Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Цветни и невидими маркери на горива

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

От: Цветни и невидими маркери на горива

Първоначално публикуван от Жоро Нешев Преглед на мнение
    Друг е въпроса , че никой не се занимава с контрол на уличния трафик за сега .... а ако започне - ще се чуе.
    А има ли санкция ако в резервоара ми има отработено масло ; трансформаторно масло ; хидравлично масло ; олио и още куп други съставки които един стар дизелов двигател ги гори безгрижно и за тях пак не е платен акциз ?
    Без цигари и алкохол ще съм най здравия труп в гробищата .

Коментар

Първоначално публикуван от sek.1 Преглед на мнение
      А има ли санкция ако в резервоара ми има отработено масло ; трансформаторно масло ; хидравлично масло ; олио и още куп други съставки които един стар дизелов двигател ги гори безгрижно и за тях пак не е платен акциз ?
      Нямай грижа, платен е.

Коментар

Е най после да го фана Ясен в издънка. Дай да видим кък ша са извърти сега. Не е платен акциза на тези. При внос попълват една декларация вносителите, че няма да се ползва за енергийни нужди, а като ..... смазочен ..... даденият продукт и акциза става нула лв.

Обаче ако те хванат от екоминистерството /тоест ако някой мотивирано и писмено те накисне/ - яко ти дупи. Има лицензирани фирми. Само те имат право да изкупуват отработени смазочни продукти и прочее масла. И като правило трябва да ги "рециклират" - каквото и да означава това. За готварското олио май не се отнася това.
        0888932647

Никога не се страхувай да правиш това, което не умееш. Помни, че Ноевият ковчег е направен от любители. Професионалистите са построили "Титаник".

Коментар

Я бре. Винаги ли е било така?

Коментар

Да, попълват декларацията и удостоверение се издава от митниците за платен акциз.В случая е 0 лв., но е платен (това на основа на удостоверението.Вносителя го продава като смазочен продукт, но за какво ще го ползва клиента си е негова работа.Вносителя няма ангажимент да следи всеки клиент, за какво го ползва.А относно събирането на отработени масла, то това вече е платено от вносителя, около 0.70 ст. литър и съответно е включено в цената за крайния потребител.Тези пари може и да се намалят ако има договор с колективна система за събиране.
            Поне аз не съм чул да има наредба, въз основа на която, да бъде задължен крайния потребител да не налива трансформаторно масло в автомобила си.Както и да бъде глобен.
            Последно редактирано от tiramisu; 23-07-13, 20:52.
            „Дори водата придобива лош вкус, щом се взема по рецепта.“

Коментар

В момента контролът при търговията с горива е железен и глобите са жестоки. След въвеждането на нивомерните системи и системата за контрол БАЦИЗ вероятността на една бензиностанция да има "червено" гориво е нулева. Доставките на това гориво вече се правят със специализирани камиони с GPS. Всяка доставка е с точен адрес и се проследява в реално време от митниците. Търговското наименование на "маркираната: нафта е Газьол за отопление, но иначе си е чист дизел с маркер. Даже е по-добър дизел от този на бензиностанциите, защото няма 6% биодизел в него. Изкушението да се ползва е голяма, защото цената му е около1,60лв. На знам какви са санкциите ако се ползва за транспортни нужди, но са сериозни. Правят редовни проверки от митницата на крайните клиенти за коректността при изразходването на нафтата. Отговорноста е на крайния клиент, а не на доставчиците. Доколкото знам маркерът не е токсичен или радиоактивен и не променя качеството на горивото.
              0888 068 669

Коментар

Митничарите сипват от Нафтата/Газьола в епруветка, после сипват и нещо си тяхно и тайно и накрая гледат каква ще е промяната на цвета. Особено щателно проверяват ВЗТ транспорта - мотокари, служебни коли и т.н.

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                X