Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Устройство за намагнитване на горивото

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

До: Устройство за намагнитване на горивото

Първоначално публикуван от nisanterano Преглед на мнение
    ..За типа на модулация обаче (честота , форма и т.н.) НЕ ПОЖЕЛА да ми каже нищо.
    ...
    Модулацията е амплитудна. Записваш се на плейъра:
    - Гори по-малко, гори по-малко....

После го пускаш да се върти нонстоп и през усилвател го подаваш на бобината.

Коментар

+1! Тоя метод е най-ефективен.

Коментар

Че 20лв много ли са.
        А за умни книжки имате.

Коментар

Първоначално публикуван от nisanterano Преглед на мнение
          ... колкото е по- голям тока , толкова повече е интензитета на магнитното поле...
          Значи, не съм съгласен да вкарвам допълнителна енергия (тези 2 ампера, а те са 24-30 вата), защото не е сигурно дали ще си ги върна като икономия на гориво, затова смятам, че ползването на постоянни магнити ако не полза, то поне вреда няма да донесе.

Българинът има поговорка "Залудо работи, залудо не стой", така че ако имате време и желание пробвайте смело такива неща! Много от тези, които се подсмиват от страни и казват, че ще "свършат нещо полезно през това време" всъщност не правят нито едното, нито другото, защото са некадърни.
          Например, за да направя горната "безполезна" джаджа съм работил половин час на струг (два щуцера, втулки и оформяне на черупките), като по този начин си поддържам формата, защото далеч не съм стругар. За да си поддържа човек физическата форма пък тича като гламав из парка. И това им се вижда на някои смешно...

Коментар

Първоначално публикуван от Паджеровод Преглед на мнение
            ...Например, за да направя горната "безполезна" джаджа съм работил половин час на струг (два щуцера, втулки и оформяне на черупките), като по този начин си поддържам формата, защото далеч не съм стругар...
            Имаш струг - правиш стружки. Ние дето нямаме, се почесваме и чакаме да видим какъв ще е резултата.
            Не чета коментари и не отговарям на такива.

И коментаторите...

Коментар

Във филтъра на електромагнитния клапан на АГУ има и постоянен магнит и колкото пъти да го отворя винаги е полепен с фини стружки - това все пак е някаква полза
              Те за икономия на масло и оптимизирано мазане слагат и на пробките магнит
              "Eсли говно присыпать пудрой, мы получим говно, присыпанное пудрой."

Коментар

Първоначално публикуван от Паджеровод Преглед на мнение
                ...ако имате време и желание пробвайте смело такива неща! ...
                Ама пробвал съм бе братче! Чак ме е срам да си призная. Да не мислиш, че просто така си пиша.... 60лв дадох за уж "най-силния" модел. Това преди 2-3 години...Газоанализатори, от една и съща бензиностанция, та чак и от една и съща колонка, за да е по-точно измерването... Ефекта е никакъв, никакъв. Дефекта е минус 60лв.

Коментар

Първоначално публикуван от Lazar Преглед на мнение
                  Ама пробвал съм бе братче! Чак ме е срам да си призная. Да не мислиш, че просто така си пиша.... 60лв дадох за уж "най-силния" модел. Това преди 2-3 години...Газоанализатори, от една и съща бензиностанция, та чак и от една и съща колонка, за да е по-точно измерването... Ефекта е никакъв, никакъв. Дефекта е минус 60лв.
                  Търси грешка в изчисленията.

Коментар

Първоначално публикуван от kinex Преглед на мнение
                    Търси грешка в изчисленията.
                    "Грешни" бяха 60-те кинта...По тогавашни цени, т'ва си беше един пълен резервоар.

Коментар

Първоначално публикуван от Lazar Преглед на мнение
                      Свалям ти шапка, че откровенно споделяш лично мнение!!!
                      Хора като теб, са на изчезване! Единствено ти споделяш КОНКРЕТНИ впечатления от този продукт, на което съм склонен да вярвам.
                      Не разбирам от магнитни полета, действащи на флуиди и за това ми е интересно следното:
                      1,Защо , като говорим за поставяне на магнити на горивопровода, не е означена посоката на ориентация на магтита / стрелка примерно положителна или S / , да се монтира по посока на движението на горивото или обратно. Начин на монтаж /в зависимост от посоката и полюсите/.Същото се отнася и за въздохопроводите.
                      2.Въпросните джаджи са за Малки мотори - нищо не се казва за по-големите кубатури.

Мненията на някои от колегите са за : "магнити на горивопровода" - говорим за един магнит , а не за комплектация от 3 матнита - 2-за горивато и 1 за въздуха.

За да има полза за всички, нека да дискутираме само системата от 3 магнита, защото е най-новата и е възможно да има ефект в сравнение с по-старите разработки с по 1 магнит.

Производителят го пише така:
                      " На помощ тук идва правилно насоченото, постоянно магнитно поле, генерирано от магнетизатора. То води до разкъсване на веригите на горивните частици и тяхното „подреждане”.
                      С използването на магнитизатора за въздушния поток, кислорода намиращ се в горивовъздушната смес намира повече свързвания, по-малко реагира с въглеводородите, намиращи се в горивото, което в резултат води до изгаряне на по-голямо количество горивни частици в същия обем гориво. Резултатът е повишаване на ефективността на двигателя (мощност) и по-малко количество замърсявания в изгорелите газове."

Предложение за тестване:
                      1.Пълнене на резервоара до капачката./двигателя да е в работна температура/
                      2.Изминаване на ~ 100 км. пробег по избран маршрут.
                      3.Пълнене на резервоара до капачката и засичане на разхода.
                      4 Поставяне на магнитите
                      5Изминаване на същия маршрут /по т.2/
                      6.Пълнене на резервоара до капачката и засичане на разхода /с монтираните магнити/

Сравняване на двата разхода . Ако има разлика повече от 0,5 литра - значи има интерес.
                      При тази проба евентуалната загуба ще е 8-12 литра гориво , в зависимост от двигателя - които пък ще са пожертвани за един обективен експеримент и ако се сподели тук във форума, всички ще са благодарни и УБЕДЕНИ в резултатите.
                      Последно редактирано от Ba4e Mite; 03-05-08, 10:09.
                      ________________________________________________________________________________________
                      Grand Cherokee WJ 3.1TD 1999
                      HARLEY DAVIDSON - HARITADGE SOFTAIL CLASIC 2006

Коментар

Защото тия течности са немагнитни, и това поле не им действа по никакъв начин)

Коментар

Е що харчи по-малко тогава.

Коментар

Може само за бензин да е, а на нафтата да не помага

Коментар

Ако вярваш много силно, то и небето е по-синьо.
                              А в счетоводството казват - пак толко било ...

Предложих методика за проверка. Някой използва ли я? А щом не, то въпроса за вярата и мераците си остава за Богословския факултет и кръчмата. Останалото е натрапчива реклама.

Коментар

кажи колко струва .аз се занимавам с горива и не сам чужал за такова нешто.

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                                X