Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Проблем с настройката на газ

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

До: Проблем с настройката на газ

Явно след предпазната клапа се образува подналягане.То би лъгало мембраната за ниско налягане при преходни режими-при подаване на газ.Сигурно за да компенсират това, газаджиите са свързали атмосферната камера на изпарителя със зоната между дросела и предпазната клапа.Само че на някои изпарители има готов щуцер от къматмосферната страна на мембраната но на корпуса изрично пише да не се закачва нищо към него.
    Каво е устройството на предпазнта клапа.от пружина или от собствената си режест се затварая?
    Ако не те е страх от гърмежи направи една проба без нея,както те съветва и колегата по-горе.Но махни и маркуча да диша от атмосферата.Имай предвид че сигурно ще се наложи пренастройване на празния ход.
    Колкото до турските изпарители,до сега съм монтирал 2 такива.Единия с ел.магнитен клапан за прасния ход,а другия вакумен.Не са перфектни но вършат работа.И полжението на изпарителя има значение!

Коментар

Изпарителя е сложен както трябва.
      Без клапа не смея да пробвам - при първия гърмеж ми заминава дебитомера, а той струва луди пари.
      Клапата е без пружина, виси на панта.
      Пробвал съм без филтър, но без клапа не смея.

Коментар

Моя аванспроцесор е настроен за пропан-бутан на 7градуса,има и едно мостче,което когато не е прекъснато е за метан и аванса там е 9 градуса.Аз я карам във втория режим,Ако и да съм на пропан.Не загрява изобщо двигателя извън норма и в големи студове си пали на газ без проблеми.Пък и не е цифра,след като пробваш без клапа,както вече те посъветваха може и делкото да врътнеш за проба,после да вземеш решение.
        Успех!
        п.п.-като клапата е само на панта,пробвай първо с аванса-6,7 градуса.

Коментар

Да,прав си да се страхуваш да пробваш без клапа.
          До сега забелязал ли си двигателя ти да е склонен към гърмежи?
          Мисля по проблема ти.Предизвикателство е да бъде разрешен,макар че газаджиите не са могли да се справят.
          На тоя етап ми идва още една идея.Добре,махни и дебитомера.Но го остави свързан към компютъра.То е ясно че участва в алгоритъма на управлението на инжекциона,но не знам участва ли и в определяне на момента на искроподаването.Но пробвай.Както знаем и коли с повреден дебитомер работят някак си.Въпроса при тебе е да установиш дали без клапата ще изчезне проблема който описваш.Според мен аванса не трябва да се увеличава още много.

Коментар

С моментните настройки може да се кара, а и свикнах малко повече да задържам съдеинителя при потегляне.
            Чакам да видя какъв разход ще даде с тези настройки, ако ме устройва -няма да пипам повече.
            В първите месеци след като монтирах АГУ-то, разхода беше 12 градско, ако и сега е така - оставям е така, както е.
            Не виждам смисъл да пробвам без дебитомера и клапата - дори и да се оправи проблема, не мога да карам без тях, а няма място за по-добър монтаж на клапата.

Коментар

Проблема е отстранен.
              Смесителя е сменен с ф28 и вече е пушка
              Сега засичам разход, надявам се да е по-нисък от досега(и би трябвало).

Малко предистория.
              Намерих положение в настройките на цялата уредба, при което двигателя работи добре, няма заглъхване, но разхода е 13,5-14 и мирише на газ. Винта за оборотите е откъм богатата страна на правилните обороти. Когато се регулира както е правилно, се появява заглъхването. Посъветваха ме да сменя смесителя с по-малък диаметър. Досега чаках газаджиите да го получат от "майстора".
              Междувременно намерих документа, по който ми направиха газовата - ръководство на Ланди за точно тази витара. Всичко е както пише там, освен смесителя. Такава система се нарича балансирана. Прави се, за да се избегне влиянието на дебитомера и въздушния филтър.
              Дадоха ми и смесител БРЦ за фиат 2.0 инж. с ф32 - като на моя. С италианския въобще не иска да работи.
              Причината според мен - БРЦ-то стеснява диаметъра до 32 плавно, с конус. На гаражния това става чрез стъпало директно на 32. И се получават завихряния, които реално намаляват сечението на Вентури.
              Последно редактирано от Ivan_J; 15-04-09, 15:37.

Коментар

Да попитам и аз.
                А как да се излъже компютъра на Витара моноинжекцион за да работи добре на газ?
                За сега само с изключване на инжектора не става добре.Има едно чукане около инжектора и явно компютъра се мъчи.
                При изключване и на бензиновата помпа работи тихо,но при включване на ел.консуматор чукането се появява.
                Не карам колата така!

Коментар

Да не би стъпковото моторче нещо да се товари?
                  ПроС гАзар... 0883 353 299 Ивайло

Коментар

И моите съмнения се насочват към него,но как да го идентифицирам?То в един корпус ли е със следача на положението на дроселовата клапа?Защото други проводници освен до него и до инжектора наоколо не виждам.
                    За пръв път се опитвам да сложа газова на моноинжекцион

Коментар

За чукането - сам ще си го определиш откъде е. С една отверка, допряна до ухото и като "майсторите"
                      TPS и IAC са на различни места.

17 - Idle Air Control Valve
                      18 - Idle Speed Control actuator
                      28 - Throtle Position Sensor

Схемата е от аутодатата, там са и другите елементи.

Коментар

Да,имам си самоделен стетоскопЕдна алуминиева пръчка с плочка на единия край.Локализирах чукането до около целия корпус около инжектора.Съмненията ми са за 18-стъпковия мотор,но го открих чак сегаВсе пак това ми е първи моноинжекцион.Другия заподозрян е клапанчето в червено от схемата.То командва една вакумна мембранакоято променя упора на дроселовата клапа.
                        Колкото да Аутодатата,да без нея щях да съм абсолютно "на тъмно".Но след дълго сравняване на ел.схемите и това което е на колата,виждам че по колата не всичко съответства и е по-скоро нещо средно между различните схеми.Но въпреки това помагат много!

Коментар

Положението до тук е следното.
                          С изключване на -18 Idle Speed Control actuator,шумовете спряха.Двигателя работи сравнително нормално.На газ оборотите на празен ход са макло по-ниски,но предполагам това ще се промени с леко увеличаване ъгъла на изпреварване на запалването.Прехода от бензин на газ и обратно става много плавно.Предстоят тестове и настройката на изпрителя.
                          Дали да се слагат емулатори?Чудно но до сега лампата на Engine check не ми е светнала(не е изгоряла).
                          А и принципния въпрос:за и против изключване на бензиновата помпа?
                          Това е картинката по време на монтажа."Стетоскопа" сочи към проблемния мотор лие, вентил ли е #18.
                          Прикачени файлове

Коментар

Първоначално публикуван от ctef Преглед на мнение
                            Дали да се слагат емулатори?Чудно но до сега лампата на Engine check не ми е светнала(не е изгоряла).
                            Няма нужда! Моя е пълна инжекция и ЕКУто пак не следи ижекторите.
                            За по-сигурно отваряш таблицата с грешките. Ако няма инжектор - не ти трябва емулатор.
                            И да ти трябва, резистор 100 ома, 5 вата струва стотинки.

За помпата - аз не я изключвам, някои спорят че трябва, кой както си реши. Нали ако се кара на бензин така или иначе се върти. И винаги обратното гориво е повече от инжекторното.

Коментар

А защо ти е да работи тази помпа , като не се използва ?
                              0 8 9 8 4 8 1 3 3 0

Коментар

Първоначално публикуван от travelling Преглед на мнение
                                А защо ти е да работи тази помпа , като не се използва ?
                                Защото няма охлаждане на инжекторите,посредством бензина и после финансите са други.В минус за собственика на возилото.

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 0 потребители онлайн. 0 потребители и 0 гости.

Най-много потребители онлайн 9,310 в 20:45 на Днес.

Зареждам...
                                X