Обява

Свий
Няма добавени обяви.

"Новият дизел от ЕКО осигурява икономия на гориво" - дрън дрън бабината им :-(

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

• "Новият дизел от ЕКО осигурява икономия на гориво" - дрън дрън бабината им :-(

ЛЪЖАТ...

Моля за мнение от хората, които са карали с тази нафта.
    Преди 5 дни заредих до капачката без пяна от рекламираният им дизел. Пътувахме до Гоце Делчев и обратно с някой разходки в района общо 460 км. Като се прибрах в Сф. пак заредих до капачката и изнанадааа разхода ми не беше както обикновено 7.5 - 8 л/100 км. а 12.5 л/100 км. При предишното зареждане изчисленията ми показаха 17/100 градско . Тя Фронтерата за 1 година и няколко месеца от както я имам винаги е харчела 10.5 - 12 л/100 градско в зависимост дали е лято или зима. Шашнах се и почнах да тормозя Кики по телефона, да му диктувам показателите на двигателя от опкома. Всичко се оказа в норма без да е записал грешки. Единствено колата започна да припушва повече от нормалното иначе си върви прекрасно.
    Тия от Еко според мен ЛЪЖАТ.... нафтата им не струва, или аз съм късметлия да попадна на куца партида гориво.
    Ако някой е карал с този нов дизел моя да сподели впечатления.
    LZ1RED

От: "Новият дизел от ЕКО осигурява икономия на гориво" - дрън дрън бабината им :-(

Ти знаеш ли каква нафта трябва за твоя двигател - с подобрени мазилни качества за правилна работа на механичните елементи от помпата, с ултраниско съдържание на сяра за предпазване на чуствителни разпръсквачи или друго? Защото "хубава" е разнопосочно и дори противопосочно понятие за различни двигатели. Няма нужда да знаеш, но тези с горивата това НЕ го казват.
    Нафтата наистина е доста хубава, но не знаем за какво

Коментар

От: "Новият дизел от ЕКО осигурява икономия на гориво" - дрън дрън бабината им :-(

аз от години зареждам на различни коли с нафта от ЕКО-то... Понякога зареждам и от ОМV (по-точно жената го прави) - не съм забелязал разлики в разхода... Преди няколко месеца инцидентно заредих от Лукойл и при изчисленията ми излезе 1л по-нисък разход...
      Да те "успокоя" обаче, не може от горивото (само) да ти даде толкова огромна разлика 12.5 вместо 7.5-8/100... То по принцип 7.5-8 е много пожелателен разход за дизелов джип 4х4 или пък е карано ултра-бавно... Мойто Сузуки ГВ е 1.9ДТИ 129кс и при каране със 60-70 до не повече от 100км/ч дава такъв разход... В момента в който стъпи на магистралата, разходът отива на поне 9/100 (110-120кмч)... При 130, което си е напълно нормална скорост (Vмах е 170 за модела) разхода си е 10-ка както и да го гледаш...
      помогнете да открием откраднатите двигатели http://forum.offroad-bulgaria.com/sh...ad.php?t=59117

Коментар

По-скоро са те ударили в грамажа. Следващия път като зареждаш - пълни сам и БАВНО!!! Имам в предвид на първата стъпка на закачване на петлето на пистолета. тогава помпата ти сипва коректното количество гориво.
        Един друг пример обаче!
        Брат ми си купи Toyota Avensis. Колата има борд компютър и показва разхода на гориво както за момента, така и усреднено. Заредихме на лукойл от екто бензина и О Чудо, наистина разхода падна с 10%. Невероятно но факт! Преди да заредиме показваше 8,8 л/100 км след това започна да показва 7,9-8,0 л/100 км. Извода за мене е ясен.
        Та така в крайна сметка излиза по-ефтино да се кара с по-скъпо гориво на входа....
        АИГ-Заваряване ООД
        Заваръчни апарати "DEL"
        http://www.aigwelding.com
        0889 522 036

Коментар

Дааааа, а на олио разходът е съвсем различен
          Георги Кулишев
          Ямбол
          0889 42 00 74

Коментар

Горивата в БГ се правят от отпадъчен руски петрол, а не от качествения, който отива за 'белите' държави. Приятел ми сподели за изследване на горивата в БГ, което са направили от чуждестранна фирма, проявила интерес за отваряне на сервизи у нас. Реши ли са да проучат горивата, с които ще си имат работа и се оказало че всичките са под критичното ниво за качество, с изключение на тези от Ромпетрол, които били маааалко по-добре (предполагам партиди, внесени от Румъния).
            Yamaha XT​M600E '98
            Mazda 626 2.0 DITD '99 Estate

Коментар

Първоначално публикуван от c_chanev Преглед на мнение
              Горивата в БГ се правят от отпадъчен руски петрол, а не от качествения, който отива за 'белите' държави..
              Няма понятие "отпадъчен", има различни сортове петрол. Разликата в качеството на горивата тръгва от Нефтохима, превозвача, конкретната бензиностанция, като най-големите магии стават на последна фаза. Зареждал съм горива от бензиностанции на една и съща верига с коренно различно качество, но няма в Бг. а и сигурно в Европа по-лоши горива от бензиностанцията на Лукойл Бургас на изхода за София.
              Верно е това че баламите нямат свършване, няма нужда от кука, захапват влакното и стискат здраво. Стария.
              Селска фурна аспух нема. Пак същият.
              В+ LZ1HAN нула три осмици 9014две тройки

Коментар

Първоначално публикуван от c_chanev Преглед на мнение
                Горивата в БГ се правят от отпадъчен руски петрол, а не от качествения,
                Това е някакъв майтап. А горивата са калпави, но то не е от петрола, а от спестяване на разни скъпи технологични процеси. И освен това, не са ЧАК толкова калпави.

---
                а по темата:
                това с 50% преразход не може да е само от нафтата. При такава разлика в характеристиките на горивото, тя няма или почти няма да върви, което щеше да го забележиш.

Или имаш удар в кантара, или не си отчел някой фактор (включен климатик, източено гориво, неотчетен пробег)

Коментар

Първоначално публикуван от derhunter Преглед на мнение
                  няма в Бг. а и сигурно в Европа по-лоши горива от бензиностанцията на Лукойл Бургас на изхода за София.
                  друг път да знаеш - на изхода на градовете горивата са винаги по-скъпи и по-калпави.

Коментар

Първоначално публикуван от Тедо /LJ73/ Преглед на мнение
                    аз от години зареждам на различни коли с нафта от ЕКО-то... Понякога зареждам и от ОМV (по-точно жената го прави) - не съм забелязал разлики в разхода... Преди няколко месеца инцидентно заредих от Лукойл и при изчисленията ми излезе 1л по-нисък разход...
                    Да те "успокоя" обаче, не може от горивото (само) да ти даде толкова огромна разлика 12.5 вместо 7.5-8/100... То по принцип 7.5-8 е много пожелателен разход за дизелов джип 4х4 или пък е карано ултра-бавно... Мойто Сузуки ГВ е 1.9ДТИ 129кс и при каране със 60-70 до не повече от 100км/ч дава такъв разход... В момента в който стъпи на магистралата, разходът отива на поне 9/100 (110-120кмч)... При 130, което си е напълно нормална скорост (Vмах е 170 за модела) разхода си е 10-ка както и да го гледаш...
                    При мен 7.5 - 8 л. е реален разход. Последната година извънградското ми е около 4500 км. и не съм качвал над 8л.

Специално написах за новият дизел на ЕКО, защото миналата година също съм сипвал от ЕКО и не съм имал проблеми, както от скъпият им така и от евтиният. При Лукойл винаги Фронтерата е качвала разхода с около литър, затова там не съм сипвал повече от 6 месеца. От есента на миналата година до преди 1 седмица карах със скъпият дизел на ОМВ и съм постигал смесен разход 200 км извън градско и 200 градско 8.2 л/100 ;-).

Предполагам, че са ме ударили и малко в количеството + качеството на горивото и затова се е получила разликата.
                    По колата нямам следи от кражба на гориво за 3-те дни в Гоцето. А в Сф колата спи в гараж.
                    LZ1RED

Коментар

До миналата година зареждах нафта само от Шел, в началото на тази година няколко пъти заредих на Ромпетрол - не останах доволен - зимата Рафа не падна под 6.2 литра. Минах на ЕКО и има осезателна разлика 5.0 - 5.1 в момента, почти само градско. С Шел съм достигал до 5.2 градско и до 4.6 извън града. Винаги слагам и добавката на Кастрол. Засега съм доволен от нафтата на ЕКО, и считам само нея да ползвам.

Коментар

Да не се е появил някой капчук?! На Пежото така взе да ми се качва разхода и се оказа разхлабена връзка преди инжекциона, която капеше само при работа на двигателя - доста трудна за откриване! При дизела би трябвало веднага да разбереш, но все пак...?
                        Honda XL600LM, 1987
                        Honda HR-V, 1.6, 3 drs, 4WD, 1999
                        Opel Frontera B Sport, Y22DTH, 2003

Коментар

Първоначално публикуван от Edo Преглед на мнение
                          Да не се е появил някой капчук?!
                          Няма... гледах го няколко пъти.
                          LZ1RED

Коментар

Първоначално публикуван от rulin Преглед на мнение
                            До миналата година зареждах нафта само от Шел, в началото на тази година няколко пъти заредих на Ромпетрол - не останах доволен - зимата Рафа не падна под 6.2 литра. Минах на ЕКО и има осезателна разлика 5.0 - 5.1 в момента, почти само градско. С Шел съм достигал до 5.2 градско и до 4.6 извън града. Винаги слагам и добавката на Кастрол. Засега съм доволен от нафтата на ЕКО, и считам само нея да ползвам.
                            Стига, бре! Невероятно малък разход!
                            Това Раф-а да не е Латвия?
                            Човешко е да се греши... Но това че грешиш, още не означава, че си станал ЧОВЕК!

"Когато някой не може да направи нещо, поради недостатък на сили, той вини за това случая."

Коментар

Здравейте, карам ЛАГУНА 1.9 ДТИ преди това Алмера 2.2 ДИ - зареждах преди Еко на Нисана не гореше много 7.5 в града и 5 извън при скорост 100-120км. , но не вървеше хич много тегава работа , смених на Ромпетрол по съвет от един познат автомонтьор и нещата се промениха към по-добре, спря да пуши при рязко подаване на газ , стори ми се че е малко по-пъргава .Сега пак зареждам на Еко заради промоцията им на GOODYEAR , ами разхода на Лагуната е 7.2 в града и 4.7 извън - това по борд , мисля че е реален .Колата си върви прилично , то и аз с мойте "пенсионерски" навици не очаквам кой знае какво ))По скромно мнение , няма разлика в разхода на гориво което да се "хване" с просто око , по скоро е до стил на каране , пътна обстановка и т.н. другото е маркетинг !
                              подпис : Драги ми смехурко;))

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                              X