Отскоро съм с единия крак в редиците на дизелджийте и затова още не съм разучил местата където безопасно може да се закара колата без разни "майстори" да я прецакат и дори да ви искат пари за това. Моля, споделете впечатленията си от различните майстори и сервизи за да се ориентирам къде да закарам Мицу-то за реглаж на ГНП. Тази тема ще е полезна и за вбъдеще на всички дизелджий.
Обява
Свий
Няма добавени обяви.
Дизел сервиз за ГНП, центровка, дюзи
Свий
X
-
До: Дизел сервиз за ГНП, центровка, дюзи
Първоначално публикуван от disem Преглед на мнениеМоля, споделете впечатленията си от различните майстори и сервизи за да се ориентирам къде да закарам Мицу-то за реглаж на ГНП. Тази тема ще е полезна и за вбъдеще на всички дизелджий.Ние не сме неутрални!
-
помпата на севдо е обикновенна роторна помпа бош ,японски вариант ,напълно механична само от горе има тротъл позишън, проблема не е в помпата а във центровката и,белега и е под вакум помпатаМИСЛЕНЕ МУ Е МАЙКАТА
Коментар
-
Първоначално публикуван от isuzo Преглед на мнениепомпата на севдо е обикновенна роторна помпа бош ,японски вариант ,напълно механична само от горе има тротъл позишън, проблема не е в помпата а във центровката и,белега и е под вакум помпата
Коментар
-
Здравейте. И аз скоро имах проблем с теч от помпата(ГНП). Имам VW Transporter 2,4D. Познавам много "майстори", които ремонтират дизелови автомобили, но съм признал само сервиза в Русе. Единствено там съм виждал да ремонтират качествено ВСИЧКИ видове помпи и дюзи. Почти е задължително да си запишете час. Ето и приблизителни цени: Проверка на дюза-1лв; почистване в ултразвукова вана-6лв; сглобяване и регулировка-5лв; Проверка на роторна ГНП-25лв; ремонт на роторна ГНП и настройка-35лв. Това са цени по спомен от таблото, което е изложено в приемната. Може и да греша, но моят ремонт излезе 185лв. В него влиза: проверка, почистване и сглобяване на 5 бр. дюзи, подмяна на рейката, смяна на втулка и семеринг, настройка на ГНП и 200 км отиване и връщане до Русе(+30лв).Отидох в 9:30ч. и до 14ч. всичко беше готово. Много съм доволен от ремонта, ако имате възможност посетете ги. В момента координатите им не са ми под ръка, но по-късно ще сляза до гаража да ги взема. Захари от форума също знае къде се намира този сервиз.Приятели не се печелят - губят се завинаги.
УМЪТ НЕ Е ЗА ВСЕКИ
Времето е ценно, само ако не бързаш.
0889623098
Коментар
-
Добре звучи, само географските координати не са много удобниTechnical Rescue Direct - life lies in courage
http://www.offroad-bulgaria.com/show...60#post3258660
Коментар
-
Това са координатите / приблизително/ на сервиз Бош. Справят се добре с реглаж и ремонт на помпи.
N42 44.285
E23 19.495
Карате по Първа Българска Армия до края, след това в дясно по бул. Илиански около 1 км и на 10 м. преди жп надлеза в ляво по черен път - сервизът е в дъното на около 80-100 м. от пътя.
ПоздравиТодор Томов
=============================
Не е страшно да се родиш тъп,страшно е да си умреш тъп!!
Toyota LJ70, 1KZ,+++, pics TУK
Коментар
-
Първоначално публикуван от ivotosod Преглед на мнениеЗдравейте. И аз скоро имах проблем с теч от помпата(ГНП). Имам VW Transporter 2,4D. Познавам много "майстори", които ремонтират дизелови автомобили, но съм признал само сервиза в Русе. Единствено там съм виждал да ремонтират качествено ВСИЧКИ видове помпи и дюзи. Почти е задължително да си запишете час. Ето и приблизителни цени: Проверка на дюза-1лв; почистване в ултразвукова вана-6лв; сглобяване и регулировка-5лв; Проверка на роторна ГНП-25лв; ремонт на роторна ГНП и настройка-35лв. Това са цени по спомен от таблото, което е изложено в приемната. Може и да греша, но моят ремонт излезе 185лв. В него влиза: проверка, почистване и сглобяване на 5 бр. дюзи, подмяна на рейката, смяна на втулка и семеринг, настройка на ГНП и 200 км отиване и връщане до Русе(+30лв).Отидох в 9:30ч. и до 14ч. всичко беше готово. Много съм доволен от ремонта, ако имате възможност посетете ги. В момента координатите им не са ми под ръка, но по-късно ще сляза до гаража да ги взема. Захари от форума също знае къде се намира този сервиз.
Коментар
-
Преди не съм ходил. На този по прякор му казват Цанко Дюзата и се намира до "Химснаб". Фирмата е ЕТ "Цанко Лазаров - ДИЗЕЛ". Със сигурност не е единствения добър сервиз, но на мен там ми е удобно, въпреки, че във В.Търново(на 8км от Г.О.) също има подобен.Приятели не се печелят - губят се завинаги.
УМЪТ НЕ Е ЗА ВСЕКИ
Времето е ценно, само ако не бързаш.
0889623098
Коментар
-
поприницип помпите надминават ресурса на мотора. Колата незнам на колко км, но като гледам състоянието невярвам да е за ремонт на помпата. Разпръсквачите дори и да са за нови ще се усеща предимно в разхода и в работата на ниски, но ще пали и ще върви без проблемно.
Най-добре да се провери настройката и след това да се пипа помпата. А за тест може да я качи навсякъде само за проба за да си "свери часовника" но без отваряне!
4аоНикога не спорете с глупака. Хората може да не разберат разликата.
Коментар
-
И аз натам съм се ориентирал май към средата на седмицата. Трябва ли предварително посещение (записване) или не. А да са ти споменанавали нещо като оферта $$ ?Technical Rescue Direct - life lies in courage
http://www.offroad-bulgaria.com/show...60#post3258660
Коментар
-
Един приятел казваше : "Като гледам какви майстори има ме е страх да отида на лекар" ....таааа като се замисля то и в болниците дереджето е такова...
------------------------------------
тел. O878 9ЧЧ 999
Коментар
Активност за темата
Свий
В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.
Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.
Коментар