Обява

Свий
Няма добавени обяви.

наУчно погледнато-смяна масло

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

• наУчно погледнато-смяна масло

Колеги! карам злото Корандо с Валволин -пълна синтетика ! сменя се на 15000 км или една година! сега е точно на толкова и като време и като километри . Какво би се случило-научно погледнато - ако го сменя чак догодина , тоест след 2 години и 30 000 километра ! л'бопитно ми е. свивам разходите !

До: наУчно погледнато-смяна масло

Нищо му няма.

За да направи дебелата смолиста гнус по вътрешните части на двигателя, трябва да просрочиш поне две смени на масло.

Ако пък маслото намалява и ти периодично доливаш прясно, може и повече да изкара.

Аз сега също правя подобен "експеримент". Криза е.

Коментар

Има ли някъде лаборатория, която да изследва масла, и колко взема за проба?
      Човешко е да се греши... Но това че грешиш, още не означава, че си станал ЧОВЕК!

"Когато някой не може да направи нещо, поради недостатък на сили, той вини за това случая."

Коментар

мерси Ясен просто поредните 200 кинта поредната пролет ..ми писна...

Коментар

сменя се на 15000 км или една година
          Да и това са цифри при нормална експлоатация на колата. В България няма нищо нормално, качеството на бензина включително.
          Иначе- нищо няма да и стане, най-много после да ти излезе през носа ама ти и за това ще пуснеш тема и ще го измислим. Да не забравиш да споделиш!
          https://m.youtube.com/watch?v=mIAYxWCXF8A

Коментар

Ааа... хора, вие сериозно ли?
            Има доста такива "експериментатори" с Пасати и Мерцедеси. После реват кански, че колата горяла повече масло, отколкото нафта или че турбото било калпаво и се чупело прес месец...

А филтър?
            Ясеновата е лесна, целия му двигател е 200 лева...
            О879 342 54О Не си пъхайте пръстите където ви падне, не са чак толкова много...

Коментар

Ааааа, аз филтрите сменям. На едната кола, и маслото сменям, само че по естествен път, постепенно (то намалява, аз доливам прясно).

Коментар

При пълна синтетика и аз съм прескачал (Ланчия Тема, Фиат Крома и Опел Вектра `97) по една година без смяна. Ама всичките искаха малко доливане, та - "естествено опресняване" Имам си обаче един "Пасат" `91 г. - не харчи грам - прескачам само периода ( нали е "1 год. или Х км."). Навърти ли километрите обаче, сърце не ми дава да експериментирам с такава невиждана преди от мен машинка (нищо не му се случи.... само вода в чистачките и бензин за 6 години )
                България е единствената страна на тая плоска земя, която има цели СЕДЕМ рилски езера!

Коментар

Производителя препоръчва смяната на определени километри или време не само за да печели от продажбата на повече масло, а и защото явно след този пробег се губят част от качествата на продукта. И на мен ми се е случвало да превиша пробега с 2000км./ веднъж с 6000км./ и се усещаше малко по-особена работа на двигателя /МБ W210 дизел-почукваха повдигачите на клапаните, когато работи на тихи обороти/, но чак двоен пробег на маслото не бих рискувал. Когато колата се кара повече градско / къси разстояния, чести студени стартирания на мотора/ се препоръчва дори на по-кратки интервали да се извърши смяната на маслото. Успех!

Коментар

Първоначално публикуван от tef4o Преглед на мнение
                    Ааа... хора, вие сериозно ли?
                    Има доста такива "експериментатори" с Пасати и Мерцедеси. После реват кански, че колата горяла повече масло, отколкото нафта или че турбото било калпаво и се чупело прес месец...
                    Не стана ясно какво точно имаш предвид, но... По повечето "Пасатите" (Б5, Б5,5) фабрично е въведен терминът "масло с удължен пробег". То е с друг парт номер и друга цена. При смяната с такова, на борд компютърса се указва, че е с такъв тип масло, и той почва да изчислява интервалът до следващата смяна динамично. В сметката се взема предвид натоварване на двигателя, температура на маслото, честота на палене/гасене и още куп други параметри. Ако се кара основно градско, обикновено интервалът е 15 000, а при извънградско 30 000. Загледай се в сервизната книжка на някой автомобил внос от Германия. Едва ли ще видиш нещо различно от 30 000 между сервизните интервали. И те ли са експериментатори?
                    Не чета коментари и не отговарям на такива.

И коментаторите...

Коментар

Първоначално публикуван от ittso Преглед на мнение
                      ...Едва ли ще видиш нещо различно от 30 000 между сервизните интервали. И те ли са експериментатори?
                      Айдеее, пропущиха ладите ми и следващата смяна. 30 са си 30, какви са тия глезотии на 10000 масло?

Коментар

Принципно може и да не се сменя маслото направо сменяш двигателя като спре. Същатата работа е да не се къпеш като сравнение. Ако не сменяш маслото на време естествено че ше се износи двигателя по-бързо.Имайте предвид че този пробег го дава производителя за идеални условия .Нашите горива са ужасни така че те намалят с пъти смазочните качества на маслото а от там и пробега му.Вие искате да увеличите два пъти пробега което означава че два пъти повече ще увеличите и износването на двигателя.
                        Живей за мига.
                        Honda CRF-250X
                        [IMG]http://forum.offroad-bulgaria.com/customprofilepics/profilepic2708_1.gif[/IMG]

Коментар

Първоначално публикуван от jorojeton Преглед на мнение
                          Принципно може и да не се сменя маслото направо сменяш двигателя като спре. Същатата работа е да не се къпеш като сравнение. Ако не сменяш маслото на време естествено че ше се износи двигателя по-бързо.Имайте предвид че този пробег го дава производителя за идеални условия .Нашите горива са ужасни така че те намалят с пъти смазочните качества на маслото а от там и пробега му.Вие искате да увеличите два пъти пробега което означава че два пъти повече ще увеличите и износването на двигателя.
                          А и качествата и произхода на маслата не са много ясни..
                          Там където свършва асфалта, започва моят път!! тел: 0886763494

Коментар

Питайте ме мене. Сменям 2 пъти в годината.

В началото бях с минерално. Еми, като си навъртя километрите, започна да подкачва масло по-бавно + лека разлика в работата на двигателя. После сложих синтетика дето явно свали всичкия боклук, щото отново започна да подкачва трудно, едва след 500-600км. Смених вече с марково синтетично, и вече 1000 и кусур всичко е ОК.

И да не го бях сменил, пак щеше да си върви, ама все щеше да ме човърка. Масло не пипва и не тече от никъде.

Ако имаш турбо, по-добре си го сменяй според това, дето пише в книжката. На двигателя може и нищо да не му стане, ама на турбото му става зле, пък то скъпо, неговата кожа!
                            Долните твари, измислили перверзията Erlang, имат "много здраве" от мен. Болезнено!

Коментар

ще се сменя , ясно, , искаше ми се да спестя от нещо, криза е!!! ще поставя котарака на диета !

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                              X