Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Добавки към маслото

Свий
Темата е затворена.
X
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

До: Добавки към маслото

Пратих мой приятел в Балканстар Бургас за да ми купи масло и филтри за скоростна кутия, раздатка, преден и заден диф.
    Отговорили му, че нямат налични, тъй като и дори за преден и заден диф. маслата били различни и не можели да поддържат големи наличностти. Та моят човек да дойдел другия месец да си ги поръча....
    Човешко е да се греши... Но това че грешиш, още не означава, че си станал ЧОВЕК!

"Когато някой не може да направи нещо, поради недостатък на сили, той вини за това случая."

Коментар

За първи път чувам че маслото в предния и задния див на WJя е различно.

Коментар

мога да споделя само личен опит.Налях универс.мод.в двигателя на рено 5 според инструкцята, и чудо ,кошницата взе да влиза в час.
        Не си струваше труда и парите за да я ремонтирам за това пробвах.Така и така бях я отписал,но добавката като че ли свьрши работа.След това доста я "юрках",но нямах проблеми.Не се замислям как е подействала добавката,но свьрши работа за момента.

Коментар

От добавки не съм чул някой хаир да е видял...освен търговците на коли 2-ра употреба де.
          Молибден и тефлон по принцип дори в скъпи масла добавени от фирмата производител не слагайте на дизел с турбо.Някои модели коли не могат и 2000 км да изкарат.
          Почистващите дюзите добавки почистват и резервоара и нагнетяват всичкият почистен боклук във вече проблемните дюзи.Това знам за добавките.Не ги използвайте.
          Някои се раждат риби...малки рибки.С израстването се оформят като дребни риби,като едри риби и като големи балъци.
          NB !БАЛЪК-РИБА в превод от турски...

Коментар

Първоначално публикуван от kinex Преглед на мнение
            За първи път чувам че маслото в предния и задния див на WJя е различно.
            Да днес ми изпратиха от Бургас сервиза на Jeep уж официалния сервиз пише "Дарс ауто- център Мерцедес" пълния комплект масла за преден и заден диф., раздатка и авт. с.к., филтри и гарнитура за с.к. и си имам ф-ра за 350 лв.
            Но най интересното е, че за преден и заден диф. маслата са различни:
            за преден 75w140 синт. *55,10лв./литър
            за заден 80w90 минер. *17,90лв./литър
            за раздатка NV 247 *17 лв./литър
            и за авт с.к.ATF+4 общо 6 литра за 90лв.
            през уикенда ще ги сменя и ще пиша дали шума ще изчезне.
            А още предния път като ги питах защо за за преден и заден диф. маслата са различни така здраво ме оплюха и овикаха и мърмореха че по-малко от 1000 км. с неправилното масло може да са фатални както за раздатка, така и за диф...
            Та ще си ги сменя и ще пробвам и ще слушам от къде какви звуци ще се чуват...
            Последно редактирано от s_s1; 12-09-07, 14:01.
            Човешко е да се греши... Но това че грешиш, още не означава, че си станал ЧОВЕК!

"Когато някой не може да направи нещо, поради недостатък на сили, той вини за това случая."

Коментар

Първоначално публикуван от s_s1 Преглед на мнение
              за преден 75w140 синт. *55,10лв./литър
              Това би трябвало да е за задният ти диференцял и най вероятно с добавка ако е LSD!
              Провери си пак
              LZ1HKW
              Реглаж на преден и заден мост
              My Jeep is not an SUV ..... your SUV is not a Jeep

Коментар

Уж и двата диф. са с lsd, но тези са написали на всяка туба с жълг маркер за какво е:
                2х 1литър- преден диф
                2х1 л. - заден диф.
                2х1 л. - раздатка
                2х1 л. - авт. с.к.
                1х4 литра-авт. с.к.
                И да ги питам отново полза няма да има, ще кажат пак същото...

Коментар

Колега добавката и за предният и задният диф е една и съща,в Балканстар я водят 'Фрикционен адитив' парт.номера по тяхната специяфикация е 'K05103522EA' струва 11.03 лв,поръчай си го преди да смениш маслата,може да незнаят,че се слага отделно.
                  TLC 120 Executive 3.0 D-4D,163 h.p.
                  Honda CBR 4cyl/4str/105 h.p.
                  Honda Boad 4m/Yamaha 15 h.p.
                  Всички превозни средтсва за мен са просто начин да ида за риба

Коментар

Питах. Казаха, че в тези масла и за раздатката и за дифовете си имало присадка.

Коментар

http://www.wjjeeps.com/service/maintenance_wj.htm

Коментар

Колега вземи си добавка за LSD, единадесет лева няма да ти убият, обаче отсътствие на добавката може да ти убие LSD-то.....Извинявам се за каламбур. И Влади е прав - 75w140 е за задния диф.....Побира около литр и половина.
                        Ни шакл, ни, тем более веревоньки, рваться не должны!!! Все должно быть настолько прочно чтобы отрывало мосты!
                        Ει ςεγα ςι εδα μαματα ςαβςεμ

Коментар

Пуснах линка по-горе защото останах с впечетлението че си наясно с англйиския. Пък и нямах време да пиша.
                          В 80W90 и 75W140 на Мопар няма добавка за ЛСД. Добавката се продава отделно.
                          Като прочете Надя какво са ти казали в БалканСтар Бургас пак ще има падни-стани.
                          Моя съвет е след като вече си ги купил маслата да сложиш 80W90 с модификатор за ВариЛок в предния диф и да видиш дали ще утихне.
                          Предполагам че на къси разтояния докато е студен дифа ще е по-тихо от 75W140 а като я изпънеш 30-40км и загрее дифа ще е по-шумно.
                          80W90 не се държи добре при висока температура. Пробвал съм. Като загрее става чиста вода.
                          Точно за това от Джйип препоръчват при тежка експлоатация(теглене, високи скорости и офроуд) да се ползва 75W140.
                          Не че 80/90 е неправилно масло, просто 75/140 е по-правилно.
                          В задния диф Дана44 маслото е повече от 2л.
                          За това се копуват 4л еднакво масло. Така стигат точно за двата дифа с малко препълване. Ако одушниците не са запушени няма опастност да избие през семерингите.

Коментар

Първоначално публикуван от Злой Преглед на мнение
                            Колега вземи си добавка за LSD, единадесет лева няма да ти убият, обаче отсътствие на добавката може да ти убие LSD-то.....Извинявам се за каламбур. И Влади е прав - 75w140 е за задния диф.....Побира около литр и половина.
                            Прав сте и аз прочетох, на самата туба от маслото 80w90, че "If used in a limited slip axle, add 05 103522EA Limited Slip Additive"
                            Но тези .... от "Дарс Ауто" Б-с са написали на тубата от маслото 80w90 с маркер "Заден мост", а за 05 103522EA пратих моя човек повторно при тях и са му казали 1 струва 60 лв. едно малко шишенце и 2 не ти трябва...
                            Прочетох всички Ваши постове ама не знам коя е Надя и к'во шъ ги праи тия от Балканстар.
                            Сега докато пиша пратих отново човек там и му написах точния № на sms. А какво ще му отговорят ще пиша...

Коментар

А тия от ДарсАуто да не би случайно да виждат по ВИН кода ти че нямаш ВариЛок.

Коментар

не знам бях го написал на sms но дали са го ползвали за проверката не зная сега току що търсят и според техния компютър имали 3 шишенца с 05 103522EA Limited Slip Additive от 120 мимилитра всяко. Вече поръчах и го чакам. Но все пак кое масло да сложа в предния и кое в задния?
                                Прочетох http://www.wjjeeps.com/service/maintenance_wj.htm
                                Пишат, че всяко върши работа за всеки диф както аз го разбирам.

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                                X