От: АНТИФРИЗ , червен или син ?
Въпроса беше че не е във всичките им продукти. Само във всичките от G12 нагоре.
Въпроса беше че не е във всичките им продукти. Само във всичките от G12 нагоре.
която не мисля че е важна и ще я спестя, понеже едва ли повечето хора ги интересува, след като видимо не ги интересува и какво съдържа антифриза....затова накратко:
Просто (пак от теб) знам че различни метали реагират различно на pH. Със сигурност има и доволно количесто други "подробности" - надали на чугуна например му е все тая дали pH-то идва от солна или форсфорна киселина.
, щом ще промиваш системата какъв е проблема да сложиш от червения, нали питаше в другата тема за хубав антифриз и ти отговорихме, ако не ти се дават повече пари, можеш без никакви проблеми и от синия, само гледай да е читав и да го провериш за по-сигурно после с рефлектометър!
Така че е от значение антифриза и то доста, на кратко синия пречи на водата да прави отлагания като ръжда и котлен камък, червения пасивира язви по блокове и глави като създава предпазен филм, жълтия е съчетание от двата (руския) Преди да се смесят е добре да се промие системата добре и тогава да се налее новия, аз примерно на моторите и на личните коли ползвам една добавка която ми я дават колегите химици, след махане на синия, пълня с вода и добавям добавката, карам 2-3 дни и после точа промивам и слагам червения.
В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.
Най-много потребители онлайн 8,787 в 17:37 на 21-06-23.
Коментар