Обява

Свий
Няма добавени обяви.

WD40 - Последствията от използването му

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

До: WD40 - Последствията от използването му

За развиване върши перфектна работа, но за смазване абсурт.Самата течност, как да го кажа като чели криптира зглобката и после няма развиване.
    FORD MAVERIK 2.7TD
    Тел.0898662817
    LZ1IID

Коментар

Първоначално публикуван от giorgio Преглед на мнение
      Колкото и невероятно да звучи, просто напръсквам с WD40 и после изтривам с протривател цевта, а всичко останало с памучен парцал. Най-много да се наложи, да се повтори описаната операция. Не случайно съм правил описаната в горния пост проба с водната капка. Никога не оставям пистолетите си омазани, па макар и с WD40.
      Не ползвам нищо друго освен парцалче, протривател и WD40!

а всъщност, какви са ти пистолетите - истински или декоративни?
      Ще ми е интересно да ги разгледам някой ден.

ама ако ме каниш на дуел, ще си нося мой - "несмазван" с упоменатия гълъбогонител

Коментар

В случая имах предвид Walther Р22 и Jericho 941, a не колекцията от стари оръжия, която виси на стената... За колекцията се ползват смазки от онова време, от което са оръжията...

П.П. Пропуснах един Макаров, любимият на Венци, познат тука като "rumaneza77", щото не знам към коя група да го причисля...
        Land Rover Discovery I; Jeep Wrangler 4.0; Jeep Grand Cherokee 5.2.
        Honda Transalp XL600V; Suzuki DR-Z400; BMW F800GS.

Коментар

От моя опит с WD40 (10+ години) мога да кажа следното:

С баща ми сме го използвали само и единствено за почистване на ръждиви елементи или по-лесното развиване на спекли гайки и болтове. В това отношение - работи, но има и по-ефективни препарати (напр. с марката Fuchs или нещо подобно). WD40 НИКОГА не сме го ползвали за смазване или гонене на вода.

За смазване и предпазване от вода сме полвали само грес. Ако детайлите са прекалено фини или тругнодостъпни - има грес под формата на спрей (аз съм ползвал Wurth). Не е толкова добра, колкото нормалната, но има задоволителни свойства. Ако се пруска в ключалки - първите 10-ина пъти ключа е леко гадно мазен, но след това минава .
          Георги Гатев

Коментар

В случая имах предвид Walther Р22 и Jericho 941,
            П.П. Пропуснах един Макаров..
            Респект!!!
            веднага си прибирам майтапчийския тон ( ама аз така си говоря, де )

ама не и отношението към ВД-то...

Коментар

Освен всичко изброено с WD-40 много лесно се почиства залепнала дъвка или останало лепило от свалени етикети.
              Аз лично съм много доволен от препарата. Използвал съм го за ключалки /вкл. и тези на колата и никога през зимата не са замръзвали/, трудноразвиващи се болтове, почистване на оръжие, за смазване на велосипедни вериги та даже и един петромакс оправих, който "специалистите" бяха отписали. Беше държан дълги години без да се използва и съчмата на помпата беше заяла яко и въобще не работеше. По принцип това не може да се разглоби, но след като го напоих доволно с WD-40 всичко се оправи. Абе смазката или там каквото е си я бива...
              Only after the last tree has been cut down,
              Only after the last river has been poisoned,
              Only after the last fish has been caught,
              Only then will you find that money cannot be eaten.

Коментар

Първоначално публикуван от Veni1 Преглед на мнение
                Респект!!!
                веднага си прибирам майтапчийския тон ( ама аз така си говоря, де )

ама не и отношението към ВД-то...
                Ти пък! Няма да се стреляме заради някакъв си спрей...
                Специално за оръжието, съм пробвал много и различни смазки. Единствената, освен WD40, която ми хареса, беше пак спрей, на някакъв български производител, но пък от нея оставаше миризма на газ за горене...
                Land Rover Discovery I; Jeep Wrangler 4.0; Jeep Grand Cherokee 5.2.
                Honda Transalp XL600V; Suzuki DR-Z400; BMW F800GS.

Коментар

Специално за оръжието, съм пробвал много и различни смазки. Единствената, освен WD40, която ми хареса, беше пак спрей, на някакъв български производител, но пък от нея оставаше миризма на газ за горене...
                  Пропуснал си силикон на спрей. С WD 40 само развивам ръжди. На всякакви финни механики пръскам силикон, а за по-сериозни-литиева грес, пак на спрей. Между другото, пръсни в цевта силикон след стрелба. Ще останеш очарован.
                  За заеми и кредити поискани от лица с които нямам кръвна връзка не отговарям.

Работя бързо, евтино и качествено. Можеш да избереш две от трите опции.

Коментар

ние една ракия не сме изпили още заедно...

има тук, из Пловдив, един тарикат, дето зарежда каквото поискаш във флакони под налягане

има едно чудо - комшията срещу сервиза ми има оръжеен магазин, та си бях взел нешо такова от него, ама явно флакона е от нещо - какво да е, и вътре има течност за почистване на оръжие, разджуркана с пропан-бутан

за оръжие не знам дали върши работа, ама за моите цели се справя много добре - ако те интересува, ще отида да го снимам, а също и сергията на комшията - НВС - "Руснака"...

а за сваляне на етикети си има Label Remover, Label Clean и още нещо подобно имаше - смъква ги чудесно и освен това - мирише на портокал. Много хубав римувър ....

Коментар

Първоначално публикуван от targa Преглед на мнение
                      Пропуснал си силикон на спрей. С WD 40 само развивам ръжди. На всякакви финни механики пръскам силикон, а за по-сериозни-литиева грес, пак на спрей. Между другото, пръсни в цевта силикон след стрелба. Ще останеш очарован.
                      Точно така. ВД40 се изпарява с времето и не ми е полезен за нещо с което няма да се занимавам няколко години. Иначе за раздвижване и изгонване на водата си е безценен. За смазване на триещи се повърхности има други препарати.
                      "...колко ли скучен ми би бил живота без мотоциклета и без прекрасното, истинско усещане за Пътя..." - Бат Димо - R.I.P.

Коментар

Моите наблюдения относно препаратите за разяждане на ръжди,че не само WD-40 но и повечето препарати от сорта ,ползувал съм може би всичко на пазара действат по-един и същи начин.Наистина помагат при развиване на ръждиви резби,кои повече,кои по-малко но наистина изсъхват и наистина поглъщат влага докато са течни или може би съдържат някакъв окислител,защото ми се е случвало и то не веднъж третирана стара ръждясала резба с такъв препарат завита на сухо и не смазана с масло след няколко месеца вече наистина няма развиване,затова препоръчвам винаги до спрея за ръжда да има спрей с масло.
                        Стефан Дянков

Коментар

До колкото знам на пазара има доста разновидности на WD-40.Т.е виждал сьм поне 4 почти еднакви опаковки но по-между си имат изестна разлика.Едната дори миришеше на газ.Ползвам го постоянно , но ми прави впечатление че някое работи а друго не.
                          „Дори водата придобива лош вкус, щом се взема по рецепта.“

Коментар

Използвам го за смазка - пръскам на буталцето на чистачката на Мерседеса, че беше започнала да си дискретизира движенията и накрая спря... Година и половина след обилно напояване с ВД40 си работи нормално.... Оределено глас ЗА WD40

Коментар

От както си смазах пантите на вратите с него и нямам проблеми - това са години без скърцащи врати.
                              Катинара на вратата на село беше раждясъл на мъртво. Облях го и го раздвижих. От тогава две зими си седи на всякакви атмосферни условия и не е запекъл наново!
                              Шевната машина на прадядоми беше седяла с години навън на открито. Като реших да я реставрирам седя наквасена 4 седмици в газ, 2 седмици в някакви други гадости .. и не иска и не сика да се раздвижи. Бяха ми казали "в никакъв случай с WD40, но селд толкова чакане без успех, реших и я напръсках с WD-то и Ооо - ЧУДО раздвижи се за секунди. И още се движи без абсолютно никаква друга смазка.
                              Много съм слушал за "гадния" препарат, но пред мен лично не се е изложил никога.
                              Ако не свършва добре, значи не е свършило!
                              0888 315 794
                              LZ1UPI
                              A1 (Rh+)

Коментар

Първоначално публикуван от upi Преглед на мнение
                                От както си смазах пантите на вратите с него и нямам проблеми - това са години без скърцащи врати.
                                Катинара на вратата на село беше раждясъл на мъртво. Облях го и го раздвижих. От тогава две зими си седи на всякакви атмосферни условия и не е запекъл наново!
                                Шевната машина на прадядоми беше седяла с години навън на открито. Като реших да я реставрирам седя наквасена 4 седмици в газ, 2 седмици в някакви други гадости .. и не иска и не сика да се раздвижи. Бяха ми казали "в никакъв случай с WD40, но селд толкова чакане без успех, реших и я напръсках с WD-то и Ооо - ЧУДО раздвижи се за секунди. И още се движи без абсолютно никаква друга смазка.
                                Много съм слушал за "гадния" препарат, но пред мен лично не се е изложил никога.
                                ...като продължение,въпреки че тука доста се изписа против ВД-то,на една служебна палетна количка бяха блокирали колелата.Местния майстор каза,че трябва да се сменят лагерите.Аз ги напръсках с ВД-40 и от тогава,има вече месец и половина,количката си работи безпроблемно.Постоянно е в някаква течност-вода,кал,сол,саламура...
                                0885 477 440 "Чибуратор-тЕАм"

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                                X