До: Газ през инжекционните дюзи
Който е ремонтирал газова бутилка - сигурно е виждал :
Бутилка ( за кола) пълна с ГАЗ - отвива се капака за поплавъка и се отваря. Няма налягане ( отворена система) и ..... ГАЗта си е течна .
Така , че спора е безмислен .
Идеята е интересна - само като идея.
Да се ползва течната форма на ГАЗа си е загуба на гориво.
За това се слага изпарителя - за да се постигне работна температура на горивото Пропан-Бутан и да му се увеличи обема .
Така се постига икономичността на това горивото .
Ако ще пускате директно в дюзите втечнена газ( температурата и е -30 , -50 градуса и аз не знам) - няма как да таботи двигателя - и то инжекцион. Компютъра ще се ошашави с температурните разлики.
Двигателя ще се дави и няма да работи нормално.
Все пак - това си е мое мнение . А аз не съм специалист по горивата , но карам на ГАЗ от 1988 година.
И доста проблеми съм минал м/у капките !
Първоначално публикуван от ninja_1
Преглед на мнение
Бутилка ( за кола) пълна с ГАЗ - отвива се капака за поплавъка и се отваря. Няма налягане ( отворена система) и ..... ГАЗта си е течна .
Така , че спора е безмислен .
Първоначално публикуван от Andrei
Преглед на мнение
Идеята е интересна - само като идея.
Да се ползва течната форма на ГАЗа си е загуба на гориво.
За това се слага изпарителя - за да се постигне работна температура на горивото Пропан-Бутан и да му се увеличи обема .
Така се постига икономичността на това горивото .
Ако ще пускате директно в дюзите втечнена газ( температурата и е -30 , -50 градуса и аз не знам) - няма как да таботи двигателя - и то инжекцион. Компютъра ще се ошашави с температурните разлики.
Двигателя ще се дави и няма да работи нормално.
Все пак - това си е мое мнение . А аз не съм специалист по горивата , но карам на ГАЗ от 1988 година.
И доста проблеми съм минал м/у капките !
Коментар