Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Газов Инжекцион/за Лада Нива/ 1.7i

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

Re: Газов Инжекцион/за Лада Нива/ 1.7i

За газта спор няма - качеството е отвратително! Аз зареждам само на EKO - имам още две коли на газ и съм доволен от разхода с тамошната газ!

А колкото до разработката - ще карам до 3000 км пък да видим дали нещо ще се промени!

Коментар

Какво стана как е разхода казваи по добре ли е вече или? щото 25лв. на сто на бензин не е работа

Коментар

Първоначално публикуван от ALFA155Ts Преглед на мнение
        Какво стана как е разхода казваи по добре ли е вече или? щото 25лв. на сто на бензин не е работа
        Абе хора, какви са тези разходи бре? Моя змей е 5.0 V8 и 302кс, гумите са 31.5` а и е автоматик, върви като за десет Ниви и пак не може да докара повече от 20-22. При нормално каране осезателно по-малко...
        Ужас, направо не е истина.... Що си купувате такива набутвации?
        Веднъж влюбен в американски автомобил след време с ужас установяваш че всичко най-прекрасно на този свят е или неикономично, или неекологично, или не се побира в гаража.

Коментар

Първоначално публикуван от quadra Преглед на мнение
          Първоначално публикуван от ALFA155Ts Преглед на мнение
          Абе хора, какви са тези разходи бре? Моя змей е 5.0 V8 и 302кс, гумите са 31.5` а и е автоматик, върви като за десет Ниви и пак не може да докара повече от 20-22. При нормално каране осезателно по-малко...
          Ужас, направо не е истина.... Що си купувате такива набутвации?
          Дима, нищо чудно не виждам - 25лв./100км. бензин си е вече 12-13л. бензин/100км., което за Нивата си е нормално. Аз какво да каза като съм 40+лв. на 100км..

И аз сложих газ между другото и тези дни ще дам подробен отчен..

Коментар

Първоначално публикуван от Yaro Преглед на мнение
            Дима, нищо чудно не виждам - 25лв./100км. бензин си е вече 12-13л. бензин/100км., което за Нивата си е нормално. Аз какво да каза като съм 40+лв. на 100км..

И аз сложих газ между другото и тези дни ще дам подробен отчен..
            Хаха Не бре, после видях че не е л. а лв, но реших да не го трия, така и така го бяха видяли хората
            А иначе извънградско го докарвам толкова -12-13литра.
            Веднъж влюбен в американски автомобил след време с ужас установяваш че всичко най-прекрасно на този свят е или неикономично, или неекологично, или не се побира в гаража.

Коментар

12-13 - градско
              9-10 - извънградско
              Това е след последните настройки и смяна на маркучите за водата!Оказа се че изпарителя не се подгряваше достатъчно - сега отива по-голям дебит вода към изпарителя!

Ако ще слагаш газов инж. - Easy Jet - с 12ки дюзи! На мен ми бяха сложили 15ки и затова гореше повече!

Коментар

Първоначално публикуван от Morskia Преглед на мнение
                Връщам се от майсторите дето ще ми слагат газовото - Казаха че ще ми монтират EasyJet - 1600лв. другия вариант бил Tartarini за 1800 лв. Онова дето го писах за 1200 лв. не става бил някаква българска измислица! Та какво да слагам?
                Пусни снимки на монтажа на газовата уредба. Как е сега колата на бензин? Ръчно или автоматично преминаваш на газ? Доволен ли си като цяло от монтажа?
                Случайността е съвпадение на обстоятелства, предварително обмислени и организирани!

Коментар

За Fireman160 - Колата върви на газ както на бензин,няма никаква разлика във вървенето и ускорението! Всичко става автоматично - пали винаги на бензин и след достигането на зададените градуси на така наречения изпърител обръща сама на газ! От монтажа съм доволен но от настройките НЕ! Програмата с която се настройва е на Английски и майсторите я гледат като индианци пишища машина И след поредното ми ядосване си закупих кабела и дръпнах програмата и си я настроих САМ! То има към програмата УПЪТВАНЕ ама и то на Ингилизки и кой да ти го прочете - големи майстори няма що! Така че ако сложиш - питай вече съм спец по-настройка на Easy Jet - онзи ден настройвах на един познат на Метан пак с Easy Jet!
                  Ето малко снимки:
                  Прикачени файлове

Коментар

За Fireman160 - Колата върви на газ както на бензин,няма никаква разлика във вървенето и ускорението! Всичко става автоматично - пали винаги на бензин и след достигането на зададените градуси на така наречения изпърител обръща сама на газ! От монтажа съм доволен но от настройките НЕ! Програмата с която се настройва е на Английски и майсторите я гледат като индианци пишища машина И след поредното ми ядосване си закупих кабела и дръпнах програмата и си я настроих САМ! То има към програмата УПЪТВАНЕ ама и то на Ингилизки и кой да ти го прочете - големи майстори няма що! Така че ако сложиш - питай вече съм спец по-настройка на Easy Jet - онзи ден настройвах на един познат на Метан пак с Easy Jet!
                    Ето малко снимки:
                    Благодаря ти за изчерпателния отговор. Мисля да монтирам тази газова уредба:
                    Газова инжекционна система „Фобос” 4 цил. за пропан бутан. Цената е 1100 лв. с бутилка до 40 л. Изпарителят е еднокамерен и е разработен специално за газов инжекцион с вграден температурен сензор, който отчита температурата на водата. Изпарената газ се подава под налягане на газовите инжектори, снабдявайки ги със затоплено газообразно гориво. Налягането и температурата на газта в рейката, където са монтирани газовите инжектори се следи от комбиниран сензор, които измерва температурата и абсолютното газово налягане и подава необходимата информация на газовия компютър.

Следователно, за правилното дозиране на газовата смес се използва информация от изчисленията направени от бензиновия компютър, взимат се предвид специфични параметри като налягане и температура на газта, моментната стойност на захранващото напрежение и се изработват импулси за управление на газовите инжектори.

Ако обаче, превозното средство показва проблеми при работата на бензин, те ще се появят също и при работата на газ, следователно крайният резултат зависи от състоянието на двете инжекционни системи.

Превключването от бензин на газ и обратно се извършва с бутон, монтиран в купето, на удобно за водача място, и се индицира с двуцветен светодиод и звуков сигнал. Същия бутон служи и за превключване между отделните режими на работа. В системата е предвиден и индикатор за количеството на горивото.

Газовата инжекционна система “ФОБОС” се настройва, програмира, диагностицира и ъпдейтва чрез специализиран компютърен интерфейс.
                    Електрониката и софтуера са български, изпарителя, газовия клапан и сондата са италиански.
                    Случайността е съвпадение на обстоятелства, предварително обмислени и организирани!

Коментар

дозиране на газовата смес се използва информация от изчисленията направени от бензиновия компютър
                      Не ти препоръчвам такова нещо! Дай още пари но да е с отделен компютър като мойта система - ще имаш по-малко главоболия! Става голяма обърквация на компа на Нивата - знам че им сменят софтуера да знае че има и газ! Така че помисли да не съжеляваш после за още 300-400 лв.!

Коментар

Следващата седмица монтирам газов инжекцион на ладата. Ще бъде Тартарини. Доверявам се на препоръката на г-н Венцислав Петров. При това в сервиза вече са слагали такива уредби на лади и е изпробвано.

Коментар

Първоначално публикуван от fireman160 Преглед на мнение
                          Следващата седмица монтирам газов инжекцион на ладата. Ще бъде Тартарини. Доверявам се на препоръката на г-н Венцислав Петров. При това в сервиза вече са слагали такива уредби на лади и е изпробвано.
                          Доверяваш се ти! - Защото по евтино!Имай предвид че Tartarinito e по нисък клас от BRC и Easy Jet!А и компютъра му не подържа доста от функциите на гореспоменатите!

Коментар

Връщам се от майсторите дето ще ми слагат газовото - Казаха че ще ми монтират EasyJet - 1600лв. другия вариант бил Tartarini за 1800 лв. Онова дето го писах за 1200 лв. не става бил някаква българска измислица! Та какво да слагам?
                            Колега българските инжекциони според мен (и не само) съвсем не са измислица. конкретно мога да ти спомена 3 фирми, които даже изнасят - БСМ, Фобос и Старгаз БГ. Плюс има и уникален руски инжекцион, по-евтин от италианските, но не и по-лош

Коментар

Първоначално публикуван от izo4x4 Преглед на мнение
                              Колега българските инжекциони според мен (и не само) съвсем не са измислица. конкретно мога да ти спомена 3 фирми, които даже изнасят - БСМ, Фобос и Старгаз БГ. Плюс има и уникален руски инжекцион, по-евтин от италианските, но не и по-лош
                              Брехх че чак и уникални!Затова колегите им побеляха косите и накрая ги махнаха и си сложиха BRC или Jeta - имам познати дето са с руския и мога от опит да ти кажа че има разлика и във вървенето и горенето!

Коментар

От днес съм с газов инжекцион "Тартарини" на Ладата. Прехвърля автоматично на газ при достигане на 1600 об. или при 30 градуса температура на двигателя. Във вървенето и динамиката няма разлика. Само по светлинния индикатор се разбира, с какво гориво се движа. Няма придърпване или прекъсване. Остава и разхода да е поносим.

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 10,645 в 21:34 на 23-01-26.

Зареждам...
                                X