Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Класация на марки и модели двигателни масла...

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

До: Класация на марки и модели двигателни масла...

Аз пък до сега не съм имал подобни проблеми с Mobil.
    Only after the last tree has been cut down,
    Only after the last river has been poisoned,
    Only after the last fish has been caught,
    Only then will you find that money cannot be eaten.

Коментар

Карах 2 различни коли с Валволин общо над 150 000 км., и бях много доволен, сега карам с Castrol Magnatec 10W40 и от 2 седмици с новото Magnatec 15W40 засега съм доволен. (купувам го директно от вносителя.)

П.С. Карал съм и с ELF, Shell, пак Кастрол преди 7-8 години беше пълен боклук, и пак Валволин някакъв канадски Турбо V.
      no signature no problems

Коментар

На всички коли които съм имал до сега съм карал с Кастрол 10W60 или Валволин 10W60. Обаче сега тия американските кютуци хич не го харесват. Сега слагам Кастрол Ейдж 5W30. Щото 10W30 синтетично нема.

Коментар

Castrol GTD Magnatec 10 w 40 на VW Passat 2,5 TDI - свалям картера в 16:30 следобяд, на другата сутрин в 9 и 30 още капеше отук оттам - не се беше утекло .....
          Ако наистина има и 15W40 веднага слагам.
          Don't hunt IF you can't kill
          първо 0883 после 333 накрая 448

LZ1BGD

Коментар

На Исузо 2.8 турбо , слагам Игол 15/40 за дизел, нямам проблеми , но сменям на 5000км защото така пише в книжката на джипа . Иначе при две хиляди оборота манометъра показва 2.3 при загрят двигател и то когато маслото е преди смяна.

Коментар

най-добре всеки да си погледне какво масло му предписва производителя,а иначе темата май е ' къде в бг може да има наистина ориг. масла ?'.
              за съжаление не мога да помогна,но както чуx валволин произвежда маслата на тoйота.така че взех за моята Valvoline - SYNPOWER SAE 5W-30.
              също много добри масла произвежда немската фирма fuchs,прави ориг. масла на мерцедес.
              не знам някой не е ли пробвал да поръча по интернет,нали сме вече в ес,би трябвало да става.примерно тук:
              http://shop.oelscheich24.de/epages/o...otoren%C3%B6le

Коментар

Фукс се продава в България. Карах с такова 0W20 от АутоПлюс.

Коментар

Паджеро98г дизел- Приста лидер- 7000 км- без доливане ще го сменям, но пак със същото. Поне ментета няма
                  [IMG]http://htftp.domainbg.com/MARINHAKER/MARINHAKER/marin2.JPG[/IMG]

Коментар

Първоначално публикуван от draganrp Преглед на мнение
                    Паджеро98г дизел- Приста лидер- 7000 км- без доливане ще го сменям, но пак със същото. Поне ментета няма
                    Не бих казал че проблема с ментетата е много голям. Вече всички марки масла имат офицялни дилъри. Просто трябва да се копува по внимателно и не от всеки.
                    Само за сведение, най-новите синтетики ЛонгЛайф се сменят на 20 000км. При нашата нафта която има десет пъти повече сяра се препоръчва да се сменят на 5 000 - 10 000 в зависимост от начина на експлоатация на автомобила. Някои уж имат добавка която неотрализира сярата но има ли ефект все още не ми е ясно.
                    Така че сами си направете сметката, след 2 000км тази Приста какво представлява.

Коментар

Тя и нова нищо не представлява, вземете едно и го дайте за изследване в лаборатория - гаранция ще е мнооого далече от това какво трябва да бъде като изисквания. Сертификат взимат като пратят партия от правилното масло, а после в серийното блъскат един и същи боклук тези от Приста. Не се лъжете с тези боклуци, ще берете много ядове.
                      Веднъж влюбен в американски автомобил след време с ужас установяваш че всичко най-прекрасно на този свят е или неикономично, или неекологично, или не се побира в гаража.

Коментар

Първоначално публикуван от kinex Преглед на мнение
                        Не бих казал че проблема с ментетата е много голям. Вече всички марки масла имат офицялни дилъри. Просто трябва да се копува по внимателно и не от всеки.
                        Само за сведение, най-новите синтетики ЛонгЛайф се сменят на 20 000км. При нашата нафта която има десет пъти повече сяра се препоръчва да се сменят на 5 000 - 10 000 в зависимост от начина на експлоатация на автомобила. Някои уж имат добавка която неотрализира сярата но има ли ефект все още не ми е ясно.
                        Така че сами си направете сметката, след 2 000км тази Приста какво представлява.
                        Много съм съгласен ! Ако сипваш " Диона Шмиргел " го сменяй на 1000 км. Позволено е и по-малко ...
                        Честно , аз от 5 години карам само с В.Р. /отдавна собственност на Кастрол / и съм изключително доволен .Е , вярно е и това , че го взимаме от официалния дистрибутор за България ...

Коментар

Кое тогава колеги според вас е правилното масло за Грандовия 4.0 мотор?Дима,КАНЕХ на Козлодуй ли беше?
                          0899 шест5313нула
                          За всекиго по нещо

Коментар

Аз поне с такова карам, двигателя ми е същия както знаеш.
                            Веднъж влюбен в американски автомобил след време с ужас установяваш че всичко най-прекрасно на този свят е или неикономично, или неекологично, или не се побира в гаража.

Коментар

Ясно,че е ШАМПИОН Дима но с какви показатели- 5 w 30 ли?
                              0899 шест5313нула
                              За всекиго по нещо

Коментар

Полусинтетиката - мисля е 10 W 40

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                                X