Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Цветни и невидими маркери на горива

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

От: Цветни и невидими маркери на горива

За кво спорите като вече нема за краденеЦел живот съм карал с крадена нафта и ето КРАЙ райския живот свърши нема вече за крадене даже у БДЖ олеле кво праиме са е въпроса

Дайте акъл за нещо останало или да копам тръбопровода ама едни кап..ти кяризат 24 часа района с едни ниви
    К мирной жизни не пригоден.
    Най обичам, обстановката да е максимално близка до бойната.
    ГАЗ 69 ГАЗ 53 ЗИЛ 157

Коментар

Оставя се на слънце за няколко дни в прозрачна туба и става като нова(случвало ми се 100-200 пъти).Явно слънцето разгражда това багрило.Но ако има радиоактивен маркер сигурно нищо му не става.И преди 89 год имаше маркиран бензин,проверяваха но ние с баща ми си направихме втори резервоар и в движение прехвърляхме на редовния бензин.Иначе куките пускаха едни канчета в резервоара с редовния бензин и нищо.
      МБ124 200Д седан 5 скорости 88 год. МБ 124 Е300Д Т 24 в 93 год. ОПЕЛ ФРОНТЕРА А ДБ 2,8ТДИ 95год. Не е проблем че човек е смъртен,проблема е че е внезапно смъртен!

Коментар

Първоначално публикуван от mihov_1969 Преглед на мнение
        Оставя се на слънце за няколко дни в прозрачна туба и става като нова(случвало ми се 100-200 пъти).Явно слънцето разгражда това багрило.Но ако има радиоактивен маркер сигурно нищо му не става.И преди 89 год имаше маркиран бензин,проверяваха но ние с баща ми си направихме втори резервоар и в движение прехвърляхме на редовния бензин.Иначе куките пускаха едни канчета в резервоара с редовния бензин и нищо.
        Явно ти е менте багрилото. Година на тропическо слънце да го оставя, пак си е като червено вино. Преди 7 години се наложи да походя в малко нафта. От тогава тези ботуши са минавали океана многократно. И все на слънце. И съм като Дядо Мраз в краката...
        https://m.youtube.com/watch?v=mIAYxWCXF8A

Коментар

Тукашните горива са с много остатъци от катализатори според разпитвали за това и това може да повлияе на разграждането на оцветителите. Въпросните остатъци са силно активни за някои материали при определени условия. Аз го знам покрай особено поведение на полимери, натопени в Бг горива и даденото ни след това обяснение.

Коментар

Първоначално публикуван от lodkar Преглед на мнение
            Тукашните горива са с много остатъци от катализатори според разпитвали за това и това може да повлияе на разграждането на оцветителите. Въпросните остатъци са силно активни за някои материали при определени условия. Аз го знам покрай особено поведение на полимери, натопени в Бг горива и даденото ни след това обяснение.
            Абе малко е афиф обяснението, ама ще го приемем поради липса на по-добро.

Коментар

Добре де- карам лодка до Варна /лелеее/. В сделката влиза и горивото. Което значи, че каквото остане в танковете си е мое. В Истамбул ми свършва червената нафта. Сипвам обикновенна нафта ама се престаравам и пристигам с два тона на Морска Гара Варна. Минавам митница и викам квартала с тубите. Е?

Коментар

Първоначално публикуван от NIKSD Преглед на мнение
                Добре де- карам лодка до Варна /лелеее/. В сделката влиза и горивото. Което значи, че каквото остане в танковете си е мое. В Истамбул ми свършва червената нафта. Сипвам обикновенна нафта ама се престаравам и пристигам с два тона на Морска Гара Варна. Минавам митница и викам квартала с тубите. Е?
                Според българските закони правиш акцизно нарушение.

Но можеш да я продадеш на друг кораб.

Коментар

Първоначално публикуван от Ясен Преглед на мнение
                  Според българските закони правиш акцизно нарушение.

Но можеш да я продадеш на друг кораб.
                  Не разбирам- къде е нарушението, ако истамбулската нафта е с платени данъци и не е боядисана ? Да не говорим, че на Азорските острови /Португалия/ нафтата не е боядисана. И в Барселона не е боядисана. Да показвам ли снимки как зареждаме от обикновенна бензиностанция с бидоните? И имам фактура за това. Ама в танка имало една шепа червена нафта. Е?

Коментар

Ми глоба както я отнесе един с голяма лодка - фактура от къде е заредил,дневника на кораба си го пише,снимки и на финала около 100 000 долара глоба.Кущеш
                    TOYOTA SEQUOIA ‘11
                    W140 S420 '99

Коментар

Явно ти е менте багрилото. Година на тропическо слънце да го оставя, пак си е като червено вино. Преди 7 години се наложи да походя в малко нафта. От тогава тези ботуши са минавали океана многократно. И все на слънце. И съм като Дядо Мраз в краката...
                      Не знам дали е менте , но на една 40 000 л цистерна слагат около 0.5 л оцветител и след това ден два на яко слънце нафтата става жълта като олио . Другия номер е този с горялото масло - на един резервоар му е достатъчен 1 л отработено масло и нафтата става като катран - да върви да доказва , че ГНП-то не вкарва масло в горивото .Това разбира се върши работа само на "нерадиоактивна" нафта .
                      VEREYA MOTORSPORT TEAM

Коментар

Не разбирам- къде е нарушението, ако истамбулската нафта е с платени данъци и не е боядисана ? Да не говорим, че на Азорските острови /Португалия/ нафтата не е боядисана. И в Барселона не е боядисана. Да показвам ли снимки как зареждаме от обикновенна бензиностанция с бидоните? И имам фактура за това. Ама в танка имало една шепа червена нафта. Е?
                        Като четох за цветните горива по твоя въпрос хората казват, че се мери колко е концентрацията на маркирано гориво, мери се колко е всичката омесена нафта и се изчислява в крайна сметка с колко литра си сгазил лука. Точно за това ми направи впечатление, че маркерът не се слага в точно определена пропорция, а има широки граници. От това пък измислих, че може да нагласят точно цвета и да мерят него - много по-лесно е и без специални уреди.
                        Някой има ли цветна нафта да сложим на слънце? Моята свърши, беше отдавна като ми я пробутаха.

Коментар

Първоначално публикуван от lodkar Преглед на мнение
                          Като четох за цветните горива по твоя въпрос хората казват, че се мери колко е концентрацията на маркирано гориво, мери се колко е всичката омесена нафта и се изчислява в крайна сметка с колко литра си сгазил лука. Точно за това ми направи впечатление, че маркерът не се слага в точно определена пропорция, а има широки граници. От това пък измислих, че може да нагласят точно цвета и да мерят него - много по-лесно е и без специални уреди.
                          Някой има ли цветна нафта да сложим на слънце? Моята свърши, беше отдавна като ми я пробутаха.
                          Няма нужда да пробваш,вече е изпробвано.Иначе ако намериш и така както е вапцана дрегела ше я лъхне.Хич не ми пука,ако ще да е синя.
                          МБ124 200Д седан 5 скорости 88 год. МБ 124 Е300Д Т 24 в 93 год. ОПЕЛ ФРОНТЕРА А ДБ 2,8ТДИ 95год. Не е проблем че човек е смъртен,проблема е че е внезапно смъртен!

Коментар

Едва ли е една шепа на 5 тона, по-вероятно е да е половин тон срещу 5. Не знам как е за корабите, но тук ще те разследват и за дребни проценти.

Първоначално публикуван от Бакалов Преглед на мнение
                            Не знам дали е менте , но на една 40 000 л цистерна слагат около 0.5 л оцветител и след това ден два на яко слънце нафтата става жълта като олио . Другия номер е този с горялото масло - на един резервоар му е достатъчен 1 л отработено масло и нафтата става като катран - да върви да доказва , че ГНП-то не вкарва масло в горивото .Това разбира се върши работа само на "нерадиоактивна" нафта .
                            Това, че нафтата е станала като катран изобщо не те спасява от спектрофотометъра.

Коментар

От: Проверка от органите на МВР.Кога и как?

Първоначално публикуван от Ясен Преглед на мнение
                              Нешев, губиш. Азобагрилата ги знаех от 4 курс, заради тебе прочетох и какво ги правят в горивата, вече го зная.
                              Хахаха. Ти страдаш от тежка фобия. Очевидно те дразни на подсъзнателно ниво незнанието на каквото и да било.

Ако много настоявате ще търся връзки с лабораторията да разпитвам в подробности за състава на багрилата. Подозирам обаче че не е съвсем случайно замазването на състава. Не съм съвсем сигурен дали ще мога безнаказано да го напиша на всеослушание също. Това което е спуснато при нас редовите труженици, като информация са количествата на литър и видове оцветители. Тук идва готов за употреба. Доколкото прокоментирах с колегите в стаята - за да не приказвам глупости - има и някакъв изотоп вътре в състава на багрилото. И да. Оставен на слънце се обезцветява маркера който ползваме. Но реагира на полеви тестове и лабораторията го хваща по количество независимо от това. Тоест самият цвят е само за пред хората.
                              0888932647

Никога не се страхувай да правиш това, което не умееш. Помни, че Ноевият ковчег е направен от любители. Професионалистите са построили "Титаник".

Коментар

От: Проверка от органите на МВР.Кога и как?

Първоначално публикуван от Жоро Нешев Преглед на мнение
                                Очевидно те дразни на подсъзнателно ниво незнанието на каквото и да било.
                                Нищо подсъзнателно няма тука. Съвсем осъзнато се дразня.

В правилника пише за багрила. Всички багрила се обезцветяват на светлина, макар и с различна скорост. Но и багрилата, и евентуални невидими маркери (били те радиоактивни, флуоресцентни, УВ-активни, реагиращи на химически реактив, оптично активни или някакви други) не са сами по себе си доказателство. Те са улика. За да осъдиш някого, трябва нещо повече от шарена нафта.

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                                X