Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Алтернативите при горивата - биогоривата, други на спиртна основа, плюсове и минуси.

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

От: Алтернативите при горивата - биогоривата, други на спиртна основа, плюсове и мину

Първоначално публикуван от fiko_fire Преглед на мнение
    Мерси колега,има една цедка на входа на помпата постоянно се задръстваше,уж е след горивния филтър,махнах я сега повече ми гори.С тия цени на горивата все пак като имам шанс за евтина нафта няма да има прошка.
    Смени си монтьора, който ти сменя горивния филтър и не го сглобява правилно (спестява някое от малките гумички, например). Мислил ли си къде отиват сега задръстванията за махнатата вече цедка?

Коментар

От: Алтернативите при горивата - биогоривата, други на спиртна основа, плюсове и мину

Вие па с кво се занимавате. Когато вече се търси алтернатива на алтернативните полюции.

Коментар

Първоначално публикуван от Стефан Преглед на мнение
        Вие па с кво се занимавате. Когато вече се търси алтернатива на алтернативните полюции.
        Всъщност те постъпват правилно. Няма нищо лошо да си изгориш в таратайката препърженото олио. Лошото е, когато това стане държавна и световна политика - с все субсидии, регулации и "неочаквани" резултати (като поскъпване на храните например).

Коментар

Докато нещо е крадено, а държавата си трае - нормално. Тя затова си и трае - че не е открадното много.
          Когато откраднотото обаче стане повече от държавното, ...

Коментар

Не бъркай краденето с усвояването.

Коментар

Сега да споделя, баленото ми върви в момента с адски смески в резорвоара. 8 литра червен спирт за горене, 5 литра алкилиран бензин за косачки и около 5 литра нормален бензин А-95 с добавка . Не се усеща въобще, че горивото е около 50 % спирт. Сега и ако мине преглед ще е супер, иначе ще ми остане само пробата. Чудех се дали да му сипя Е-85 или въпросния спирт за горене, но един от местните ме посътветва и взех , че го послушах. Може би колата е съвсем леко по-вяла в набирането , но работи по-тихо и без вибрации. Ей кво ли не прай човек за да не си смени катализатора.

Коментар

Преглед не минахме. Подобрение в показателите определено има , влезе в нормите по три показателя, два не се промениха съществено. Поръчах и нов катализатор и днес се заех да го сменя. Мога само да кажа , че съм бил сляп. Бях мярнал , че има преправяно по изпускателната система, но днес констатирах факта , че катализатор просто липсва. На негово място имаше тръба.....О тук произлиза въпроса как мамка му, тази същата кола мина преглед миналата година....? При това с параметри доста под очакваните за нея. И това в Швеция!
                Следващата констатация беше , че съм ужасен заварчик-тук ползват нещо което прилича на СО , ама няма подаване на газ, само телоподаващо. Плюе....Както и да е прикапах чат пат тръбите. Много съм доволен от пастата за уплътняване на изпускателна система на ВЮРТ. Просто няма пръц няма тръц от ауспуха. В същност, до сега няма продукт на вюрт който да съм ползвал и да съм бил недоволен от резултата.
                Та никакъв проблем бричката се движи 50% бензин 50% спирт.

Коментар

Мина преглед, едвам!
                  Даже с 50 % спирт....вместо бензин.

Коментар

Катализаторите си имат разработване, имай предвид.

Коментар

Благодаря Ясен, ама имам огромното желание да се разделя с тази таратайка, че първо ми една кола в повече, второ ми писна от нея.Никак никак не ми се занимава с това съоръжение.Даже и обява за продаване и пуснах вчера, дано да се продаде по- скоро, че само и плащам данъци и застраховки , а стои на паркинга и се чупи докато е паркирана...Със сигурност мога да си прекарвам по- добре почивните дни, вместо да се занимавам с нея.
                      Поздрави от Швеция!

Коментар

Е, аз имах предвид че ако не мине прегледа, може да се покара малко и тогава. Но пък без преглед сигурно не може да се кара много.

Щом те дразни - махай я и толкова. Може да я докараш в България. Не че ще я купя де, ама и такива коли гледам се движат тука.

Коментар

Яска, 50 % от автопарка в Бг е позле от тая бракма, а аз съм сигурен, че ако някой само му сменя маслата на това , ще го кара поне 50 хил км безгрижно, аз от една година само инвестирам в нея, то вече няма какво да и се сменя. Докато бяхме в Бг , съпругата ми си счупи кракът. Вече почна да се поотпуска и да кара по малко. Имам 3 коли , а сме двама които карат. Едната кола , според мен е излишна, точно въпросната. Имам още едно балено , то е следващото в списъка за разкарване. Напоследък колелото ми има повече километри от колата. Даже се замислям , дали да останем само с една кола, на мен колезденето ми се отразява доста положително. Работата ми е основно статична и малко физическо усилие поддържа формата...
                          Аутбека с 250 приблизително коня, е идеална семейна кола. Искам да си взема и нещо стойностно , като примерно тойота 60 или 80 . Влече ме много и имреса сти , ама няма къде да я карам тука, щото глобите...
                          В много краен случай бих си взел и от последните самураи с пежо мотора, много ме кефи как бачка тая изцепка на френското моторостроене, те съответно са си го отчели като грешка и читав мотор след тоя не са направили.

Коментар

Я да попитам тук за да не отварям нова тема,
                            има ли алтернатива на бензина (както маслото и олиото при нафтата), например разредители бояджииски, ацетон,спирт и други подобни. Преди години карах нива-та известно време с екстракционен бензин - ама то си е бензин Та въпроса е какво и по колко може да слагаме в бензина за да избегнем зареждането на колонка. Приемаме че имаме склад с безплатни химикали

Коментар

Както съм писал по горе със 50% спирт 50% бензин става, усеща се лек спад в мощността, сравним с наличието на катализатор, т.е ако го махнеш , никаква загуба на мощност няма да усещаш/ до извода стигнах по обратния път/.Ползвах добавка за повишаване на октана, която според мен нищо не върши, така че може и без нея. Върви безгрижно.

Коментар

Спирт = метанол? И на колко градуса най-малко ще го гори, би било жалко да харчим хубавата пиячка

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                                X