Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Газов Инжекцион/за Лада Нива/ 1.7i

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

Re: Газов Инжекцион/за Лада Нива/ 1.7i

Айде честито и безаварийно каране на газ!
    Колко литрова бутилка сложи?Имаш ли индикатор колко газ остава в бутилката?

Коментар

Re: Газов Инжекцион/за Лада Нива/ 1.7i

Бутилката е 35 литрова. Събира около 28 литра газ. Индикатора показващ вида гориво, със светещи зелени диодчета отчита и наличността на газ в бутилката. Останах доволен от монтажа. Майстора си разбираше от работата. Ето и снимки:
      Прикачени файлове
      Случайността е съвпадение на обстоятелства, предварително обмислени и организирани!

Коментар

До: Газов Инжекцион/за Лада Нива/ 1.7i

Колеги, споелете след толкова натрупан опит има ли смисъл от газов инжекцион? Че 1000 лева разлика са си много.

Коментар

Първоначално публикуван от batko_benny Преглед на мнение
          Колеги, споелете след толкова натрупан опит има ли смисъл от газов инжекцион? Че 1000 лева разлика са си много.
          Колега има смисъл ! Няма да съжаляваш от инвестицията, ако е монтиран правилния ГИ от правилния човек..

За смисъла си преценяваш сам, но да знаеш че това е правилното решение за многоточковия инжекцион.

Коментар

Колеги, помагайте!!!При измиване на двигателя са ми наводнили управлението /компютъра/ на Изи джета,подсушихме платката ,зачистихме внимателно окисленията,забърсахме със спирт и не забелязахме външни нагари.Когато монтирахме у-ето ,ГИ не тръгна.Дали може да се ремонтира или трябва да се сменя с друго-откъде?
            0887/400121 Антон Донев

Коментар

Софтуер имаш ли?
              Виж бушончето как е?
              Копчето за прехвърляне свети ли?
              ПроС гАзар... 0883 353 299 Ивайло

Коментар

Имам кабел за връзка с компа и програмата ама си като гледам от Сливен...щяхме да видим какво и има...
                А колкото до смисъла от ГИ - гори ми колкото на БЕНЗ. мощноста е на 90-95% същата - Аз съм ЗА с двете ръце!

Коментар

Извинявайте за закъснението,намерих майстора,който е монтирал ГИ.Провери всичко и каза,че проблемът е в платката,така,че съм я дал на един приятел електрончик да я поправя/ако може/.Иначе,монтьорът на ГИ,който е в ПЛОВДИВ и е дистрибутор на Изиджет,ми предложи негова разработка за 300лв.Ако имате други по добри решения,пишете!!!
                  0887/400121 Антон Донев

Коментар

Платката е ремонтирана и ГИ работи.Проблемът е решен,само дето не съм платил,не са ми казали цената на услугата!
                    0887/400121 Антон Донев

Коментар

От: Газов Инжекцион/за Лада Нива/ 1.7i

Колеги мисля да слагам газов инжекцион на нивата, някакви идеи каква марка е подходяща към днешна дата и какви са им цените.
                      Засега ми предлагат да ползвам услугите на една фирма във Варна.
                      Има ли нещо специфично, което трябва да знам или не. Предполагам, че момчетата си знаят работата.
                      п.п. Има ли смисъл да слагам въобще такова чудо. Карам средно около 10 000 км. на година. В гората вече рядко ходя.
                      Техниката в ръцете на дивака е парче желязо.
                      Dacia Duster 4WD

Коментар

Първоначално публикуван от stankovich Преглед на мнение
                        Колеги мисля да слагам газов инжекцион на нивата... Има ли смисъл да слагам въобще такова чудо. Карам средно около 10 000 км. на година. В гората вече рядко ходя.
                        Карах карб. Нива 1,7 80 000 км с газ. През топлото време е добре, но при як студ няма мощност. Като остарее се налагат чести ремонти. При ГТП прибират още пари. Изводът ми е предимно негативен.
                        Голям проблем е бутилката - за нея в Нива няма подходящо място. В багажника се събира надлъжно 27 л (побира около 24 л газ), което е твърде малко за нормален пробег и заема 1/3 от мястото. Най-удобно е на мястото на 3-то гърне, но трябва промяна на ауспуха и 2-стенна бутилка и понякога разправии с КАТ.
                        ЪХ: "Парите си похарчих за пури, пиене и жени, а останалите ги профуках"

Коментар

Единствено си мисля поне засега да сложа газовия инжекцион главно за да се постигне някаква икономия и заради това че ми писна да си троша леката кола по "хубавите" ни улици.
                          Бойлера не смятам да го слагам отдолу, вижда ми се доста опасно, не че и вътре е много безопасно но това е друга тема на разговор.
                          Колко ще е грубо разхода на газ, сега нивата е около 11 в града.(незнам даже колко струва газта сега ).
                          Dacia Duster 4WD

Коментар

При ГИ пак ще ти бъде 11 разхода, макар да ме съмнява, че го постигаш. Разлика в динамиката аз поне не усещам като съм правил проби. Не разбирам от марки ГИ, пък и не искам да се уча. Мое мнение е да намериш сервиз, в който са слагали някаква марка ГИ на Лада, като твоята. Не трябва да бъде първата и да се учат на нея. Да бъде италианска и не най-скъпата. Името прави цената а иначе са си еднакви. Моята я сложих за 1500 лв. и е Тартарини. Сега май всички модели са по-евтини. Близо четири години никакви проблеми. Винаги пали на бензин, като позагрее сама обръща на газ и само по индикатора се разбира. Няма придърпване и забиване. Имам софт и кабел и според сезона увеличавам или намалявам времето и температурата за превключване между горивата. Че има икономия и то осезателна е ясно. Стига да задържих колата по-дълго твоя за да може да я избиеш. Предполагам, не става въпрос за екология.
                            Случайността е съвпадение на обстоятелства, предварително обмислени и организирани!

Коментар

Разхода го споменах ориентировъчно, не съм я засичал никога.
                              Скоро ми казаха цена около 1000 лв., но все още се чудя, понеже не ми е основна кола и ако я карам 200-300 км на месец няма смисъл.
                              Dacia Duster 4WD

Коментар

Направи връзка с Morskia. Да ти сподели впечатления очи в очи и евентуално да предложи сервиз, модел и майстор. И аз бях изправен пред подобна дилема. Имах и друга кола и ладата я карах по-малко. После другата я продадох и сега не слизам от Нивата. Даже и не мисля да купувам втора.

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 17:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                                X