Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Дайте мнения за това

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

От: Дайте мнения за това

Първоначално публикуван от hyenna Преглед на мнение
    Малко да раздвижим темата - дотук 3000 километра на смес отработено масло и нафта (битова по левче килото)единствени проблеми имах с филтрите - 3 съм сменил, като последния път като издъхна мотора, големи перипетии бяха докато открия че на корсата някой е наврял едно малко хартиено? филтърче зад двигателя и под въздушния филтър - върви че го намери. След като го махнах се оправиха нещата. Другото което ми направи впечетление е че като покарах малко на истинска нафта (скъса ми се сърцето 2,20 лв/л) върви малко по зле отколкото на маслото???

Топлообменника ми е готов, стана по-хубав отколкото си мислех, не съм го монтирал обаче защото серпентината му е много голяма и прави голямо съпротивление на помпата. Абе два са ми проблемите, моля по-знаещите да помагат. 1.Каква помпа и къде да се монтира за да подпомага ГНП-то? Аз мислех за бензинова помпа преди топлообменника и филтъра, ама не трябва голямо налягане да прави, че ще избие отнякъде. Друго цената и ме нерви, требе да мое да се направи за без пари. Помпичка от печка на зазка не можах да намера. Другото си мислех помпичка за чистачките, ама тя не знам може ли да работи постоянно. 2.От къде да взема антифриз за топлообменника. На входа на радиаторчето за отоплението ли е най-добрия вариант или отдругаде е по-удачно. И има ли обезвъздушителен клапан, който да може да се монтира на маркуч, защото мястото на топлообменника ще бъде най-високото - по-високо от казанчето за антифриза. Проблем ли е?
    Не знам може на някой да му звучат наивно въпросите ми, ама все пак почти нищо не отбирам от автотехника, ама съм ентусиаст де. Ще се радвам на позитивни и градивни отговори и ще ги прилагам по надлежния ред
    Ако караш 50на50 нафта-масло не ти е нужно нищо друго освен топлообменника и предварително филтриране на маслото преди да го смесиш.Не ти трябва ел.помпа.Успех

Коментар

Много Мерцедеси имат помпичка за парното,подпомага дебита на антифриза през радиатора на парното на ниски обороти.Направи я с копче което да е вьтре до помпичката,а преди нея сложи малко разглобаямо филтьрче.
      Фитриращите системи на RACOR стават и за олио,за нафта,за масло..............и излизат около 250 кинта комплекта като имаш и опция нагревател.
      TOYOTA SEQUOIA ‘11
      W140 S420 '99

Коментар

Колега какво стана с Mercedes - a , продължаваш ли да го караш със отработено двигателно масло ,

Да споделиш впечатления , да се поразмърда темата

Поздрави

Коментар

Юбилей - 5000км, като напоследък масълцето е 2/3 от горивото. Проблем - йок! Да де освен дето не пали на стартер, ама то е от двигателя, не от маслото. Почвам да си търся ефтин Мерцедес с редова помпа, с една едничка цел - издевателства с отработено масло върху двигателя. Или поне дърта корсичка с читав двигател, че моя е за изхвърляне още преди да "гризне" масълцето. И откакто филтрирам маслото преди да го сложа в резервоара, не съм пипал горивен филтър.
          Поздрави на всички!
          Toyota Yaris 1,4D-4D 0889/
          MB W124 200TE 801-
          TLC LJ70 2,4TD 364

Коментар

Сега ако отидеш да му завреш и един маркуч отзад, та да му замериш вредните, грешка няма да имаш.
            Не е упрек, просто да завършиш експеримента, а за зимата ще следим наблюденията ти.
            Око за око и светът ще ослепее

Коментар

След прочетеното в раздела на тойота и аз започнах да слагам масло в нафтата...пробвах с двутактово от бенз.резачка и ми падна мощноста...после сложих моторно масло и няма проблеми.....но засега слагам само нови масла...без отработени....имам 30-40 литра.....останали.....имам и 20-30 литра отработено но и на него ще му дойде редът ...само че аз ги смесвам с нафта като на един резервоар нафта добавям 1-2 максимум 5 литра масло с 1-2 литра бензин.....двигателя е пушка и помпата ми е чисто нова....!
              Последно редактирано от Roninn; 06-09-10, 09:47.
              Galloper 2 Exceed 1998 2.5 TDI .Kia Ceed 2009 1.4 CVVT .Ford Connect 1.8 TDCI 90 hp 2010
              Kawasaki Versys 650 2008 Suzuki 600 DUCATO 3.L 180 hp. и други
              Анатолий Пейчинов o8875о9815
              https://dvrbg.com/

Коментар

Няма нужда - те вредните газове се виждат с просто око. Колкото повече газ давам - толкова повече вредни емисии се отделят . Майтап. Най-вероятно няма да завърша експеримента, защото планувам да сменя двигателя, а както подразбрах на турбодизела не е подходящо да го карам на масло. А и действително много пуши отзад, не е приятно за колегите водачи на МПС. Но ще е временно де, ако не намеря читав двигател, зимата ще си му направя ремонт на моя, ще си събера отработено масло и от пролетта пак ще има "радостта от движението".
                Toyota Yaris 1,4D-4D 0889/
                MB W124 200TE 801-
                TLC LJ70 2,4TD 364

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                X