите приели да ползват такъв филтър за твърди частици и разрешили да се продават автомобили с него и на нашия пазар. (па после размислили и дали нареждане– на малоумници като нас, да се "доработи" филтъра с няколко допълнителни отвора, пробити с ръчна бормашина, У фирмениО сервиз)

А Ясен и за други неща мислех да го питам...като за това:
          Първоначално публикуван от Ясен Преглед на мнение
          Можеш и да го махнеш, с което ще намалиш изпускателното съпротивление, което пък на дизела еднозначно му е вредно, но тук излизаме от софтуерните решения.
          Що да му е вредно на дизела намаляване на изпускателното съпротивление?? Аз ли пропускам нещо? Доколкото помня, вредно беше при тези, при които се ползваше т.нар. "резонансно пълнене" и най-вече при двутактовите бензинови мотори...
          Ясен: "Правилата просто не могат да обхванат живота, затова компромиси има навсякъде. Само различно дълбоки. И според местните и личните разбирания кое е по-важно."

Коментар

Не. Не е здравословно. Много е глупаво да се правим на по-инженери от инженерите.
            Колкото по-напомпан е мотора, толкова повече му скъсяваш живота!
            А па като искаш да си ептен рахат ................ той Бенцбоса ти го каза - дърт дизел, или турбодизел. Това е мотора! CDI-то е голяма простотия, брат!

То не е много по темата ти, ама нека да ти го кажа - напоследък ми прави впечатление, че тука при мене все повече и повече се карат 124-ки, 190-ки и много лъскави 123-ки. Факт! То-ест хората почват да влизат в Правата вяра. А да кажеш, че нямат пари - не е вярно, сещай се какви са доходите във Франция, спрямо българските, и възможностите за кредит, и т.н и т.н ................. Просто в един момент ти писва да даваш по една чанта пари за ремонти, постоянно нещо да ти светка по таблото и да иска компютър да го чисти, да те плющят от 300 до 500 евро за една дюза и да ти тровят живота.

Айде нема нужда!
            Последно редактирано от мишоци; 26-06-12, 04:51.
            Ако ще нафтата и без пари да я направят, пак че краднем!
            Само DIESEL !!!

Мечтата на всеки леопард е да има гащи от курвенска кожа.

Коментар

и тия ли "изпростяха"?

Последната голяма сума за ремонт беше днес - нов ключ за 180 долара,това няма как да го избегна тук.За това пьк на спиране пред дильра двама келеша ме питаха дали го продавам.Това щото и тия тук акьл нямат и не знаят кое е на баницата мекото.

Десиславе за идея само - 290 дизела при 210 модела виж как е,коя е базата на мотора,впрьскване,коне,разход,кое му е пипнато,кое как е решено като охлаждане примерно,засечи как вьрви и колко струва.Преход между истината и ЦДИто,не е капризен като всичко след него.
              Последно редактирано от BENZBOSS; 26-06-12, 05:53.
              TOYOTA SEQUOIA ‘11
              W140 S420 '99

Коментар

Първоначално публикуван от BENZBOSS Преглед на мнение
                Десиславе за идея само - 290 дизела при 210 модела виж как е,коя е базата на мотора,впрьскване,коне,разход,кое му е пипнато,кое как е решено като охлаждане примерно,засечи как вьрви и колко струва.Преход между истината и ЦДИто,не е капризен като всичко след него.
                Морално остарял автомобил е това, което ми предлагаш..Предната ми беше такава но с по-малък мотор 200ЦДИ и бях много доволен..

Първоначално публикуван от мишоци Преглед на мнение
                Просто в един момент ти писва да даваш по една чанта пари за ремонти, постоянно нещо да ти светка по таблото и да иска компютър да го чисти, да те плющят от 300 до 500 евро за една дюза и да ти тровят живота.
                Тука нещата са малко по-различни.. Ние в България купуваме най-вече употребявани автомобили и главно такива каквито ни докарат собствениците на автокъщи.. Предимно като отидат до Германия търсят най-ефтиното, може и блъснато, удавено и т.н. Освежават ги и на ти лъскарка.. Че на какво ще попаднеш е божа работа.. За сега само ходова част ремонтирам по ясни причини..

Коментар

Не претендирам нито да разбирам много от детайли по двг. на мерцедес, нито да съм наясно с детайли по тунинговане, ама в неделя бях на гости на един мой приятел, женен, с малко дете на 5 г. и на моменти още по малко мозък.

Та щукна му преди време, че не му се кара БМВ комби, остави го на жената и си взе 1993г. 3ка купе с двг. 1.8. Колата струваше 2500 лв. с регистрация РК и разните му там М брони. Някъде към 140 к.с. е в момента (не знам какви подобрения има) и на него в момента му е щукнало да вкара в тази кола около 6 000 лв., за да й сложи турбо, няква броня отзад и не знам си какви раздувки на калниците

Е не знам сега това неговото комплекс ли е, криза на 30те ли е, ама за мен е глупаво и безсмислено, защото правилното решение е да продадеш колата с ниска мощност и да си купиш такава с по-висока мощност, но хора всякакви, пък и производителите на чип тунинг устройства и те трябва да правят оборот.

Колкото до морално остарелите модели...немците са още по практични хора и продават това за 8500 евро на 270 000 км и 18 години, ама нали са бедна държава, ниски доходи, криза ги тресе...кво да правят завалийте

Дано не съм обидил някой и дано да ми схванахте идеята
                  Ако няма къде да отидеш, ела на себе си!

Коментар

Е то за цената всеки си решава... Това, което си пуснал като пример го има и за 1000 евро..

Коментар

Е да, с този двигател за 1000 евро може да се намери на 700 000 км.

А това което съм пуснал има само две обяви за него - 8500 и 11 000 евро
                      Ако няма къде да отидеш, ела на себе си!

Коментар

А ти мислиш ли, че километрите на скъпичките са реални? На тези дърти години километрите може да са 1 270 000, само че единицата няма къде да се напише.. Имахме 124-ка такси от Германия дето прехвърли милион-а..

Коментар

E, колкото и да е парфюмирана и напудрена колата, разликата между 1 270 000 и 270 000 е, меко казано, осезателна - дори без да се налага да поглеждаш по спесифичните за модела места.

Един от авторитетите, пишещи в темата, си продаде бенца на 190 000 реални километра. Насладата от това да седнеш в почти нов бенц е рядко изпитвано удоволствие. За годините, километрите, и поддръжката си това е почти нов автомобил...W124..

Коментар

Вени, това такси 124-ката, за която говорих я продадохме в отличен вид.. Не можеш и даде милион + километри..
                            Всичките си мерцове като ги купим ги проверяваме в дарцауто и до сега не сме попаднали на такава, която да не е с пипан километраж.. Повечето бащата ходеше лично до Германия да си ги избира.. Тука пък от една автокъща взехме едно Б180, дето пък в последствие излезе, че е такси и сега само го прехвърляме от един гараж в друг гараж..

Коментар

Ами да, то в общия случай одометъра може се манипулира с две спици и един пирон. И на тъмно може да се прави..

Ама много се отклонихме от темата..

Коментар

За морално остарял не споря,аз мотора дадох като пример само,а не самия гнилоч.

Иначе си е истина - кой как го намери и каквото му харесва.Питай ме мен дали ще избера 4 цилиндрово ЦДИнце с някакви магарета или ще взема нещо по-свястно над 150 коня с репутация на чук нищо,че изглеждало на дядо си.
                                Ако трябва да говорим за мотори и тунинг по тях - стар дизел от истинските,ако искаме нещо модерно може спокойно да се откажем от идеята да е здраво след като му пипнеш кое да е,а за евтино да не говорим / аз сьм скрьндза /.
                                TOYOTA SEQUOIA ‘11
                                W140 S420 '99

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                                X