Обява

Свий
Няма добавени обяви.

WD40 - Последствията от използването му

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

До: WD40 - Последствията от използването му

Ползвам го от много години за ключалките на колат, за резбови съединения кото са се заварили от ръжда - почиствa, смазва и всичко е ОК. Сега даже пушкалата си третирамс WD-40. Абе голяма дяволия е. Няма грешка. Никакви проблеми, само полза и улеснения имам от него.

Коментар

между другото..това е един от любимите ми продукти..ще се опитам да се поразровя малко из нета и из моите използвани опаковки и ще дам снимки на това кои ми вьрши работа и кой не
      „Дори водата придобива лош вкус, щом се взема по рецепта.“

Коментар

Ако няма друго ползвам и ВД40,но обикновенно имам поне един флакон от тия долу,че ВД40 става за рьжда или нещо заклинило,но за по-добри резултати долните флакони го трьшкат в земята.

http://www.learchem.com/C.B.Page.htm

Другото е с един оранжев етикет на флакона.Не му помня заглавието обаче,ако има мераклии ще му метна един поглед утре.

Работя в морето и карам капризни коли - от там са ми тия изводи.

Вени,кажи ако искаш да ти пратя един флакон за проба от това горе.Но каквото и да е няма как да е по-кофти от ВД40.
        TOYOTA SEQUOIA ‘11
        W140 S420 '99

Коментар

Първоначално публикуван от BENZBOSS Преглед на мнение
          Ако няма друго ползвам и ВД40,но обикновенно имам поне един флакон от тия долу,че ВД40 става за рьжда или нещо заклинило,но за по-добри резултати долните флакони го трьшкат в земята.

Другото е с един оранжев етикет на флакона.Не му помня заглавието обаче,ако има мераклии ще му метна един поглед утре.

Вени,кажи ако искаш да ти пратя един флакон за проба от това горе.Но каквото и да е няма как да е по-кофти от ВД40.

Как не те беше грях да си обидиш така колите???

Нямам никакви впечатления от горната алхимия, ама силата на познанието идва от опита - свой или чужд.

Самурая ще си идва напролет, може да го натовариш

Коментар

Ми карал сьм 3 джипки едно време,2 от тях дизел и там нямах проблем да им мия моторите да речем с пожарния кран,а тия само като ги метна и се сещаш за темата с прекьсващия цилиндьр преди седмица или 2.

Е това сьм го научил от лодките,там много работи за разлика от водицата на ВД40.По тая причина всички ел. контакти на колата са ми с ел.грес третирани,а кьдето няма как да брькна сьм ползвал тая гад.

http://www.sportfishhawaii.com/html/corrosionbl.htm

Това е тест на препарата,има малко снимки на едно от най-гадните неща за предпазване - извьнбордов мотор в солена океанска вода.С колите си няма да плувам,но при пьрви проблем с вода да речем и ги манавам с флакона.

Вакумна помпа на Мерцедес сьм пьлнил с такова,не е само да сьм и прьснал малко,а поне едно 10 секунди прьскане вьтре.Беше ми се пробил един маркуч след помпата,даваше код за грешка и като го открих от кьде е помпичката горката се беше нагьлтала с г...а та я минах с това.

Смазва,чисти,бори корозия,раздвижва..............пенкелер като ВД40 се води,но да речем рибарите в Аляска много повече го тачат от кирливото ВД40.

Стар катинар и с Кока Кола да го полееш и сьс свинска мас да го намажеш пак ще стане.Истиски тест е ламарина напрьскана с ВД40 и тая гад и топиш в солена вода.И после снимки
            TOYOTA SEQUOIA ‘11
            W140 S420 '99

Коментар

Е това сьм го научил от лодките,там много работи за разлика от водицата на ВД40.По тая причина всички ел. контакти на колата са ми с ел.грес третирани,а кьдето няма как да брькна сьм ползвал тая гад.

http://www.sportfishhawaii.com/html/corrosionbl.htm
              дърт мискинин...

хареса ми тая боза, при удобен момент ще се обзаведа с една доза

вярвам ти!!!

Коментар

за пример ще ти дам това , че трябваше да пращаме турбина до Канада..по море-то е ясно.Пичовете от там искаха изрично с мейл и си платиха за това))))))))))))познай))Да е нарьсена с WD-40.Мноооого се учудихме.В последствие наши хора, 31 броя командировани до там казаха че не е имало проблем при монтажа.А турбината беше нарьсена само с това и бе преминала сума ти "океански" мили , в кофти климат и солена вода..ужас.турбината струваше 1 375 000 долара.Бяхме се изправили на нокти.А"хепи енда" бе на лице..Не такова бе сьстоянието на нервите ни.
                Последно редактирано от giorgio; 31-12-08, 10:55.
                „Дори водата придобива лош вкус, щом се взема по рецепта.“

Коментар

Знаят си работата тия - 40 испарява по-бьрзо от това което сьм показал и за нови части които са пред монтаж и не им трябва месеци или години предпазване се третират с ВД40.

http://www.reedsonline.com/news/2008...sion-block.htm

За по-тежки случаи АЗ поне / а и не само аз / ползваме показаното горе,дьржи доста повече от 2 седмици на закрито.

Тежьк случай - мотор с избила гарнитура и пьлен сьс солена вода,маслото на боза и така си стои и чака с месеци да му скочим.Онова бялото около клапаните е вода с масло,че водата беше повече.Това трябваше да пресече океана или поне такава беше идеята.

Мотора е леко мокьр щото му течеше леко солена водица,не е бил в контейнер,не е пакетиран,не е на 2 седмици..................и то само тоя да беше.

Мотор на 50 % под водата,трансмисия и тя.Маркуча сьс сладка вода и вьздух под налягане,препарата показан на линка горе и след 3 часа резултата се вижда на снимката,левия ни отне 6 часа.

ВД40 е препарат сьс сравнително кратко действие,не дьржи на температура,на влага,на сол.................и да си развиеш болт с негова помощ става.Става и да си напрьскам джантите ако са ми железарка и да ги завия в гаража.Става да си прьсна на пантите на вратата или катинара.За много неща става

АЗ обаче всичко което влиза под вода,нагрява се,тече ток по него или някак си ми е ценно го мажа/прьскам с показаното горе и до момента сьм много по-доволен от ВД40 дето на едно пресичане на океана и водата го е измила.

За нас пресичане на океана е малко странно понятие.Нямам в предвид контейнеровоз 250 метра и 12 ред контейнер в дьното.Там е лесно.
                  Пресичане е това долу - като напрьскам контакти на светлините,контакти на електрониката,кабели на управление,генератор и мотор,алтернатор и стартер,лебедки,блокове,хидравлични цилиндри.................да спра да ги мисля и точно по тая причина залагаме на препаратчето.

Имам и ползвам,ползвал сьм и ще ползвам ВД40,но за панта врата е едно,за по-сериозни изпьлнения е сьвсем друго и сьм с 2 рьце за това горе.
                  TOYOTA SEQUOIA ‘11
                  W140 S420 '99

Коментар

И аз съ за ВД-то ползвам го постоянно дори си мия ръцете от време на време с него когато са засякани в комбинация с каша разбира се.
                    [B][I][U]Ако някои се опита да те засенчи остави го да слънчаса[/U][/I][/B]

Коментар

Да побутна малко тази тема.
                      Търся този спрей на Valvoline:
                      http://www.valvoline.lt/products/car...99wdfluid.html
                      Бях купил един флакон преди повече от година, но вече не мога да го намеря. По мое мнение, има по-добри (или поне малко по-дълготрайни) смазочни качества от WD-40. Като гледам и двата продукта са близки "братовчеди".
                      BENZBOSS, прати няколко флакона от тази магия:
                      И на нас ни се намира по някое ръждясало Volvo Penta на борда. Сериозно.
                      There is no dark side of the moon really. As a matter of fact it's all dark.
                      No wahalla.

Коментар

Пробвай шпрея за почистване и смазване на верига който съм дал на Джорджо. Има го в България. Ш'ти хареса. Вервай ми. ВД-то съхне и като смазка е гола вода.
                        Фаровете за мъгла правят колата 2м по-дълга, 10г. по-млада и 200 коня повече.
                        Вальо. О888 557Ч7Ч
                        Silverado 1.3 i

Коментар

Първоначално публикуван от Tramp Преглед на мнение
                          BENZBOSS, прати няколко флакона от тази магия:
                          И на нас ни се намира по някое ръждясало Volvo Penta на борда. Сериозно.
                          Има го на много места тук,че и по нета го има.Ако го закьсаш сериозно обаче ще натоваря балдьзата с малко флакони да си имаш да си прьскаш,края на Януари обаче.

Последно си почистих мрьсния алтернатор с това,пантите на вратите,релсите на люка,антената на колата,вентилатора на парното,вакумната помпа...............взе да свьршва,пак трябва да отскачам до магазинчето.

Мани майтапа,аз проблеми с това нямам,кьде какьв кабел имам по колите сьм го минал с тая гад.
                          TOYOTA SEQUOIA ‘11
                          W140 S420 '99

Коментар

Нека да Ви разкажа това което знам аз:

WD40 е многофункционална смазка. Продуктът е уникален с многостранното си действие и приложение в различни области. Това, че става за развиване на ръждясали гайки, е една малка част от многото му приложения .WD40 няма аналог, продава се в над 180 страни и е абсолютен лидер на пазара. Има дори страни в които е известно поне колкото Кока Кола. Всяка седмица в света се продават 3 милиона опаковки!!!
                            Произвежда се само в три завода в света - САЩ, Великобритания, Австралия.
                            Защо се казва WD40?
                            Защото компанията се казва WD-40 Company Ltd. и с четиридесетата формула са постигнали тази уникалност на продукта. В света има само трима души ( по един във всеки завод ), които знаят формулата. Забранено им е да пътуват заедно в самолет, защото ако падне самолета...

Малко полезна информация:
                            WD40 предпазва метала от ръжда и корозия, измества влагата и смазва.
                            WD40 почиства греси и мръсотия, както и други петна от повечето повърхности.
                            WD40 разтваря лепилото, кaто позволява лесно отстраняване на етикети, лепенки и стикери.
                            WD40 защитава метални повърхности с устойчиви на корозия съставки, предпазва от влага.
                            WD40 прониква и помага при замразени или ръждясали метални части.
                            WD40 измества влагата при електрически системи и премахва възможността от късо съединение.
                            WD40 помага и за много други неща. От компанията дават награда на всеки, който открие ново приложение на уникалния спрей.
                            Има хора, които го ползват за артрит и болки в ставите. Познавам човек, които в морето си беше изцапал косата с нефт. Какво мислите му помогна? Ножицата? Разбира се, че WD40 - пръска, отмива и готово!

Естествено, както при всеки качествен продукт и WD40 има ''реплики'' или иначе казано ментета. Ще се опитам да Ви помогна как да различавате оригинала:

В момента в България истинския продукт се предлага в следните опаковки:
                            100мл на цена на дребно 5.70 - 6.00 лв.;
                            200мл на цена на дребно 7.20 - 8.00 лв.;
                            400мл на цена на дребно 11.80 - 12.50 лв.;
                            420мл със сламка(smart straw) 15 - 16 лв.;
                            5л индустриална опаковка на цена 92 - 95 лв.;
                            и 200л индустриална опаковка на цена около 2500 лв.

Масовите опаковки изглеждат по този начин:

1.Ако е официален внос трябва да има надпис на български език отзад на опаковката.
                            2.Цветовете са нанесени директно върху опаковката, а не върху залепена хартия.
                            3.Като свалите червената капачка, отгоре на спрея,''ринга'' трябва да има една синя точка.
                            4.Като свалите бутона с който се пръска, около иглата опаковката трябва да е прищипана само на 4 места.Ментетата са прищипани ВИНАГИ на повече от 4 места. 6 или 8 места, защото сместа вътре е под по-високо налягане.
                            5.Като пръснете не трябва да Ви мирише на газ. Оригиналния продукт има приятна миризма.

Не твърдя, че съм бил изчерпателен, но се надявам да съм бил полезен.
                            Прикачени файлове
                            Последно редактирано от walker; 29-04-10, 00:27. Причина: грешна дума

Коментар

От: До: WD40 - Последствията от използването му

WD-40 садьржа stoddard solvent, naptha and lite petroleum oil - това става за премахване на влагата,за почистване........

PB Blaster is naptha with a lesser amount of dipropylene glycol (solvent) and petroleum oil............. това примерно е за раздвижване на гайки и предпазване от рьжда............не се изпарява бьрзо както ВД-40 примерно.Е явно е,че ВД-40 е най-разпространеното и едно от най-евтините,но това не го прави добро за всичко

WD-40 отстьпва и на ПБ и на Т9 и на доста други които искаш да са ти под рька ако бориш рьжясал катинар примерно.

http://www.blastergroup.com.au/PB_Blaster.html

http://www.boeshield.com/
                              TOYOTA SEQUOIA ‘11
                              W140 S420 '99

Коментар

От: WD40 - Последствията от използването му

Здравейте ,и аз да си кажа мойто мнение .пролетта едно приятелче беше закъсало с едно пежо 206в един дъждовен ден с чистачките ,беше блокирал ел.дв. Отидох бях взел ,инструменти за основен ремонт ,и WD-40 ...И какво стана преди да почна да разглобявам ,напръсках ел. мотора обилно, изчакахме малко и той тръгна ,за мое щастие ...за мен също е уникален само плюсове ...
                                MITSUBISHI PAJERO 3000 V6 Колкото е по-добър джипа, толкова по-далеко ходиш за трактор
                                MAZDA 323 1.6 16V 4X4 ...150 ps+...Турбото е болест, която трови кръвта във вените ти

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                                X