Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Бензиново Grand Cherokee на газ : '+' и '-'

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

Това даже не искам да го коментирам. Вземи попрочети малко, пък после говори такива глупости. Апропо, бензиновия двигател си е газов, защото изгаря бензинови ПАРИ и въздух... газовъздушна смес... Просто заменяш едното гориво с другото.
    Веднъж влюбен в американски автомобил след време с ужас установяваш че всичко най-прекрасно на този свят е или неикономично, или неекологично, или не се побира в гаража.

Коментар

приемаш го лично

а освен всичко останало пропусна да кажеш, че монтираш и газова уредба като смениш горивото

прав си имах пропуски в четенето

Коментар

Малееее,къде стигна тази тема Всичко се завъртя около това изказване:

Първоначално публикуван от quadra
        ......е направено като хората разлика не се чуства, даже може да върви повече отколкото на бензин (поради различното октаново число въртящия момент в ниските обороти е по-голям). А всеизвестен факт е че двигателите работещи на газ са по-дълговечни. Така че мислете пак преди да напишете такива глупости.
        Ясно за гранда ,че двигателя му е "по дълговечен" ако работи на газ
        Всички ли така мислите или не?А не + и - на газ или бензин .Вече има такава тема .Всички карали на газ и бензин знаем за + и - .И аз карам на газ и бензин и знам и ми е ясна финансовата страна.
        B+

Коментар

Първоначално публикуван от Софианитка
          ...и ако оптималното за бензиновия двигател беше газта щеше сигурно да се казва газов двигател
          Ми то не се казва "бензинов двигател", а "двигател с Вътрешно горене"
          Те хората дизелите ги карат с Олио - трябва да ги кръстят "Оливиен двигател"?

Коментар

той бензиновия се явява нещо като тунинг на дизеловия поргледнато през очите на историята

Коментар

според мен щом в завода на една кола са и сложили резервояр за бензин значи с това трябва да се кара

все пак там има някакви инжинери, които вероятно си разбират от работата. друг е въпроса ако решим да тунинговаме но това винаги води до подобряване на едни показатели за сметка на други, въпрос на личен избор
              drive alive

Коментар

[quote="alex_markov"]
                Първоначално публикуван от Софианитка
                .Ми то не се казва "бензинов двигател", а "двигател с Вътрешно горене"
                с вътрещно горене се казва, но така ми беше лисно да вмъкна думата бензин към която си имам лични пристрастия

общо взето имах предвид това което каза го го го, а и освен това като изключим хората , които разбират и могат да пипат и сами , не съм сигурна доколко оптимално и безопасно е цялото това начинание

дори във форума имаше мнения и за недотам удачно настроени гадзови уредби

Коментар

Чакай сега, ти go go go не го слушай, че той сам си противоречи. Тук според мен целия лайтмотив в твоето изказване е "пристрастия"...И още нещо - "безопасно".... Ами ако питаш мен, кое е по-безопасно, дебелостенен балон свързан с метални тръбички към двигателя, или пластмасов резервоар с пластмасови тръбички и маркучета?
                  Айде да не намесваме безопасността, защото бензина за мен е далеч по-пожароопасен от пропан-бутана (и практиката ми го подтвърждава).
                  Така че ако това ти е коза - само нафта.
                  И освен това "недотам добре настроени газови уредби" са също толкова често срещани като недотам добре настроени карбуратори, инжекциони или ГНП на дизелови двигатели. Айде да се откажем сега от всичките щот някой некадърник не разбира как се прави.
                  Веднъж влюбен в американски автомобил след време с ужас установяваш че всичко най-прекрасно на този свят е или неикономично, или неекологично, или не се побира в гаража.

Коментар

Първоначално публикуван от alex_markov
                    Много просто докато имаше "няколко" автомобила с дизелови двигатели дизела беше "без пари", сега като се изравниха (поне в европа) дизела стигна бензина че и го минава (поне А92 ),
                    целия проблем е в АКЦИЗИТЕ - себестойността на горивото няма нищо общо с цената на бензиностанцията...
                    преди акциза на дизела е бил малък, сега - не...
                    По същия начин държавата се полакоми да сложи акциз и на газта... Нищо, че е екологично гориво и т.н.
                    Както се знае, на държавата и е баш през оная работа за екологията - важното е да има "приходи" за преразпределяне...

а ако трябва да си говориме кое е по-по-най, моята класация е 1. Модерен дизел, 2. По-стар дизел 3. Бензин 4. Газ-бензин
                    помогнете да открием откраднатите двигатели http://forum.offroad-bulgaria.com/sh...ad.php?t=59117

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                    X