Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Добавки към маслото

Свий
Темата е затворена.
X
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

До: Добавки към маслото

Както бях писала по-горе, много бързах, чакаха ме приятелите ми за съботно-неделното пътешествие.

Коментар

От: До: Добавки към маслото

Момчета скоро сложих от новата добавка на DURA LUBE за двигателното масло pour&go.Двигателя ми работи сякaш не е същия.Направо ме е страх да понатисна газта

Коментар

Първоначално публикуван от УАЗА Преглед на мнение
        Момчета скоро сложих от новата добавка на DURA LUBE за двигателното масло pour&go.Двигателя ми работи сякaш не е същия.Направо ме е страх да понатисна газта
        Викаш трудно се продават в днешно време, а?
        Sent from my Nokia s fenerche

Коментар

И защо те е страх?

Да не се "окоти" ли? Сигурно ръмжи като фуражомелка...
          Човешко е да се греши... Но това че грешиш, още не означава, че си станал ЧОВЕК!

"Когато някой не може да направи нещо, поради недостатък на сили, той вини за това случая."

Коментар

От: Добавки към маслото

Аз пък си сложих ново масло, та и моят работи значително по-добре сега.
            подаръци за мъже от FACOM
            промоция на читави инструменти

и на хоби такива

тел. О879 Ч8Ч 2З5

Коментар

За ръмжането не знам,но ми подобри оборотите.
              Дура люба го сложих при смяна на маслото с ново.Защо ти кога си ползвал ДУРАЛЮБ?

Коментар

Полезно четиво :

Добавките
                Както видяхме, маслото трябва да изпълнява предназначението си и при наличие на замърсители, като вода, прах, продукти на горенето и на други химични реакции. Голяма част от попадналите в него едри частици се улавят в масления филтър, но по-малките остават в маслото, постепенно влошават качеството му, стават предпоставка за износване и в крайна сметка се превръщат в една от причините за неговата смяна.
                Добавките в маслата играят съществена роля за осигуряване на стабилността им при високи температури, противодействат на замърсяването с вода, гориво и вредни киселинни продукти на горенето. Те включват метални и полимерни дисперсанти (от англ. disperce - разпръсквам, разсейвам), антикорозионни и антиокислителни, противоизносни и противозадирни съставки, подобрители на вискозитета и добавки за предотвратяване на формирането на кристали при ниски температури, деемулгиращи и антипенни компоненти. Добавките са скъпи субстанции със специфично предназначение, които се прибавят в точно определено количество за постигане на определен баланс с изключителна важност - дори и малките отклонения могат да променят значително експлоатационните качества на маслото. Количествата и съотношението се определят от производителите след интензивни лабораторни експерименти и динамометрични тестове на двигателите. Точният вид и количество на веществата, които формират присадките, са известни само на производителите, затова няма случай, в който фирмите за масла да препоръчват или адмирират използването на допълнителни добавки - напротив, те смятат, че се нарушава споменатият баланс на внимателно композираните съставки и в крайна сметка могат да се получат нежелани химични реакции .
                Абразивното износване, причинено от присъствието в маслото на различни твърди частици и продукти на окисляването, се избягва с помощта на филтрите, а действието на по-малките частици се елиминира чрез противоизносни модификатори. Опасността идва главно от възможността частиците да започнат да се слепват и да увеличават размерите си, при което се получават утайки, лакови отлагания и нагар. Така наречените детергенти (почистващи) и дисперсанти (хомогенизатори) се поставят в маслото, за да „неутрализират" тези частици, позволявайки им да циркулират свободно в маслото. Молекулите на добавките са изградени от две основни части - дълги въглеводородни опашки и полярни глави. Опашката поддържа дисперсантите разтворени в маслото, а полярната глава привлича частиците замърсители.
                Още една съществена задача на моторното масло е намаляването на отлаганията и предотвратяването на корозивните процеси. Корозивното износване се причинява от киселинни продукти на горенето, смоли и други съединения, които попадат върху буталните пръстени, а специалните добавки се грижат за тяхното неутрализиране.
                Химиците решават проблемите с противоречивите изисквания към условията на смазване при ниски и високи температури с добавянето на подобрители на вискозитета - полимери с дълги молекулни вериги и молекулно тегло между 10 000 и 1 000 000. Тези молекули притежават способността да се „издуват" с увеличаване на температурата, запазвайки вискозитета на маслото на достатъчно високо ниво при
                високи температури.
                Наред със споменатите добавки се използват и антипенните, които пречат на маслото да се „разбълбуква", когато коляновият вал и мотовилките го разплискват и загребват от картера. Появата на въздушни мехури значително би влошила ефективната работа на мазилната система. Деемулгиращите добавки пък помагат за отделянето на случайно навлязла вода в системата.
                Както казахме, проектирането на целия този комплекс от субстанции е много сложен процес и включва доста теоретична и практическа работа, състояща се в множество лабораторни и динамометрични тестове. Поради това, както споменахме, производителите на масла обикновено работят в тясно сътрудничество с автомобилните компании.

Коментар

Пишеш в технически форум! Вече всеки е слагал по 1-2 пъти и е виждал резултата. Дуралюб сравнено с куралюб е същото.Колкото и да се хвалят с новата си формула- то тя е същата като старата.
                  Sent from my Nokia s fenerche

Коментар

Искам и аз да имам такъв ефект върху работата на двигателя, дали ще е така с фолксваген дизел с механична помпа, ауди или рено на газ?

Коментар

Предполагам и при теб ефекта,ще бъде много добър.За по-сигурно се консултирай с ДУРАЛЮБ България .

Коментар

Предполагам и при теб ефекта,ще бъде много добър.За по-сигурно се консултирай с ДУРАЛЮБ България .
                        Вземете му поне пари за Търговски Партньор. Преди да го испратите в "бан"я.....
                        Ни шакл, ни, тем более веревоньки, рваться не должны!!! Все должно быть настолько прочно чтобы отрывало мосты!
                        Ει ςεγα ςι εδα μαματα ςαβςεμ

Коментар

Веселяци,наздраве!!!

Коментар

Сипах у мотора и му текнаха скоростите,бааааа го и добавката.

Ако не е за чистене ,а се очаква подобряване на характеристиките на тоя мотор то искам и аз,ако може и с кашон М10Д
                            TOYOTA SEQUOIA ‘11
                            W140 S420 '99

Коментар

Ако става и за голф 1 с оригинално турбо ше е супер.

Коментар

За бензиновото рено или дизеляците?

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                                X