Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Здравословно ли е?

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

• Здравословно ли е?

Здравословно ли е за двигателя, турбото или скоростната кутия, ако отида и ми вдигнат конете от 143 на 174/175.. Цялата схема я правят софтуерно, без никакви чипове и т.н. за 350лв.
    За сега съм се спрял на едни момчета от Пловдив -Madness-Motorsport

От: Здравословно ли е?

Не.
    "...колко ли скучен ми би бил живота без мотоциклета и без прекрасното, истинско усещане за Пътя..." - Бат Димо - R.I.P.

Коментар

Каква ти е колата? Е39, 525 тдс? И какъв им е софта, дето ще го наливат? Гледай да е истински с платен лиценз и възможност за връщане на оригиналните настройки.
      Всичко Ок ли ти е по колата? За състоянието в момента питам. Тропане, луфтове, течове? Всичко трябва да е шес.
      Реално ще и свали от ресурса, може и от разхода, може и да го вдигне. Какво ще усетиш ти е субективно понятие...

Коментар

Не добро решение.
        Срещал съм подобен автомобил след месеци употреба.
        Бяха направили всички опити за да заличат намесата с цел продажба, но на читав тестер компютъра си призна всичко.
        Разбра се защо е пробито буталото.

Доводите, " аз познавам много хора, които са го направили и си карат без проблем" - са неверни.
        Не ми пука за лака , а за пропуснатите приключения ))

Коментар

Първоначално публикуван от Ц. Кръстев Преглед на мнение
          Каква ти е колата? Е39, 525 тдс? И какъв им е софта, дето ще го наливат? Гледай да е истински с платен лиценз и възможност за връщане на оригиналните настройки.
          Всичко Ок ли ти е по колата? За състоянието в момента питам. Тропане, луфтове, течове? Всичко трябва да е шес.
          Реално ще и свали от ресурса, може и от разхода, може и да го вдигне. Какво ще усетиш ти е субективно понятие...
          MB C220CDI.. Софта не го знам какъв им е.. Абе гледам ги правят някакви машини, че и ги пращат по състезания - драг извън България.. Някакви аудита мощни правят и други колички.. Дали всичко ми е ОК по колата нямам идея.. Имам дифтунки на дюзите да сменям само, но това най-малкия проблем..

Коментар

Е, какво целиме? За какво ти е? Тая цедка и без това не става за състезания. Колегите са ти написали, най - малко ще му скъсиш живота, а от тунинг до тунинг....
            Пробай някой със същата кола, ако си решил непременно да похарчиш 350лв. плюс около 2000 в переспектива.
            Тия на драга не ги гледай, там не става само с лаптопчето.

Коментар

Целя да я направя по-мощна, това е ясно.. На драг няма да се пускам, щото не си падам по такива неща.. Просто искам като тръгна да правя изпреварване да съм още по-сигурен, че ще се прибера на време, ако се появи някаква опасност..Принципно не си падам по високите скорости и почти винаги спазвам ограниченията.. На магистралата малко се отпускам, иначе по другите пътища съм от културен на горе..

Коментар

Питай Бенцбоса, нали е бенцбос. Сигурно знае нещо повече за тия мотори.
                Аз лично не бих причинил това на тая кола. Не виждам смисъл. Но всеки си е башка луд...

Коментар

Карам Волво в40 от 3 години 2.0 турбо от оригинално 0.5 го карам на 1 бар с оригиналната турбина и нищо сменяно...Нямам никакви проблеми...Никакви промени в никой от параметрите на който и да механизъм до сега няма ,а следя всичко периодично...
                  препоръка!
                  Ако правиш нещо без значение какво...винаги...дино....ламбди*смеси)....и чети кой какво е правил с този мотор какво е постигнал и какво се чупи и какво издържа...Има някой двигателчета дето само чакат да издъхнат...Волво са си опекли питката са направили идиотоусйчив мотор и кутия...Проучване за други не съм правил..
                  Уточнение обаче...това ,че колата ми е с значително завишена мощност не означава ,че я карам постоянно на един бар...
                  все пак с педала контролирам дебита на въздуха и развъртането до някаква степен и попринцип си карам съвсем нормално...
                  За шоуто обаче съм я пускал и на няколко гонки...При мен колата стана от 230 нютона на 330 макс и чувството е страхотно...
                  Последно редактирано от Петър Минчев - MaxBass; 14-06-12, 10:01.
                  Стандартна Витара c20ne с уазов мост...Изпълнение за България

Коментар

Остави си я такава каквато е и не се занимавай с глупости,вдига някой кон за сметката на нещо,а то при Мерцедес не е евтино.Не се сещам да му е добре на кой да е мотор като го издупиш почти на максимума за който е сметнат,а и това ти е семейна кола,не е играчка.
                    TOYOTA SEQUOIA ‘11
                    W140 S420 '99

Коментар

Да допълна... Наред с вички варели които имах и разпродадох, се търкаля и едно А3, 2002, 131кс. Върви си на идиот и без да го пипаш, щот съм и фен на ауди куатро. Та напипано с хубав софт вече не е 131, не дава да го пипнеш /гаста/, и найстина харчи по- малко. Пипаш само: ревизия на турбината + нови сичките клапани, нова помпа/за горивото - в резервоара в случая/, за дюзопомпите не казвам - знам, че съм мазохист, ревизия на главата.... И така нататък. Всичкия труд си го правя аз. Пари през ауспуха, ще каже някой..... Накрая върнахме оригиналните настройки на сичкото софт.
                      Сега поне колата е като от завода, перфектна......

Някои неща може и да са си били тръгнали, но направо си отидоха веднага и зорлем...

Коментар

Първоначално публикуван от BENZBOSS Преглед на мнение
                        Остави си я такава каквато е и не се занимавай с глупости,вдига някой кон за сметката на нещо,а то при Мерцедес не е евтино.Не се сещам да му е добре на кой да е мотор като го издупиш почти на максимума за който е сметнат,а и това ти е семейна кола,не е играчка.
                        На мене ми е работна кола.. И понякога като я натоваря и започва да препръцква.. Това е другата причина..

Коментар

Многократно е коментирано,но нека да се каже за конкретния двигател и оборудване,а иначе всичко може.
                          А тези простотии се правят от името на всички ни.
                          Даника
                          Ми не гълтайте бре, и не лапайте. )) Дистанцирайте се демек ... ))deyan"h

Коментар

Десо, не пипай Мерседеса!

Пиша ти ЛС

Коментар

Първоначално публикуван от Десислав Добрев Преглед на мнение
                              като тръгна да правя изпреварване...
                              Тия оправдания сме ги слушали, но за подобни формулировки лично аз отнасях доста подигравка (и никакво "разбиране") от 8-9 годишна възраст. Безопасност при изпреварване се постига, като изпреварваш консервативно, съобразявайки се с възможностите на конкретната кола. Иначе свикваш с новото ускорение и пак се настройваш на същото ниво на риска, с което си свикнал, само дето вече евентуалният удар е с 15-20км/ч повече.

Ако теорията ти беше вярна, най-мощните автомобили щяха най-рядко да катастрофират при изпреварване. А то май не е точно така.

Отделно, че на бензиновите автомобили имаш реален шанс да намалиш разхода със смяна на софтуера, но на дизелов, ако някой ти обещава - просто не му вярвай.

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                              X