Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Препарат против замръзване на стъклата

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

От: Препарат против замръзване на стъклата

Първоначално публикуван от BENZBOSS Преглед на мнение
    Намери си РЕЙНХ,няма да замрьзва толкова яко леда и по-лесно пада,за дьждовно е много добре еле на скорост,за студ може да си спретнеш и подгряване на течноста на чистачките.
    Проверено е!
    Работи!!!
    И при дъжд, и при замръзнал джам - работи идеално.

Коментар

И аз ще дам още един глас за чаршаф (или там каквото се намира- чердже, брезент стари парцали), даже ако е по-голямо, може върху цялата кола да метнеш, ще спести чистене на сняг, ако вали .
      Също сме ползвали размръзител спрей (не мога да кажа марка/фирма) вършеше работа, ама при сняг + лед беше по-голяма мъка и разход на тубичката. Виж и с ракия паток сме пълнили такива шишенца от тея за чистене на стъкла , ама нали се сещате как ухае*, ако пък ви спрат за проверка... ще е весело .

Хубава течност за чистачки, също е добро решение, в комбинация с един чаршаф - бързо и безотказно.
      Страхът от свободата е един от основните страхове на човека. И все пак той иска да бъде свободен.
      И в същото време я ограничава-застраховки, ипотеки,
      вярвания, обичаи, религии, общности, идеологии, догми, политически движения...

Коментар

Нали правите разлика м/у скреж и лед? За скреж - спирт, за лед - .................. търпение.
        За жалост продадох старото муле след 12 годишна езда. Утехата е, че отива при ловец.

Коментар

Първоначално публикуван от lodkar Преглед на мнение
          Под полиетилена може би ще стане конденз на някои места и може да има скреж. С чаршафа скрежът е залепен за плата и е еднакво малко навсякъде (предполагам, че има някакъв ледец).
          Да де, но по нашите ширини, хавлия или чаршаф се краде, виж полиетилен - по-рядко. Слагал съм даже велпапе и сутринта махаш и тръгваш.
          подаръци за мъже от FACOM
          промоция на читави инструменти

и на хоби такива

тел. О879 Ч8Ч 2З5

Коментар

Първоначално публикуван от бат'Марто Преглед на мнение
            Не правете това в къщи!Лично съм виждал как се пука джам по тази технология.
            Стъкло поливано с години така се спука само че не в къщи а на автомивката от пароструйката. Така че следва съвета - не мийте кола зимата. Всеки знае мене си. Както обикновено Ясен е най-близо до истината по логика. Само дето никой никъде не може да каже какви вътрешни напрежения има в закаленото стъкло слагано преди намси колко години на колата и къде точно под него работи ръждица и го напъва и къде точно се е напрегнала кострукцията на колата от механични и термични натоварвания. На мен лично не ми пука толкова за джама и си поливам при нужда. Като се строши слагам ново и даже ми е хубаво, като го сменя щото все има по нещо дразнещо на него. Орисия нЕква. А пък когато има каско..... за кво говорим?
            0888932647

Никога не се страхувай да правиш това, което не умееш. Помни, че Ноевият ковчег е направен от любители. Професионалистите са построили "Титаник".

Коментар

Първоначално публикуван от Жоро Нешев Преглед на мнение
              Стъкло поливано с години така се спука само че не в къщи а на автомивката от пароструйката. Така че следва съвета - не мийте кола зимата. Всеки знае мене си. Както обикновено Ясен е най-близо до истината по логика. Само дето никой никъде не може да каже какви вътрешни напрежения има в закаленото стъкло слагано преди намси колко години на колата и къде точно под него работи ръждица и го напъва и къде точно се е напрегнала кострукцията на колата от механични и термични натоварвания. На мен лично не ми пука толкова за джама и си поливам при нужда. Като се строши слагам ново и даже ми е хубаво, като го сменя щото все има по нещо дразнещо на него. Орисия нЕква. А пък когато има каско..... за кво говорим?
              Аз и на другия колега казах-мен лично не ме брига,лед не чегъртам .Който иска да си полива стъклата и със флуороводородна киселина.На един да се спука джама и цял живот ще те ,, благославя '' до девето коляно . Не знаеш кога ще те нацели някое камъче по стъклото и на другия ден-изненада...Но всеки е свободен да прави (слуша ) когото намери за добре.

И това с каското...не е сериозно...как ще обясниш на застрахователя?
              Виден столичен ихтиолог

Коментар

Първоначално публикуван от Veni1 Преглед на мнение
                Проверено е!
                Работи!!!
                И при дъжд, и при замръзнал джам - работи идеално.
                Така е, като се вреш по форумите на Мерцедес. Там разни модератори продават правилните препарати... Rain-X за които говорех не е това от клипа по горе. Този, който ви трябва се нанася на сухо стъкло и прави прозореца "хлъзгав". Сутринта пак има лед, но леда не е залепнал на стъклото. Държи няколко седмици/месеца и после пак се маже.

Къде ти ще му седя вънка на студа и ще го пръскам. Сядаш вътре, палиш, чакаш минутка, пускаш чистачките и тръгваш. После комшиите се изреждат да питат за магията.
                Вени, намажи половината прозорец и направи едно клипче колко лесно пада леда. Подле ще ти пратя един кашон и започваме с бизнеса!

/докъде ме докара тоя форум, от Калифорния да давам идеи за замръзнали стъкла.../
                https://m.youtube.com/watch?v=mIAYxWCXF8A

Коментар

Колега NIKSD клипчето което съм качил е взето от тубата и доколкото разбирам от това което говорят и обстановката е американски,не правя реклама на никои защото казах ,че Rain-X които съм взел не става за лед,и споменах от къде и не го препоръчвам. Не изключвам варианта да са ми пробутали менте.Ако прпарата които Вие сте ползвали е друг, то това е съвсем друга работа и се извинявам ако съм Ви обидил.

Коментар

Рейн екс ма тепача на лед,слага се като течност в чистачките.

Това което върши работа е в една жълта бутилка,чистиш стъклото,мажеш,оставяш да изсъхне и полираш / да не забравиш,жена ти мрънка после,че било леко побеляло /.В дъжда над 50 километра в час караш без чистачки,не лепи кал по него,а леда се захваща съвсем леко и пада лесно.В комбинация с топла течност за чистачки върши идеална работа.Е вчера с порой съм карал 3 часа,един път пуснах чистачки,че се наложи да спра и това е.

Вече ако всико е на кокьл и трябва да се пръска за да се разтопи може да се ползва и това розовото в тубата,само му намираш едно по-нормално шишенце и прьскаш.
                    TOYOTA SEQUOIA ‘11
                    W140 S420 '99

Коментар

Първоначално публикуван от valyon Преглед на мнение
                      Колега NIKSD клипчето което съм качил е взето от тубата и доколкото разбирам от това което говорят и обстановката е американски,не правя реклама на никои защото казах ,че Rain-X които съм взел не става за лед,и споменах от къде и не го препоръчвам. Не изключвам варианта да са ми пробутали менте.Ако прпарата които Вие сте ползвали е друг, то това е съвсем друга работа и се извинявам ако съм Ви обидил.
                      http://www.rainx.com/products/glass-and-cleaners/

А, обидил, за какво да се обиждам. Просто говорим за различен продукт на същата фирма. Ти говориш за най долното на страницата. Аз такова не съм ползвал. Вънка е 20 градуса и вместо тополи имаме палми. И това просто няма къде да го намеря по магазините. Аз говоря за най-горното на страницата. Прави прозореца хлъзгав, водата си замръзва както обикновенно, просто леда не залепва и се маха много по-лесно.

Коментар

А за чий са го хакнали вьв флакон под налягане,а не в нормална спрей бутилка?
                        TOYOTA SEQUOIA ‘11
                        W140 S420 '99

Коментар

Първоначално публикуван от BENZBOSS Преглед на мнение
                          А за чий са го хакнали вьв флакон под налягане,а не в нормална спрей бутилка?
                          Флакона дава обем. Размера има значение /ако си руса.../

Коментар

Първоначално публикуван от NIKSD Преглед на мнение
                            Така е, като се вреш по форумите на Мерцедес. Там разни модератори продават правилните препарати...
                            Хехее...
                            Отдавна се наиграх с форумите на Мерседес - поне в БГ

Иначе аз РейнЕкса го ползвам много преди да се случат горните неща, дето пишеш.
                            И понеже го ползвам отдавна, и на всичките коли, затова съм убеден в свойствата му.

Клипче, клипче, ама Бенца спи в гараж, и не му замръзват стъклата..
                            Но жипката - що да не снимам?
                            С двата крака сме в бизнеса, ей
                            Последно редактирано от Veni1; 15-12-12, 07:02.

Коментар

Първоначално публикуван от Veni1 Преглед на мнение
                              Хехее... аз РейнЕкса го ползвам много преди да се случат горните неща.
                              И понеже го ползвам отдавна, и на всичките коли, затова съм убеден в свойствата му.

Клипче, клипче, ама Бенца спи в гараж, и не му замръзват стъклата..
                              Но жипката - що да не снимам?
                              С двата крака сме в бизнеса, ей
                              Сега кажи, че го има и в България и цена няма да имаш. Или не, не казвай, да не прецакаш далаверата.

Мерцедеса в гаража... а моя не влиза. Тоест влиза ама аз трябва да излизам през дупката на тавана. Късметлия!

Коментар

Отдавна не съм го виждал - поне по бензиностанциите, от които зареждам.
                                Понеже се използва икономично, (последния път си купих двете опаковки, останали на щанда ), та дори не помня кога беше...
                                Ще минаваме на лични, за да пазим далаверата

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                                X