Обява

Свий
Няма добавени обяви.

какъв трябва да е хубавия дизел

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

До: какъв трябва да е хубавия дизел

Първоначално публикуван от Iliya Преглед на мнение
    Не превъзнасям OMV принципно - преди около две години на същата бензиностанция се опитваха да ме убедят, че VW Passat-а, който карах, внезапно е получил разширен стомах и е почнал да побира вместо 65 литра - 82.
    Все пак това гориво е много добро - за този автомобил - засега.
    Ако пасата е бил В3 или В4 може да събере и над 90 л. Просто има много тръби и кухини за пълнене. Не бъди толкова сигурен, че са те измамили.

Коментар

За момента хубавия дизел у нас трябва да е - от ЕКО.Всички горива са им най-качествени за момента.Карам дизел,газ и бензин.Лично мнение

Коментар

Aз сипвам от Лукоил и съм много доволен, ОМВ и ШЕЛ отдавна съм ги премахнал като ГОРИВА,а РАВ(2007) тежи 1500кг. Санта Фе-то е 1800,та рав4 ще е 2200.
        Hyundai Santa Fe CM D4EB 4WD
        Peugeot 406 RHZ, Peugeot 405 RFV, Peugeot 205 DKZ
        Volkswagen Bora AKL

Коментар

Първоначално публикуван от cicovesko Преглед на мнение
          Аз от две години карам с нафта само на бензиностанции ЕКО Кинитрон и съм много доволен. За мен по-добър дизел от тяхния няма.
          Преди това карах само с ОМВ, но откакто ме излъгаха вече нестъпвам там. А за ШЕЛ не ми се говори, от там пък всеки реве като бачковска мечка...
          Екото са най-добрите, с тая нафта колата е друга просто, Лукойл никога повече(по гадна нафта не бях сипвал през живота си)...на 2-ро място ОМВ и на трето Шел....
          Nissan Navara D22 YD25 Double Cab

Коментар

Първоначално публикуван от stifler Преглед на мнение
            Екото са най-добрите, с тая нафта колата е друга просто, Лукойл никога повече(по гадна нафта не бях сипвал през живота си)...на 2-ро място ОМВ и на трето Шел....
            Споделям мнението ти.

Коментар

За ШЕЛ мога да кажа, че един приятел работеше известно време при тях и имаха много оплаквания от качеството на дизела. Каза ми по възможност да им избягам бензиностанциите и няма да съжалявам

Коментар

Някой с мнение за Ромпетрол ?
                TLC: LJ70 2LT ; FJ80 3FE

Коментар

За горивата според мен няма смисъл да спорите на коя верига са по-добри. Това понеже сме в БГ и всеки е тарикат , но зависи до каква степен.
                  От една и съща верига бензиностанции може да ти сипят съвсем различно като качество гориво . Понеже големите вериги си имат за всеки обект "началник", то какво ще е качеството на горивото, зависи от началсвото на обекта и от неговия "тарикатлък". Т.е. ако е коректен и не се опитва да заработва по нещо отгоре, е голяма вероятноста горивото да е с по-добро качество.
                  Та общо взето на опита "проба-грешка" си намираш място от което да зареждаш и си караш .

Колкото до шел, всички нещо се оплакват от горивата им, според мен е слаб контрола и затова така, не вярвам компания като шел да тръгнат да правят ромски номера.

Та най-добре да споделяте/ме опит от конкретни обекти
                  Аз лично в повечето случай сипвам на лукойл преди влизане във Враца от към Оряхово и съм доволен.
                  За ромпетрол съм чувал, че им е хубава наФтата , но и други слухове се нося, че сите горива идват от лук-а, но това малко като митове и легенди, щото къде отива конкуренцията в такъв случай. Но пък в БГ всичко е възможно, дори и невъзможното/немислимото, тук икономическите похвати и инструменти май не важът, требва отделен дял в икономиката да се няпише за нас .

Като пример мога да дам (не с качеството на горивата) как от един обект ОМВ (чудя се дали да пиша грда) шефа понеже гледа за него повече, е оставил доста малко персонал сравнено с друг техен обект, и персонала е доста натоварен, което води до негативи от към обслужване, а и нямат много свеж вид, абе куца работа.
                  Последно редактирано от mohera; 27-06-09, 15:58.
                  Страхът от свободата е един от основните страхове на човека. И все пак той иска да бъде свободен.
                  И в същото време я ограничава-застраховки, ипотеки,
                  вярвания, обичаи, религии, общности, идеологии, догми, политически движения...

Коментар

Първоначално публикуван от didooo Преглед на мнение

Колега, по-миналата седмица заредих там (бул.Ломско Шосе), за да пробвам нафтата им, но може и на мен да ми се е сторило-колата започна да трака повече въпреки, че и добавям двутактово инжекторно масло и добавка на Кастрол за дизели.Да кажеш, че е стара-не, чисто нова е на 1400км от магазина.Виж такъв проблем нямах нито с ОМВ, нито веднъж със сипването на Петрол (новите).Пак повтарям-може и на мен така да ми се струва.
                    Renault Koleos, Dinamique, 175hp http://www.youtube.com/watch?v=lq3eCuMXeEw

Коментар

Първоначално публикуван от didooo Преглед на мнение
                      Първоначално публикуван от Stanio/ Преглед на мнение
                      Колега, по-миналата седмица заредих там (бул.Ломско Шосе), за да пробвам нафтата им, но може и на мен да ми се е сторило-колата започна да трака повече ...
                      Аз пък пробвах от бензиностанцията в Дружба, но нещо също останах с впечатление, че джипът ми върви по-зле.
                      Ние не сме неутрални!

Коментар

То, че нашата нафта е кофти, кофти е, ама Румънската е още по-зле. Проверено многократно. За зимата даже е и опасно. Парафина е пъти повече.
                        Фаровете за мъгла правят колата 2м по-дълга, 10г. по-млада и 200 коня повече.
                        Вальо. О888 557Ч7Ч
                        Silverado 1.3 i

Коментар

Вече започвам да се чудя от къде аджеба да сипвам и да съм сигурен, че няма да ми сипят кофти нафта.... Освен да си намеря мома, чийто баща бачка в Нефтохим-а и от там да си сипвам с кофата-друго спасение не виждам...
                          Renault Koleos, Dinamique, 175hp http://www.youtube.com/watch?v=lq3eCuMXeEw

Коментар

Първоначално публикуван от Stanio/ Преглед на мнение
                            Вече започвам да се чудя от къде аджеба да сипвам и да съм сигурен, че няма да ми сипят кофти нафта.... Освен да си намеря мома, чийто баща бачка в Нефтохим-а и от там да си сипвам с кофата-друго спасение не виждам...
                            Зареждам в Еко и съм доволен, в сравнение с Лукоил и ОМВ разхода ми е с 1,5-2/100 по нисък.

Коментар

Аз съм с бутилираната, и си я "кръщавам" аз.Поне като ще е манджа аз да съм си я направил.Вземам си я на левче до лев и 20,слагам и двутактово масло (може на Хускварна за резачки ама е мн мн мн скъпо,така че става с обикновено 2Т микс на Приста) и вместо някакви калпави добавки- чист цетан.Една опаковка е за 135 литра,покачва го с 15-20 единици,и ако нашата е с 35-40 единици цетан,става нормална за каране.На 10ина такива зареждания пускам по една опаковка хелиос за дюзите.А нафтата я цедя задължително с бояджийска цедка 190 микрона.Хваща и водата.
                              Opel Frontera B 2.2 DTI,Пасат Б5 4motion
                              feikot@abv.bg
                              Обратно дороги - НЕТ !

Коментар

Първоначално публикуван от feikot Преглед на мнение
                                Аз съм с бутилираната, и си я "кръщавам" аз.Поне като ще е манджа аз да съм си я направил.Вземам си я на левче до лев и 20,слагам и двутактово масло (може на Хускварна за резачки ама е мн мн мн скъпо,така че става с обикновено 2Т микс на Приста) и вместо някакви калпави добавки- чист цетан.Една опаковка е за 135 литра,покачва го с 15-20 единици,и ако нашата е с 35-40 единици цетан,става нормална за каране.На 10ина такива зареждания пускам по една опаковка хелиос за дюзите.А нафтата я цедя задължително с бояджийска цедка 190 микрона.Хваща и водата.
                                Цената звучи добре колега,но имаш ли време да шофираш?...предвид многото химични процеси,които трябва да извършиш за да седнеш зад волана.Шегувам се,да не се засегнеш.

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                                X