До: Класация на марки и модели двигателни масла...
L.R.DISCO-96г.2.5TDI Двигател-BP 10w40 полусинтетика,скорости раздатка-Castrol.За дифовете забравих Митко Фулдата да каже.Наливно беше.За 2месеца -3000км. няма промяна по щеката.
Land Rover Discovery:
- ... "Най-хубавото на тази джипка е, че като закъсаш, можеш да си седиш вътре комфортно.". Land Rover, може да те закара навсякъде, но може и да не те върне!
До: Класация на марки и модели двигателни масла...
Аз не ги разбирам много но си мисля че колкото е по добро едно масло толкова по плътен филм прави. От там този филм остава в цилиндъра и при възпламеняване изгаря.
На Кастрол му дават от 0.700 до 1л разход на 10 000 при перфектен двигател.
До колкото знам при болидите от Ф1 разхода на масло е литър на 10км.
До колкото знам при болидите от Ф1 разхода на масло е литър на 10км.
Ако е така значи, че освен бензин трябва и масло да зареждат ... хм не съм чул да им доливат масло.
За едно състезание те минават по около 300км-това значи че харчи около 30л масло, ако не доливат, какво остава в двигателя, и колко ли събира
Е как бе котак, кажи за непросветените, как с 20л минава 300км при разход от 1л/10км. последните 100км трябва да кара без масло. обясни подробно, моля.
От: До: Класация на марки и модели двигателни масла...
Аз карах Land Rover Defender 200Tdi с Shell Helix Diesel HX5 15W40-закупен от бензиностанция Шел общо около 6х.км с една смяна на 3х.км(карам основно тежък офроуд).Подозирам,маслото е причината за:
-Протекло турбо
-Счупен маслен сегмент
Не знам с какво масло е каран преди това този двигател,но и турбото и двигателя бяха в идеално състояние.
Като го оправя слагам пълна синтетика Шел,но ще го взема от фирмения сервиз,където ми обслужват новите коли.С тях нямам никакви грижи над 100х.км.
Коментар