Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Препарат против замръзване на стъклата

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

От: Препарат против замръзване на стъклата

Добре де! Когато е станал джама на кокал значи на вън е доста студено. Вие при такива температури веднага палите и тръгвате ли, че искате нещо дето на секундата сваля леда от стъклата..?!! Аз джипката я паля и я оставям 4-5 минути да работи на място преди да тръгна да позагрее и да разбие маслото. В момента в който включи на газ (при 35 градуса на охладителната течност) пускам парното да духа на стъклата и след 2 минути всичко е долу без да си вадя ръцете от джобовете. Единствено ако има натрупал сняг го свалям с четката, докато загрее колата, от което няма как да избягаш (свалянето на снега). За течността за чистачки правя следния морафет - към зимната течност (казанчето събира 4 литра горе-долу) добавям половин литър 95 градусов спирт (7 лева литъра в аптеката) и не ми пука за качеството на самата течност. Никакво замръзване в системата на място вечер, ни в движение при много ниски температури, а заради самия спирт чисти така, че все едно нямаш прозорец пред тебе... Отделно от това осмака така грее, че течността си излиза топла направо и се изпарява много бързо, а от това не се освинва толкова много стъклото извън обхвата на чистачките....

Коментар

Първоначално публикуван от Марто (Мартин Христов) Преглед на мнение
      Добре де! Когато е станал джама на кокал значи на вън е доста студено. Вие при такива температури веднага палите и тръгвате ли, ....
      На мойта в мануала така пише. Палиш, тръгваш и караш на високи предавки с малки обороти та да сгрее по-бърже. Твоя вариант го препоръчваха едно време за съветска техника.
      0888932647

Никога не се страхувай да правиш това, което не умееш. Помни, че Ноевият ковчег е направен от любители. Професионалистите са построили "Титаник".

Коментар

Първоначално публикуван от Жоро Нешев Преглед на мнение
        На мойта в мануала така пише. Палиш, тръгваш и караш на високи предавки с малки обороти та да сгрее по-бърже. Твоя вариант го препоръчваха едно време за съветска техника.
        Аз и съветската техника от едно време, така я действам. Върви си.

Коментар

Добре де! Когато е станал джама на кокал значи на вън е доста студено. Вие при такива температури веднага палите и тръгвате ли, че искате нещо дето на секундата сваля леда от стъклата..?!! Аз джипката я паля и я оставям 4-5 минути да работи на място преди да тръгна да позагрее и да разбие маслото. В момента в който включи на газ (при 35 градуса на охладителната течност) пускам парното да духа на стъклата и след 2 минути всичко е долу без да си вадя ръцете от джобовете. Единствено ако има натрупал сняг го свалям с четката, докато загрее колата, от което няма как да избягаш (свалянето на снега). За течността за чистачки правя следния морафет - към зимната течност (казанчето събира 4 литра горе-долу) добавям половин литър 95 градусов спирт (7 лева литъра в аптеката) и не ми пука за качеството на самата течност. Никакво замръзване в системата на място вечер, ни в движение при много ниски температури, а заради самия спирт чисти така, че все едно нямаш прозорец пред тебе... Отделно от това осмака така грее, че течността си излиза топла направо и се изпарява много бързо, а от това не се освинва толкова много стъклото извън обхвата на чистачките....
          О.К. Съгласен съм напълно, но... винаги има но..мамка му.Но ако си инвалид то зимата е силно непепоръчително да се движиш на хлъзгаво,тогава ти се иска с препарати или технически срества да компенсираш.Ако ме разбираш.

Коментар

Гледам, че според нета RainХ-а го има и тук - около 12 лева. Даже го поръчах в комплект с препарат против изпотяване на стъкла - има промоция за двете.
            Последно редактирано от NovemberCharlie; 15-12-12, 15:51.
            Със съдържащи ламелен или сферичен графит над 2,14% не разговарям.

Коментар

Първоначално публикуван от Ясен Преглед на мнение
              Аз и съветската техника от едно време, така я действам. Върви си.
              Ти що не слушаш старите шофери а четеш разни книжки а?
              0888932647

Никога не се страхувай да правиш това, което не умееш. Помни, че Ноевият ковчег е направен от любители. Професионалистите са построили "Титаник".

Коментар

На мойта в мануала така пише. Палиш, тръгваш и караш на високи предавки с малки обороти та да сгрее по-бърже.
                Ей туй ако ме отвориш как става с автоматична скоростна кутия - каса бира имаш от мене...!!!

Коментар

Ти що не слушаш старите шофери а четеш разни книжки а?
                  Жоро , това е като за кокошката и яйцето. Няма отговор.Единият вариант палиш колата и чакаш на место да се отвърне защото студен двигател натоварен се смазва по лошо и от там се износва повече.Вторият вариант палиш и тръгваш веднага защото така двигателя загрява по бързо и намалява времето за износване.

Коментар

Замръзването на прозорците отвън си е кофти,но отвътре е още по кофти и досадно,нещото дето малко оправя нещата е концентрат на зимна течност за чистачки по цялото стъкло ,но няма дълготраен ефект 3,4 дни!
                    Трябваше да почивам вчера! // Мразя сапунени сериали и фейсбук ,не слушам чалга!NO FEAR!

Коментар

Ей туй ако ме отвориш как става с автоматична скоростна кутия - каса бира имаш от мене...!!!
                      Да те отворя - за половин бира?

Не става!!
                      Никак!!

Загрей си мотора, загрей си и кутията, и тогава карай - другото е съсипия.

Горенаписаното не важи за руската материална част, която, освен всичката и жалост, няма и автоматици - поне за обща употреба..

Коментар

Айде не ми хвали руската, че преди две години, га бях у Сибиря, мой приятел , дет има и Хюндай, и Лада, дойде да ме посрещне на летището, при -30 , с Ладюхата. Та толкоз за руската техника, тя работи само при минус 20 и надолу. Мама му, че и парното беше на 6. Пък Хюндая не палел от месец, дори и с нов акумулатор. Бе руска му работа. Ама му разправях да махне Ладата, не ще. С к'во щял да подава ток на Хюндая, а бе руска му работа.

ПП. И не е верно , че там в заведенията не се пуши, само до първата гарафа с водка. След това даже ти носят цигари.
                        подаръци за мъже от FACOM
                        промоция на читави инструменти

и на хоби такива

тел. О879 Ч8Ч 2З5

Коментар

Палиш,стоиш на място около 2 минутки,слагаш на втора автомат и караш с около 1300-1500 оборота ако може натоварена,иначе до загряла има да я чакам 10 минути поне,а да чука на място не е добре.

Това за мьглата вьтре и аз го имам,оставя много бяло ако намажеш по нашенски,идеята е много малко и много тьнко,че после голямо тьркане пада за да го махнеш.
                          РЕЙНЕКСА аз поне го слагам ван и го оставям,не го и полирам на мойта кола,остават петна като мммммм все едно е мокро по прозореца,от вьн се вижда,от вьтре стои леко побеляло.
                          TOYOTA SEQUOIA ‘11
                          W140 S420 '99

Коментар

ще ме накараш да го полирам с бормашината и кече...
                            Със съдържащи ламелен или сферичен графит над 2,14% не разговарям.

Коментар

Първоначално публикуван от ivo-police Преглед на мнение
                              Жоро , това е като за кокошката и яйцето. Няма отговор.Единият вариант палиш колата и чакаш на место да се отвърне защото студен двигател натоварен се смазва по лошо и от там се износва повече.Вторият вариант палиш и тръгваш веднага защото така двигателя загрява по бързо и намалява времето за износване.
                              С тебе можем да си спорим тука, но с конструкторите на Хонда съм отвикнал да се заяждам. Гадовете все излизат прави. И да си призная - за автоматите не съм чел. Отбягвам ги.
                              0888932647

Коментар

Когато ще ходя на лов, слагам вечер под чистачките едно велпапе и няма сняг, ни лед, ни скреж и никой не го гепи.
                                ЪХ: "Парите си похарчих за пури, пиене и жени, а останалите ги профуках"

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                                X