Обява

Свий
Няма добавени обяви.

WD40 - Последствията от използването му

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

От: WD40 - Последствията от използването му

Един приятел който работи като ОТК в камор-ауто , той ми каза че там използват WD-40 и според него това е най доброто средство което може да се намери на пазара а и лично мене този шпрей никога неме е предавал , а подобни изкавания че повече вреди а непомага са просто несериозни.
    0 8 76 36 8 542

Коментар

В сервиза,където работех го ползвахме за всичко гореспоменато.Помага и при ръждясали гайки и над 26-ти размер. Освен това върши отлична работа като охлаждащо-смазочна течност при пробиване на големи отвори или отвори в дебели материали!

Коментар

Първоначално публикуван от metalgiar Преглед на мнение
        Един приятел който работи като ОТК в камор-ауто , той ми каза че там използват WD-40 и според него това е най доброто средство което може да се намери на пазара а и лично мене този шпрей никога неме е предавал , а подобни изкавания че повече вреди а непомага са просто несериозни.

А на пазара какво има и с какво сравняваме?
        TOYOTA SEQUOIA ‘11
        W140 S420 '99

Коментар

Много е добър, но не става за всичко. Аз например си мислех, че с него ще успея да смажа ключалките на вратите на колата, но се оказа недостатъчно - за там си трябва глицерин.
          Александър

Коментар

Първоначално публикуван от axlastro Преглед на мнение
            Много е добър, но не става за всичко. Аз например си мислех, че с него ще успея да смажа ключалките на вратите на колата, но се оказа недостатъчно - за там си трябва глицерин.
            Никой не е казал, че става за всичко.
            Аз пък успях да си смажа ключалките на джипа с него.

Коментар

Първоначално публикуван от axlastro Преглед на мнение
              Ако са били замръзнали - не чакай на WD40. Катинара на гаража ми буквално го удавих с такова, плюс една друга рядка смазка с MoS2, и на 3-тия ден пак замръзна, при положение че не беше валяло. Нещата се оправиха едва като го понапръсках обилно с изопропилов алкохол. Извади всичката вода отвътре и я изкара навън под формата на странна консистенция, която също беше замръзнала. От тогава обаче няма проблем, а това беше още преди вторите голями студове.
              Долните твари, измислили перверзията Erlang, имат "много здраве" от мен. Болезнено!

Коментар

Първоначално публикуван от sparkybg Преглед на мнение
                Ако са били замръзнали - не чакай на WD40. Катинара на гаража ми буквално го удавих с такова, плюс една друга рядка смазка с MoS2, и на 3-тия ден пак замръзна, при положение че не беше валяло. Нещата се оправиха едва като го понапръсках обилно с изопропилов алкохол. Извади всичката вода отвътре и я изкара навън под формата на странна консистенция, която също беше замръзнала. От тогава обаче няма проблем, а това беше още преди вторите голями студове.
                Абсолютно си прав.
                За да подейства WD40 или друг препарат в този случай, трябва да се вземат превантивни мерки - преди да паднат студовете и да стане мокро. В противен случай то просто ''запечатва'' водата.

Коментар

Това си е жива реклама. А и масово се купува от обикновенният купувач ментетата /които са около 80%/ от все възможни магазини на цена 5-8лв за 400мл, а реалната цена както е посочил Уолкър е доста по-солена.

Иначе има същият лек, който за съжаление не е под налягане, и не е във флакон, БГ патент: Газ и Мас. Ще цитирам:

"Газ и Мас предпазва метала от ръжда и корозия, измества влагата и смазва.
                  Газ и Мас почиства греси и мръсотия, както и други петна от повечето повърхности.
                  Газ и Мас разтваря лепилото, кaто позволява лесно отстраняване на етикети, лепенки и стикери.
                  Газ и Мас защитава метални повърхности с устойчиви на корозия съставки, предпазва от влага.
                  Газ и Мас прониква и помага при замразени или ръждясали метални части.
                  Газ и Мас измества влагата при електрически системи и премахва възможността от късо съединение.
                  Газ и Мас помага и за много други неща. От компанията дават награда на всеки, който открие ново приложение на уникалния спрей.
                  Има хора, които го ползват за артрит и болки в ставите. Познавам човек, които в морето си беше изцапал косата с нефт. Какво мислите му помогна? Ножицата? Разбира се, че Газ и Мас - пръска, отмива и готово!

А да не казвам, че ако се добави и оцет, става хептен лек. А без оцет и мас, може да си проверите и състоянието на бутала и сегменти и още куп работи.
                  Павел Викторов - 0 осем 7817878 три

Коментар

Къде може да се намери това (в България) http://www.sportfishhawaii.com/html/corrosionbl.htm

Коментар

ВД 40 съдържа около 60 % нафта, пише си го на него. Т9 струва 2.5 лв в магазин всичко по един лев и върши същата работа. Аз ползвам пръскалка с нафта, щом нафтата смазва ГНП-та значи и една панта ще смаже или клеясала гайка.
                      If you can't stand behind our troops feel free to stand in front of them!

Коментар

Напта или?
                        TOYOTA SEQUOIA ‘11
                        W140 S420 '99

Коментар

Т9 от 2.50лв и ВД-40 от 3-4.00 и представляват ментетата/копия на оригиналният продукт. Нямат нищо общо освен подобната опаковка.
                          Павел Викторов - 0 осем 7817878 три

Коментар

Да нафта, пише си го на етикета. За процента не съм сигурен с абсолютна точност, но беше или 60 или 65. И не само на ВД-то пише, че съдържа нафта и на ЛМ-40 на лики моли и на другите известни и не известни.

Коментар

Е ако пише ДИЗЕЛ си е менте от всякьде,ако има сьставка подобна на загта за запалките то може и да е истинска.

Т9 последно беше двойно по-скьпо от 40то и то гаранция оригинали,не беше и 2.50 а поне 3 пьти повече.
                              TOYOTA SEQUOIA ‘11
                              W140 S420 '99

Коментар

Аз Т9 го купувам от всичко по един лев за 2.50. Какво значение има колко струва и дали е менте, след като работи?

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                                X