Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Дизелово гориво - източници, вот и мнения

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

До: FREELANDER 2004-та ,Проблем със запалването!Моля за мнения!

Първоначално публикуван от velio
    Ако някой не се е намесвал в качеството на нафтата, то според спесификациите, които важат в България, проблеми с нафтата не би трябвало да има, колкото и студено да стане /според нашата геогрефска ширина/.
    Дали е така?

Основни изисквания за гориво за дизелови двигатели
    ...
    Гранична температура на филтруемост през студен филтър (CFPP)
    --------------
    Клас А 5
    Клас Е -15
    Забележка:
    Клас А е лятно гориво за дизелово двигатели за периода от 16.04. до 15.10.
    Клас Е е зимно гориво за дизелови двигатели за периода от 16.10. до 15.04.
    Т.е. по БДС "зимната" нафта ти е до минус 15. Какво става, ако температурите паднат под тази стойност (което изобщо не е рядкост)?
    Ние не сме неутрални!

Коментар

Първоначално публикуван от V93 Преглед на мнение
      Дали е така?

Т.е. по БДС "зимната" нафта ти е до минус 15. Какво става, ако температурите паднат под тази стойност (което изобщо не е рядкост)?
      Какво става? Да не би да спира всичко, що е дизел? Базирайки се върху спомените ми от показанията на термометрите вкъщи, рядко съм виждал температурата да пада под -15градуса. Най-простата хватка е с газ в резервоара. Само трябва да се слушат отвреме-навреме синоптиците. Освен това, дизел по стандарт Евро-4 трябва да пали безпроблемно на -29 градуса. Всичко е измислено.
      Последно редактирано от velio; 09-01-08, 00:46.

Коментар

До: Дизелово гориво - източници, вот и мнения

Съгласен съм със съществуването на БДС,но ако имам бензиностанция,ще гледам да продавам горива като "хората",защото клиената не го интересува БДС-то ,ами дали ще му върви колата.
        Някои се раждат риби...малки рибки.С израстването се оформят като дребни риби,като едри риби и като големи балъци.
        NB !БАЛЪК-РИБА в превод от турски...

Коментар

Първоначално публикуван от velio Преглед на мнение
          Какво става? Да не би да спира всичко, що е дизел? Ще съм благодарен, ако цитираш източника си, за да мога да прочета по-обстойно! Аз знам, че дизел по стандарт Евро-4 трябва да пали безпроблемно на -29 градуса.
          Ами чети!

НАРЕДБА ЗА ИЗИСКВАНИЯТА ЗА КАЧЕСТВОТО НА ТЕЧНИТЕ ГОРИВА, УСЛОВИЯТА, РЕДА И НАЧИНА ЗА ТЕХНИЯ КОНТРОЛ
          (приета с ПМС No 156 от 2003 г.; обн.,ДВ,бр.66 от 25 юли 2003 г.; изм. и доп.,бр.69 от 23 август 2005 г.)

...

Глава втора
          ИЗИСКВАНИЯ ЗА КАЧЕСТВО НА ТЕЧНИТЕ ГОРИВА

Чл.6. Течните горива трябва да отговарят на следните изисквания за качество:
          1. (изм.,ДВ,бр.69 от 2005 г.) автомобилни бензини съгласно приложение No 1;
          2. (изм.,ДВ,бр.69 от 2005 г.) горива за дизелови двигатели съгласно приложение No 2;

...

Приложение No 2 към чл.6, т.2
          (изм.,ДВ,бр.69 от 2005 г.)

Горива за дизелови двигатели
          ...

Гранична температура на филтруемост, CFPP - клас А(9) °С -5 БДС EN 116+АС:2003 - клас Е(10) °С -минус 15

...
          9) Клас А - лято от 16 април до 15 октомври.
          10) Клас Е - зима от 16 октомври до 15 април.

Първоначално публикуван от adwokat Преглед на мнение
          Съгласен съм със съществуването на БДС,но ако имам бензиностанция,ще гледам да продавам горива като "хората",защото клиената не го интересува БДС-то ,ами дали ще му върви колата.
          Някои вериги това правят. Други не се напъват извън задължителното, като разчитат, че температурите няма да са по-ниски, а и че клиентите ще взимат мерки.

Клиентите също са различни. Едни сипват от по-скъпата нафта, която "държи" до по-ниски температури, а други карат с по-евтина като й слагат добавки според предпочитанията си ...
          Ние не сме неутрални!

Коментар

V93 благодаря!

Коментар

По принцип почти всички са еднакви.

Коментар

не слагаите бензин в нафтата заштото неса с еднакво относително тегло и не се смесват.по добре гас

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 190,092 в 13:50 на 21-08-26.

Зареждам...
                X