Обява

Свий
Няма добавени обяви.

въпрос за смяна на масло и филтри

Свий
Темата е затворена.
X
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

• въпрос за смяна на масло и филтри

мога ли сам да си сменя маслото и филтрите , в книжката ми е описано подробно как става, /питам от гледна точка на трупане на опит / или да ида в някой сервиз , кой? предварително ли се купуват , ако е в сервиз? нямам опит с джипка !?!

Какво има за питане? Ако имаш условия и разбиране по въпроса, най-добре сам. Ще си избереш подходящо масло, ще си изцедиш до край старото, може и да промиеш... А бе, вълка и дебелия врат...
    В сервиза ще ти възхваляват някакво наливно, което трябва да си продадат!
    Lancia Delta HF Integrale Evolucione

Коментар

бе и аз така мислех , значи лягам под джипката , търся пробката на картера и източвам, виж за промиването ми звучи непознато, а и при 2.3тд колко масло трябва , това не пише в книгата? хмм

Коментар

Първоначално публикуван от bojitch Преглед на мнение
        Какво има за питане? Ако имаш условия и разбиране по въпроса, най-добре сам. Ще си избереш подходящо масло, ще си изцедиш до край старото, може и да промиеш... А бе, вълка и дебелия врат...
        В сервиза ще ти възхваляват някакво наливно, което трябва да си продадат!
        И къде отива отработеното масло? Сигурно в канализацията, а оттам ...
        Пък после се чудим защо градовете ни изглеждат като един гаден свинарник и защо си зариваме природата с купища боклуци!!!

Мога ли да запитам кой му пречи да си закупи "подходящо масло", откъдето поиска, и да присъства на сипването му?
        Ние не сме неутрални!

Коментар

ей затова не се бях сетил прав е V93 !
          ама като ме наплашихте , на кой не му затегнали масления филтър добре, на кой нещо друго и т.н.

Коментар

Първоначално публикуван от borko73 Преглед на мнение
            ей затова не се бях сетил прав е V93 !
            ама като ме наплашихте , на кой не му затегнали масления филтър добре, на кой нещо друго и т.н.
            Ами най-добре си харесай сервиз, в който можеш да стоиш и да гледаш какво правят. Така ще можеш да си сигурен, че са източили добре старото масло и са ти сипали това, което си донесъл (ако си донесъл).
            Ние не сме неутрални!

Коментар

ще си намеря "моя" сервиз , преди форда го правех където ми падне, ама ми се ще да е в полите на Витоша , че да ми е близо, някой читав там знаеш ли?

Коментар

мойто при последната смяна го дадох за някъф камион...

инак нище не пречи да идеш с тубата старо масло в сервиза и да им го дадеш да си го сипат при тяхното...

а за промиването, кфо значи се сипва?

Коментар

Първоначално публикуван от Насов Преглед на мнение
                  а за промиването, кфо значи се сипва?
                  А що трябва да промиваш? Та да остане вътре от промивката и да ти влошава качествата на новото масло?
                  Ние не сме неутрални!

Коментар

Първоначално публикуван от V93 Преглед на мнение
                    И къде отива отработеното масло? Сигурно в канализацията, а оттам ...
                    Това зависи от съзнанието! Има доста фирми, които изкупуват отработено масло. Като отидеш в сервиза, гледат намусено, че си носиш масло и филтър, като много често и отказват. Колкото до промиването - има доста причини за това, а и не напразно продават миещи препарати. Така че, истината пак е по средата, но на кой, как му е удобно.
                    Lancia Delta HF Integrale Evolucione

Коментар

Първоначално публикуван от bojitch Преглед на мнение
                      Това зависи от съзнанието! Има доста фирми, които изкупуват отработено масло. Като отидеш в сервиза, гледат намусено, че си носиш масло и филтър, като много често и отказват. Колкото до промиването - има доста причини за това, а и не напразно продават миещи препарати. Така че, истината пак е по средата, но на кой, как му е удобно.
                      Колко е съзнанието у нас се вижда с просто око ...
                      А аз изобщо не съм убеден, че много от хората, които си сменят маслото на тротоара, за да спестят няколкото лева за тази услуга, ще си дадат труда да пресипват източеното масло от легенче в туба и после да търсят кой да им го прибере. Къде по-лесно е да го ливнеш в уличната канализация ...

Със сигурност има случаи, в които може да е наложително да се прави промиване, но не смятам, че това трябва да се прави при всяка смяна на маслото.
                      Ние не сме неутрални!

Коментар

уведомление

днес рано сутринта. /да съм първи/ на околовръстното сервиз смяна масла , точно преди завоя за Пушкин/булеварда/, уточнявам защото и двете барманки в кафето са много апетитни и притегателни
                        та, смених маслен , въздушен и горивен филтър и сложих Валволин -пълна синтетика!!! преди джипа е каран 6 години с минерално Кастрол, сега ми казаха че ще върви много по добре !!!
                        друго което , на място на празни обороти двигателя се клатушка, като подадеш газ и се стационира, странно, да не изпадне . но надали. Явно момчето на канала там си разбира от работата, щото първо каза джипа много хубав, а и двигателя ми го нарече милионник , тоест вечен
                        чао засега

Коментар

уведомление

днес рано сутринта. /да съм първи/ на околовръстното сервиз смяна масла , точно преди завоя за Пушкин/булеварда/, уточнявам защото и двете барманки в кафето са много апетитни и притегателни
                          та, смених маслен , въздушен и горивен филтър и сложих Валволин -пълна синтетика!!! преди джипа е каран 6 години с минерално Кастрол, сега ми казаха че ще върви много по добре !!!
                          друго което , на място на празни обороти двигателя се клатушка, като подадеш газ и се стационира, странно, да не изпадне . но надали. Явно момчето на канала там си разбира от работата, щото първо каза джипа много хубав, а и двигателя ми го нарече милионник , тоест вечен
                          чао засега аа да от кво може да се тресе на празни обороти??

Коментар

Нали си му сменил пиенето. Натаралянкал се е.

Коментар

Може да са му много ниски оборотите, да има тампон на двигателя за смяна, не добре работеща дюза и т.н. Синтетично масло на 6 годишен дизелов джип който досега е каран с минерално ми се струва безсмислено - и парите са много, а и може да се окаже прекалено "тънко" и да го харчи. Все пак двигателя има известно износване вече. А за собственоръчната смяна на маслото се сещам за мой клиент който реши да си спести незнам какво/ смяната на масло е безплатна при нас/ и си купи масло и филтър от магазина. Обаче никой не е видял че резбата на филтъра е различна от тази на стария, човека го напъхал някак си, след 10 метра филтъра падна, маслото изтече, а какво става с двигателя на нещастния фиат познайте сами. Във форума има хора който почти се забавляват да коментират колко некадърни са автосервизите и как мамят и т.н. Не забравяйте че всяко стадо си има мърша, просто внимавайте в чии ръце си давате автомобила. Или пък продължавайте да се учите да си правите всичко сами и накрая може да си основете комуна в която всеки сам си произвежда и възпроизвежда, от тук до края на света...Успех!

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                              X