Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Фиат Уно 1.0 пълна инжекция

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

От: Фиат Уно 1.0 пълна инжекция

Първоначално публикуван от Миро Преглед на мнение
    За да не пускам нова тема ще питам тук.
    В момента крушките на фаровете са ми 60 на 55 вата
    ако сложа 100 на 90 вата ще изгори ли инсталацията ?
    Може ли да прецакам релетата ?
    Ще има ли някакви последствия ?
    Не слагай тези ментета - няма да видиш рахат нито от светлина, нито от бушони, нито от акумулатор, нито от релета, нито от насрещни шофьори.
    Ако искаш да ти свети хубаво, смени рефлекторите на фаровете.

Коментар

Точно така, няма да има никаква файда. Един приятел слага такива подобни но на Филипс. Водеха ги уж същата мощност с по-добро кпд, т.е. 50%+ светлина - оказа се дрън дрън. После взе едни други, които струваха обаче ~70лв. При тях наистина имаше по-добро светене, но не кой знае какво. Бързо изгоряха. Мисля че на такива крушки живото-часовете са около 250.
      Panda Climbing 4x4 1,2MPI FIRE

Коментар

Аз карам с +50 на Филипс с нормална мощност, не помня 8 или 12 кинта бройката са, светят доста по-добре и за 2 години не са изгорели, а карам ежедневвно и винаги на фарове.

С 90-100-110W ще си разбиеш гарантирано куплунзите на лампите много бързо (прегряват), доста вероятно и част от инсталацията. Може дори да има обратния ефект, ако са по-тънки жиците, започват да греят, на лампите стигат 9-10V и пак не светят. Само веднъж съм попадал на 100W лампи, които наистина си светеха като за 100W, но бяха някаква странна марка, каквато така и не можах да намеря тук, когато супих едната в калника на един много бързащ Москвич

Проверявал ли си центровката на фаровете и мерил ли си колко волта реално стигат до лампите?
        О879 342 54О Не си пъхайте пръстите където ви падне, не са чак толкова много...

Коментар

Несъм мерил .Нови рефлектори няма да вити моита колица значи.
          Вариянта ми остава да си регулирам хубаво фаровете .
          Много ви благодаря за бързите отговори .
          Другият ми въпрос :ако сложа гуми 165 (в момента съм със 155)
          с много ли ще се вдигне разхода на гориво ,и ще има ли други последствия ?

Коментар

Не. Слагай смело.

Коментар

Малка е стъпката, едва ли ще се отрази, но си запази външният диаметър.
              Panda Climbing 4x4 1,2MPI FIRE

Коментар

Всичко се отразява. Това е Уно (дето се вика 710 кг. мокро), не Пунто и не новата Панда. 155 е максимума. Не че не може, но 165 е много - не е добре. Малкото Уно - 1.0, "по документи" излиза от завода 135/80/13. Смятай с калкулатора за гуми какво се получава при 165...
                Последно редактирано от Totko; 14-10-10, 21:12. Причина: допълнение

Коментар

предвид, че е чудно как въпросното Уно е още живо, не мисля, че от 155 на 165 ще се промени нещо реално.
                  Не, че не си прав по принцип - разход, карета, окачване, кормилна - всичко го отнася и това е факт. Но не мисля, че в конкретния случай ще има значение. Не искам да плаша колегата, но в колицата едва ли има повече от година живот...

Коментар

Попринцип Фиатчето ми е първа колица и неми се купуват гупи а тези 165 ми изпадат без пари.
                    В момента съм със 155 .Искам тези 155 да запазя 2 от тях - по читавите и да ги сложа отпред
                    а по широките които ще взема 165 ще сложа отзад.
                    Днес направих преход от София до Русе 775км.На отиване долях около 200 грама вода
                    а на връщане гореше повече вода отколкото бензин-от Витиня до Пасарел 4 литра вода ,
                    но като стигнах в къщи казанчето пак беше празно.
                    Къде отива тази вода ?В двигателя не е щото маслото си е черно.
                    Може би излиза през ауспуха ?
                    Утре ще допълня резервоара и ще пиша за разхода.
                    градско ми дава около 8 (+-)

Коментар

Я отвий свещите и кажи дали някоя от тях не е с различен цвят.

Ако водата влиза в цилиндрите, само по това ще се забележи. Ако влиза в маслото, трябва да влезе доста, за да си проличи. По малко така или иначе се изпарява. Ако излиза навън, може да капе на някой горещ детайл и тогава дълго ще се чудиш.

Малките дупчици имат навика да стават големи, обратния процес не е наблюдаван засега.

Ето ти начин за действие:
                      източваш каквото има в охладителната уредба и затваряш отвсякъде, отвиваш свещите, надуваш с помпата водния кръг и се ослушваш като котарак в мазе. Удобно място за надуване е тънкия маркуч на разширителния съд.

Коментар

На дълго ми даде разход от 5.5на 100км
                        ЗА 50 км е изразходвало около 200 грама вода.
                        В събота започвам ремонта (свалям главата шлайфам и сглобявам)
                        Ще снимам за да знаем за какво става дума.
                        Свещите несъм ги свалял да вида дали е от там.

Коментар

Щом те мързи да отвиеш свещите - разлобявай наред.

Коментар

Ми то и да ги отвия ,и ако случайно разбера от коя свещ е какво трябва да направя ?
                            Сперед мен така или иначе трябва да се шлаифа главата защото е прегрявано.
                            Ама немога да си обясня къде отиде 4 летра вода за 100 км ?

Коментар

ей затова ти казвам да отвиеш свещите и да видиш
                              може да не е в двигателя, а да тече някъде отвън и бадева да го разглобяваш.

Иначе, определено има къде да отидат 4 литра за 100км.

Коментар

Нямяше около 5мм от гарнитурата на 1 ви цилиндър
                                Вчера го разглобих и занесох главата да я шлайфат
                                Тези дни като си я взема ще го сглобя и ще пиша

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                                X