Първоначално публикуван от borko73
Преглед на мнение
Обява
Свий
Няма добавени обяви.
въпрос за смяна на масло и филтри
Свий
Темата е затворена.
X
X
-
В магазините за продажба на масла разполагат с каталог за препоръчаните масла за съответния автомобил и годината на производство на същия. Болшинството от тях имат собствен сервиз или такъв по договор, където ти го сменят безплатно ако е закупено от тях.Случайността е съвпадение на обстоятелства, предварително обмислени и организирани!
-
Хич не е забавно!!! А и това с вниманието трудно се получава.Първоначално публикуван от IvanZ Преглед на мнениеВъв форума има хора който почти се забавляват да коментират колко некадърни са автосервизите и как мамят и т.н. Не забравяйте че всяко стадо си има мърша, просто внимавайте в чии ръце си давате автомобила.
Отиваш на сервиз, който уж е хвален като най-добър за една марка и то за джипки, а там лично собственикът а-ха да ти сипе в ЛСД диференциала масло за обикновен, а младежите от персонала му ти съсипват алтернатора, след като в рамките на 2-3 дни неколкократно и обилно го заливат с хидравлична течност ...
Практиката показва, че МАСОВО в сервизите се работи мърляво. С изключение на случаите, когато и възможно да отидеш при конкретен читав човек, когото познаваш много добре ...Ние не сме неутрални!
Коментар
-
Колега както си подбираш личния лекар, стоматолог, адвокат/при нужда/, внимателно и с предварително проучване, така би трябвало да се избира и автосервиз, а не първия срещнат или тоя с най-лъскава реклама. Мърлячи има във всяка една област,а по логиката на някои върли противници на автосеревизите, като има слаби адвокати, примерно, дайте да изядем 20-тина тома правна литература и да се пртедставляваме сами в съда.Първоначално публикуван от V93 Преглед на мнениеХич не е забавно!!! А и това с вниманието трудно се получава.
Отиваш на сервиз, който уж е хвален като най-добър за една марка и то за джипки, а там лично собственикът а-ха да ти сипе в ЛСД диференциала масло за обикновен, а младежите от персонала му ти съсипват алтернатора, след като в рамките на 2-3 дни неколкократно и обилно го заливат с хидравлична течност ...
Практиката показва, че МАСОВО в сервизите се работи мърляво. С изключение на случаите, когато и възможно да отидеш при конкретен читав човек, когото познаваш много добре ...
Коментар
-
Чак сами да се защитаваме в съда - не. Но нищо не пречи да си изясним това-онова, та да не сме съвсем боси. Та същото и със сервизите ...Първоначално публикуван от IvanZ Преглед на мнениедайте да изядем 20-тина тома правна литература и да се представляваме сами в съда.
Аз по принцип съм привърженик всеки да прави това, за което е квалифициран, но вашего брата за 1 година успя да ме накара сериозно да се заема със самообразование на тема устройство на джипката ми и да приемам за истина това, което ми се казва, след засичане и от други източници.Ние не сме неутрални!
Коментар
-
Една малка поправка.Първоначално публикуван от IvanZ Преглед на мнениеМоже да са му много ниски оборотите, да има тампон на двигателя за смяна, не добре работеща дюза и т.н. Синтетично масло на 6 годишен дизелов джип който досега е каран с минерално ми се струва безсмислено - и парите са много, а и може да се окаже прекалено "тънко" и да го харчи. Все пак двигателя има известно износване вече. А за собственоръчната смяна на маслото се сещам за мой клиент който реши да си спести незнам какво/ смяната на масло е безплатна при нас/ и си купи масло и филтър от магазина. Обаче никой не е видял че резбата на филтъра е различна от тази на стария, човека го напъхал някак си, след 10 метра филтъра падна, маслото изтече, а какво става с двигателя на нещастния фиат познайте сами. Във форума има хора който почти се забавляват да коментират колко некадърни са автосервизите и как мамят и т.н. Не забравяйте че всяко стадо си има мърша, просто внимавайте в чии ръце си давате автомобила. Или пък продължавайте да се учите да си правите всичко сами и накрая може да си основете комуна в която всеки сам си произвежда и възпроизвежда, от тук до края на света...Успех!
Синтетично не е равно на "тънко"
http://forum1.offroad-bulgaria.com/v...F2%EE&start=40
Коментар
-
Нормално е човек да има общи познания във възможно по-широк кръг области, още повече тези към които има по-специално отношение/в нашия случай-джипките/, а за по-сериозни задачи да ползва специалист. Друг въпрос е как ще си подбереш специалиста. Конкретно за случая - на мен винаги ми е било по-лесно да работя с технически грамотни клиенти - коментираме проблема и причините за появяването му, избираме едно от възможните решения ЗАЕДНО, и не се налага да обяснявам защо една операция става за 5 минути друга за 5 дни. Във форума има доста знаещи и можещи хора, но и такива които не могат да разглобят и сглобят дори химикалка, камо ли да извършват каквото и да е техническо обслужване на автомобил.
Коментар
-
значи както казах по-горе , след 6 години каране на минерално , вчера сипах пълна синтетика Валволин. / dura blend diesel, sae/5w-40 API: CF, ACE:B3/ MADE IN Netherlands, Дордрехт.
Когато наляхме в сервиза беше точно на средата на мин/макс от вчера до днес, около 130 км съм минал ., тази сутрин беше на мин, това нормално ли е ?
аз долях малко , ама то ако ще е така значи да си купувам по туба всеки месец
дали няма да се нормализира?
Коментар
-
Когато са го гледали в сервиза може да не се е оттекло в картера добре и затова да е било между мин и макс. Нивото на маслото се проверява най-добре сутрин след като двигателя е бил няколко часа в покой. Провери нивото на маслото няколко сутрини и ако пада много бързо, при следващата смяна мини на следващия по-висок вискозитетен индекс който производителя допуска.
Коментар
-
Понеже ставаше въпрос за промиване на двигателя, преди смяна на масло.
Правете го само с най-обикновенно, минерелно масло!!!
Всяки голям производител, Шел, Мобил и т.н.,
имат каталози и на най-ниско место има масла,
за коли над 15-20г., които за другите автомобили са препоръчат,
за промиване.
Промиването се извършва, като след, като сте източили,
наливате определеното количествао промивно масло(при завита пробка на картера, разбира се
).
Палите и оставяте двигателя да работи 15-тина минути,
като от време на време променяте оборотите, изфорсирвате,
или задържате на някакви по-високи обороти.
След това източвате, сменяте филтъра и сипвате новото.
Не препоръчвам, на никой, да използва промивни течности,
за тази процедура.
При закупуване на стар автомобил, проверете на какво мирише маслото! На бензин, нафта, нещо друго, или на масло(само не прегоряло)?!
Не всички присадки миришат! Но ако откриете лек сладникъв дъх, подобен на този на светилната газ, да знаете, че двигателя е третиран с нещо!!!
Ако имате WD40(или добавки за гориво),
помиришете го, ароматите са подобни,
тъй като различните съставки на присадките се разтварят и расмесват с газ.
Това е от моя личен опит(2г.Шел, 1г.Мобил, 3г.DuraLube)
Коментар
-
10,000 може да е малко множко за дизел.Първоначално публикуван от borko73 Преглед на мнениеок , мерси, ще го проверявам както казваш , пък най-много следващата смяна да е по-рано от 10 000. толкова му е по книга на това масло.Ние не сме неутрални!
Коментар
-
то по книга на тдс-ите на бмв има дават 15 000 километра,ама всеки карал този мотор ще ти препоръча смяна на 7-8000 километра.В момента пияният гръцки народ се опитва да фокусира дългия лист със сметката, който му подава все по-изнервеният европейски сервитьор. А махмурлука тепърва предстои...
Коментар
-
Особено когато се кара в тежки условия (напр. много градско, офроуд)Първоначално публикуван от братчеда Преглед на мнениеама всеки карал този мотор ще ти препоръча смяна на 7-8000 километра.Ние не сме неутрални!
Коментар
Активност за темата
Свий
В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.
Най-много потребители онлайн 9,962 в 11:28 на 09-12-25.
Коментар