Обява

Свий
Няма добавени обяви.

На колко градуса под нулата се желира нафтата? Размисли, експерименти.

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

• До: На колко градуса под нулата се желира нафтата? Размисли, експерименти.

Колеги, чета темата от самото и начало и много се кефя на това, което правите.

РЕСПЕКТ!

Искам обаче малко да я разводня, не нафтата, а темата, за да Ви обърна внимание на няколко въпроса.

1. Случвало ми се е да заредя калпава нафта от Шел преди години, Вървеше си автомобила, но цялата задна броня беше станала черна от 50 л. нафта, бях се притеснил серьозно за дезалеке и даже тръгнах по майстори. Със следващото зареждане се оправи. Зареждал съм и на ОМВ обикновен дизел и колата просто не вървеше, даваш газ, сваляш скоростите на по-ниска и в крайна сметка сериозно по-голям разход.

2. Много сериозен проблем е и колко литра Ви сипват и за колко си плащате. Мога да кажа, че на мен от частна бензиностанция са ми са извинявали и връщали парите след "грешка" от тяхна страна. Моят начин на зареждане винаги е пълня до капачката, карам докато светне резервата и после пак до горе. Съвсем на скоро от там където редовно зареждам заредих в джипа си 80.4 литра, а по принцип зареждам 70-75 литра на Гранд Чироки 1999 г. Като разговарях със собственик на бензиностанция той ми каза, че комитета по метрология и стандартизация идвали внезапно и като установели разлики налагали глоба 5 000 лв. Но какво се оказа, като направих елементарна сметка: една бензиностанция в малко градче продава около 100 тона дизел за месец, значи 3 тона на денонощие. Ако колонката не мери вярно само с 5 % /аз никога няма да хвана разликата, ако са само 5%/ за 24 часа прави 150 литра по 2 лв.-около 300 лв. на ден. А дали проверяващите идват внезапно всеки ден? А колко продава ОМВ на главния път С-ф Варна за 24 часа? А както пише Зарин, като имат "ухо" за "внезапните" провелки им излиза още по - ефтино. А кой плаща-пак НИЕ!

3. А какво е положението с кол-во и качеството на бензините?
    Човешко е да се греши... Но това че грешиш, още не означава, че си станал ЧОВЕК!

"Когато някой не може да направи нещо, поради недостатък на сили, той вини за това случая."

Коментар

Предлагам да направим и друг екасперимент.
      Понеже сме по европейски стандарти, нека вземем и тестваме европейси дизел и да го сравним с нашия.

Дявол знае какво ще покажат резултатите.
      sigpic

Коментар

Първоначално публикуван от greenflag Преглед на мнение
        Предлагам да направим и друг екасперимент.
        Понеже сме по европейски стандарти, нека вземем и тестваме европейси дизел и да го сравним с нашия.

Дявол знае какво ще покажат резултатите.
        Виж, това е конструктивно предложение. Подкрепям. Само да е от читава държава.

Да намерим някой дето може да дотътри от скандинавия, например? От Русия? Германия? Аз съм закотвен тук, иначе с удоволствие бих свършил работа.
        Долните твари, измислили перверзията Erlang, имат "много здраве" от мен. Болезнено!

Коментар

Само трябва да се гледа и от къде точно ще е тази чуждестранна нафта. Съмнявам се например в Малта и Сицилия, да продват издържаща на -33. Или пък във Финландия замръзваща на -15. Германия, Белгия, Австрия и т.н. са подхоящи за сравнение. За Гърция не съм много сигурен дали става за сравнение, но би била добра контролна проба... ако и тя е по-добре от нашите....
          Грамотността е прозорец към интелекта, ако човек не може да усвои дори майчиния си език, то потенциала му за нещо повече е под въпрос.

Коментар

Злати е в Полша. Златииии, донеси шише нафта
            "...колко ли скучен ми би бил живота без мотоциклета и без прекрасното, истинско усещане за Пътя..." - Бат Димо - R.I.P.

Коментар

По руските форуми са доволни през зимата от това. В България
              срещал ли го е някой да се продава?
              HI GEAR DIESEL ANTIGEL with ER

ТЕХНИЧЕСКИЕ ПАРАМЕТРЫ

Свернуть ТИП: комплексное средство антигель.
              ПРОИЗВОДИТЕЛЬ: HighGear, США.
              СФЕРА ИСПОЛЬЗОВАНИЯ: дизельные двигатели.
              НАЗНАЧЕНИЕ: снижение температуры застывания дизтоплива, удаление конденсата воды из топливного бака, продление срока службы дизельного двигателя.
              УПАКОВКА: 444 мл.

ПОТРЕБИТЕЛЬСКИЙ АНАЛИЗ

ОСОБЕННОСТИ: по заявлению производителя, при концентрации 1:500 продукт обеспечивает снижение температуры застывания дизтоплива до —47°С (для зимних сортов дизтоплива). Средство содержит «Победитель трения» ER и специальную смазку, за счет чего эффективно защищает и смазывает форсунки и топливный насос. Оно удаляет конденсат воды из топливного бака и значительно облегчает пуск дизельного двигателя при низких температурах, продлевает срок его службы. ER также предотвращает «зависание» игл форсунок, значительно увеличивает срок службы плунжерных пар топливного насоса. Продукт уменьшает шумность работы дизеля и восстанавливает компрессию, улучшая плотность прилегания поршневых колец к стенке цилиндра.
              ПРИМЕНЕНИЕ: применять в соотношении 1:500. Для удобства использования на колпачок нанесены мерные деления.
              РЕЗЮМЕ: комплексное средство, которое помимо снижения температуры застывания дизтоплива выполняет ряд защитных функций благодаря ER и специальной смазке: смазывает форсунки и топливный насос, увеличивает срок службы плунжерных пар, восстанавливает компрессию.

Деспессорные присадки
              Suzuki Grand Vitara 2.0 TD 99г.
              Opel Corsa 1.7д 98г

Коментар

Първоначално публикуван от Nik Nikolov
                Сега сме уговорили среща другата седмица в тяхната лабораторията на да видим защо така драстично се разминават резултатите. quote]
                Ще чакаме с нетърпение резултат. И питайте как точно се вземат пробите, ако ще вземаме внезапно, да знаем как е по техният начин. Та да сме максимално блозо до тях, пък макар и неофициални.
                Ако се стигне до вземане на проби, бройте ме мен за Шумен и околностите.
                Успех!
                Ей, Туги, добре си го измислил това, и ми идва идеята да сложим на бензиностанцията/бензиностанциите продаващи читава нафта наш стикер с подобен текст, на български разбира се. Мисля, че никой собственик не би се противил на такава реклама, а тя ще е доста сериозна, ако се раздухат нещата повече, и така ще започнем да зареждаме това за което плащаме. Давайте, имате голяма подкрепа.
                Последно редактирано от Тодор (Zaarin); 18-12-08, 16:30.
                Има ли желание-има и начин!

Коментар

Първоначално публикуван от Джамбазов Преглед на мнение
                  Злати е в Полша. Златииии, донеси шише нафта
                  Само с ръчен багаж съм и в самолета ще ме....
                  LZ1LRE, Range Rover 300Tdi
                  www.ADV-Bulgaria.com

Коментар

За София и периодично за Стара Загора( жената е от там) ще се включа и аз във взимането на пробите, нали щурата идея е моя
                    LZ1LRE, Range Rover 300Tdi
                    www.ADV-Bulgaria.com

Коментар

Първоначално публикуван от zzlatev
                      Поздрави от Полша. Браво на Стефан и Ник. Не мога от тук да гледам интервюто, но съм сигурен в представянето. Утре се прибирам и ще се насладя на спектакъла.
                      Имам предложение, да създадем по региони групи от по трима души, да изготвим протокол с трите имена на тези хора, ЕГН, адрес и прочие, и те да стартират контролирано взимане на проби, които да отиват със съответния протокол в държавната лаборатория. Пробата да има само номер и дата и чак след готовия резултат да се разбира откъде е. Т.е. ние взимаме пробата, те я изследват. Разделяме двата процеса, ние не знаем те какво правят, те не знаят ние откъде носим пробата. И накрая ще има интересни резултати.
                      И аз ще участвам
                      За Пловдив и региона съм на линия.
                      ТЛК 80 4,2ТД-95г

Коментар

Гордея се с вас, приятели.

Балчик, Каварна, Шабла, Добрич - ако трябва, кажете, на 23-ти пътувам за София. Пък ако трябва и до Румъния ще отскоча - ей я де е... На един х-й място (хвърлей, де )
                        Най-елементарното правило за употреба на пълния член е да го слагаш отзад на извършителя на действието!

Коментар

Първоначално публикуван от disko04 Преглед на мнение
                          Аз като предложил спирта, признавам че незнам какъв трябва да е.Никога не съм обръщал внимание какъв съм сипвал.Трябва някои по запознат с Химия да каже кои и дали има голяма разлика между тях.
                          Аз мисля че разликата беше в това че метиловия е отровен при попадане в кръвта а другия може да се пие освен да се слага в нафтата .
                          На сиропите за кашлица пише че съдържат етилов алкохол така че би трябвало да е това разликата
                          Dimitar Dyakov

Коментар

Първоначално публикуван от Tougi Преглед на мнение
                            По принцип, на дизеловият двигател и свинска мас да му сипеш, пак ще я сдъвче.

Ако смятаме по възходящ ред на дестилация, интересуващите ни деривати на нефта са бензин и газьол. Газьола се дели на дизелово гориво и леко корабно гориво. Което остане след това, се води мазут (котелно гориво). След мазута идват битумите, след битумите - пека.

Дизелов двигател на кола сигурно би работил и с котелно гориво, но докато го вкараш в цилиндъра ще има доста проблеми.
                            Колега а керосина(самолетното гориво ) къде е в тая дестилация нали е нефтопродукт .
                            Питам защото аз преди карах с керосин в дизела 10% и нямах никакви ядове а тук не съм видял някой да спомене за него ,не съм чел и цялата тема де много голяма станала.
                            Имам една книжка за дизела как да пали по лесно през зимата и там четох че най добрия вариант е с керосин само от него не губи мощност, а от бензина и газьола пада мощността и вдига разхода .Така пише в книгата. Лично аз съм пробвал само с керосин и незнам разликата с другите добавки .
                            Dimitar Dyakov

Коментар

Имаме две шишенца по 500 мл. лятна нафта от Италия, района на Комо и Варезе.
                              Към нас пътува и проба от Австрия.
                              Ще бъдат предадени на г-н Румен Бангеев (rumbata), в удобно за него време.
                              За сега това, след празниците ще има още.

Поздрави!

Коментар

Другата седмица ще донеса проба от Гърция .Мога да взема проба от БДЖ -поне ще видим (би трябвало ) да е качествена. На кого да я предам или да я пробвам и снимам ?

Коментар

Активност за темата

Свий

Тук са 3 потребители онлайн. 0 потребители и 3 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 17:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                                X