Обява

Свий
Няма добавени обяви.

"Новият дизел от ЕКО осигурява икономия на гориво" - дрън дрън бабината им :-(

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

От: "Новият дизел от ЕКО осигурява икономия на гориво" - дрън дрън бабината им :-(

Извинявам се за офтопика, но да си кажа.

Много пъти засичам, че Еко лъжат в количеството на зарежданата газ. Аз в 90% зареждам от една и съща бензиностанция на Лукойл. На празна бутилка хващам 23 литра. Останалите 10% са на Еко. Винаги ми пълнят по 27 литра. Като после изминавам един и същи пробег - около 230 км.

Не бих се учедил, ако лъжат и с дизела.
    Nissan Terrano 2,7 TDI

Коментар

От: "Новият дизел от ЕКО осигурява икономия на гориво" - дрън дрън бабината им :-(

Мнение на s_s1 >Стига, бре! Невероятно малък разход!
      Това Раф-а да не е Латвия?
      Имаше такава тема за разхода, и в нея посочих колко е моя при Rav 4 D4D 2006 г. Доста колеги не им се вярваше, че е така но - има факти:
      Натиснете снимката за да я уголемите

Име:DSC04181.JPG
Прегледи:1
Размер:297.3 КБ
ID:5382190Натиснете снимката за да я уголемите

Име:DSC04214.JPG
Прегледи:1
Размер:148.9 КБ
ID:5382191
      Снимката е направена пред един хотел в Гърция, като навсякъде съм шофирал със скоростта, която е позволена. Това се получи с обикновената нафта от Шел + добавката на Кастрол. Сега само от Еко зареждам, доволен съм засега, а за по-вече информация в началото на август и около 10 септември когато приключат едни по-дълги пътувания.

Коментар

Първоначално публикуван от rulin Преглед на мнение
        Имаше такава тема за разхода, и в нея посочих колко е моя при Rav 4 D4D 2006 г. Доста колеги не им се вярваше, че е така но - има факти:
        [ATTACH=CONFIG]460515[/ATTACH][ATTACH=CONFIG]460516[/ATTACH]
        Снимката е направена пред един хотел в Гърция, като навсякъде съм шофирал със скоростта, която е позволена. Това се получи с обикновената нафта от Шел + добавката на Кастрол. Сега само от Еко зареждам, доволен съм засега, а за по-вече информация в началото на август и около 10 септември когато приключат едни по-дълги пътувания.
        Караме същата Тойота, но разликата на реалния разход и този на бордовия е около 20%.
        п.п. Сори за отклонението в темата.

Аз лично зареждам на Петрол или Еко, защото са ми по път, когато имам възможност и на Ромпетрол. Разлика в горивата не откривам, все си харчи...
        Последно редактирано от torozoff; 07-06-12, 11:04.
        Toyota Hilux '07 120 hp Double Cab
        Mercedes w212 E350 4matic
        Ducati Monster 600
        O888795575

Коментар

През повечето време карам Пежо 306 1.9Д с дизела на ЕКО, и съм много доволен.
          Колата върви с по-малко газ и по-леко, което значи и с по-малък разход.

А относно разхода, колеги, то е много субективно в зависимост и от много други фактори освен горивата, но мисля, че тази тема е достатъчно дъвкана.

Препоръчвам горивата на ЕКО, ЛУКОЙЛ и ПЕТРОЛ, като според мен всеки който е по-претенциозен трябва сам да открие неговата си верига или доставчик.

Дерзайте !
          ОМ602->Tremec T5WC->Borg Warner 4408E 1:1/2.48:1->DANA30/103.4in/DANA44->29"AT

Коментар

Аз често зареждам на еко и горе долу си следя разхода (от пъло до пълно). От новата реклама (не знам дизела нов ли е) не съм забелязал сериозна икономия, но определено в никакъв случай не е имало и повишаване на разхода. Патрул 4.2 Д атмосферен....
            П.П. Ако правилно помня рекламата беше икономия до 10 ст./100 км... това са няма и 4%, кой ще ги хване "на око"...
            Technical Rescue Direct - life lies in courage
            http://www.offroad-bulgaria.com/show...60#post3258660

Коментар

Колеги аз само ще ви напомня че промоцията им означава че са открили вещество с добавянето на което е възможно сваляне на разхода (теоретично) с 3-4%.Това обаче не се отнася за всички видове дизелови автомобили защото те се различават като устройство.
              Това което ми се е случвало на мен е че ми блокирала нафтова помпа Бош 130 километра след като налях ОМВ Алпин дизел .Свалих я и посетих дизел сервиз за да я тестват за налягане и въпроса на майстора ме стъписа "Шел VPower Disel" или "ОМВ Алпин дизел". А така викам защо точно това ме питаш бе майсторе - ми защото това е важното вика виж там до онази машина колко съм ги събрал ,пак там зареждай. На въпроса защо човека ми казва - ами направи рекламация и поръчай анализ и ще видиш защо ти го казвам - в БДС изискванията за дизелово гориво допускат такива "ишмари" затова ВИНАГИ СЛАГАЙ МАСЛО НАЙ ДОБРЕ ДИТАКТ ЧЕ СЕ РАЗТВАРЯ НАЙ ДОБРЕ В СЪОТНОШЕНИЕ 1/50 .Не го послушах взех си друга помпа носих я да ми я провери не беше много добра взех друга тя вече беше супер сложих я и газ.На четвъртия ден "новата" помпа блокира само че този път не на високи обороти а на ниски. Отидох да питам и друг препоръчан специалист и човека ми се присмя - ТИ НЕ СЛАГАШ ЛИ МАСЛО В НАФТАТА БЕ ?????? . Препоръча съотнощение според състоянието на колата от 1/40 до 1/50.
              Посетете сайта ми : http://mashini-plazmeno-riazane.com

Коментар

Пажерото го карам само с Шел или тубойл. А служебното рено лагуна-с каквото дойде. В този ред на мисли,случвало ми се е не веднъж да зареждам от ''икономичния'' дизел на ЕКО и наблюденията ми са,че няма никаква разлика в разхода. Вероятно ЕКО шмекеруват нещо май.

Коментар

Малко сякаш ми пропушва повече. Икономия не съм усетил. По скоро рекламен трик.

Коментар

Аз пък не мога да разбера що се хващате на реклами?

Тя самата реклама си показва, че лъже, ама трябва да мислиш.
                    "Икономия ДО 10%". Колкото и да е малка-все си е вярна рекламата-все е до 10%. А това е направено за да не ги награбят разнит служби за защита на потребителя заради невярна или подвеждаща реклама.

Аз също зареждам нафта за камиончето от ЕКО, ама това е щото имам карта за мижава отстъпка. 3 ст. на литър. Нищо особено, ама си е реална икономия...
                    Има ли желание-има и начин!

Коментар

Доскоро на сайта им се мъдреше информация, че дизелът им съдържа 50 ppm сяра, въпреки че от няколко години (септ. 2009) според Евро5 нормите сярата трябва да е не повече от 10 ppm. И сега в раздела за дизелови горива има само реклами, а във FAQs - Какви са характеристиките на ЕКО Euro Diesel, единствената цифра е "точка на замръзване под -25 °C". Пак нито дума за съдържанието на сяра. На която и тяхна бензиностанция да съм питал, даже не могат да ми кажат на кои Евро-норми отговаря дизелът им. Некоректно!

Коментар

Я кажете как да направим тест, който да е валиден все пак.
                        www.offnews.bg

Коментар

Първоначално публикуван от DiTBul Преглед на мнение
                          На която и тяхна бензиностанция да съм питал, даже не могат да ми кажат на кои Евро-норми отговаря дизелът им. Некоректно!
                          Във всяка бензиностанция има папка с удостоверенията за качество на горивата. Там пише и интересни работи за сярата.

Първоначално публикуван от Владимир Йончев Преглед на мнение
                          Я кажете как да направим тест, който да е валиден все пак.
                          Прост дизел без обратка, мерителен резервоар, тестов маршрут - за предпочитане нагорнище и двойно-сляп тест.

Коментар

Първоначално публикуван от torozoff Преглед на мнение
                            Караме същата Тойота, но разликата на реалния разход и този на бордовия е около 20%.
                            п.п. Сори за отклонението в темата.

Аз лично зареждам на Петрол или Еко, защото са ми по път, когато имам възможност и на Ромпетрол. Разлика в горивата не откривам, все си харчи...
                            Королата на жена ми 2.0D 126 к.с при разход 5.3-5.5 л според БК при зареждане пълнъ/пълно е над 7/100. Писъл съм някъде... Ако я караш много, много нежно за 100 км отчете 4,3, но при зареждане побра близо 6 литра.
                            Та такива ми ти работи.

Имах лагуна 2 1.9 ДЦИ и БК мереше най-вярно от всички мои автомобили до сега.
                            Човешко е да се греши... Но това че грешиш, още не означава, че си станал ЧОВЕК!

"Когато някой не може да направи нещо, поради недостатък на сили, той вини за това случая."

Коментар

Как ги отчитате разходите си за гориво. Този метод пълно пълно трябва нистина да е пълно, защото много често се получава в резервоара да остава въздух понеже се намира малко по-високо от върловината на тръбата която лвиза. Ако не вярвате си сипете до горе и минете 1км, след което спрете да допълните и ще установите че се събират още 2-3л. Аз като зареждам до горе си сипвам до гърловината, клатя колата и послед пак допълвам. Така съм сипвал около 5л нафта допълнително. Засечка правя доста от давна и си знам катто цяло за оиследните 3 години колко л/100км ми е разхода. Има моменти през зимата когато разхода ми е доста висок, но е от факта че докато изчистя стъклата колата ми работи.
                              Осезаема разлика за икономия не намирам и минавам еднакви пробези със стария и сега с новия дизел. Но пък имам усещането че колата ми стана малко по-безшумна.

Коментар

Мисля, че даже и да има някаква икономия тя не се дължи на някаква вълшебна добавка, просто сипват верното количество гориво.

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                                X