До: Класация на марки и модели двигателни масла...
Само да доуточня, мисля че е важно. British Petroleum не е собственост на Кастрол, а точно обратното. Както и ARAL между впрочем. Това положение, обаче, не променя нищо по отношение на маслата. Те си се произвеждат в същите рафинерии и по същите формули по които се произвеждат съответните марки масла. Което и масло да изберете - BP, Castrol или ARAL, няма да сбъркате. Само внимавайте с Castrolа, който е внесен от САЩ. Той не става за нашите коли!!! Ще го познаете по ниската цена. Липсват половината присадки и ще си сдухате двигателя. За другите не съм виждал ментета.
Първоначално публикуван от Митко/fulda/
Преглед на мнение

/ и съм изключително доволен .Е , вярно е и това , че го взимаме от официалния дистрибутор за България ...
). разхода на масло не е показател за качеството му а за състоянието на двигателя (когато е с правилния за съответния двг вискозитет). предпочитайте масла на утвърдени марки SHELL, CASTROL, VALVOLINE, BP, MOBIL и др.. и това не защото другите са "менте" а защото тези фирми са т.н. производители или блендъри и присъствието и съотношението на различните съставки е по-строго контролирано от колкото при останалите брандове и технологиите им са утвърдени и изпитани. (приемете сравнението между Johnie Walker и Savoy Club
Коментар