Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Tucson 2.7 + Romano. Проблем с настройките

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

От: Tucson 2.7 + Romano. Проблем с настройките

Включил съм го, но мисля че се казваше "Mazda weakness" поне в менюто на Романо, което имах.
    Човешко е да се греши... Но това че грешиш, още не означава, че си станал ЧОВЕК!

"Когато някой не може да направи нещо, поради недостатък на сили, той вини за това случая."

Коментар

Аз го пробвах на Хюндая, но ефекта не беше положителен
      Хюндай Туксон 2.7 V6 4x4
      a.k.a. Паркетник ;)

Коментар

Ако можете ми изпратете горивната карта да я прегледам.

Коментар

Довечера ще направя принтскрийн на картата, а ако имате Романо програмата мога да ви пратя конфигурационния файл.
          Хюндай Туксон 2.7 V6 4x4
          a.k.a. Паркетник ;)

Коментар

Здравейте, пращам ви горивната карта + графика на старт от мястсвен че свети чека за бедна смес
            Натиснете снимката за да я уголемите

Име:goriwna karta.jpg
Прегледи:1
Размер:206.2 КБ
ID:5636397

Име:graphhhhh.jpg
Размер:109.4 КБ
ID:5636398
            Хюндай Туксон 2.7 V6 4x4
            a.k.a. Паркетник ;)

Коментар

Програмата я имам,така че чакам файла ,за да си го заредя и да го разгледам.А по това,което виждам ,според мен са един размер по-големи дюзите, отколкото трябват.И още нещо- дюзите какъв цвят са- черни или сиви?

Коментар

Странно ламбдата от горната таблица що не мърда - 3.86 постоянна.
                ВАЗ 2102 СС пакет проект 4х4
                Е250 1998-продаден
                Субару Пустош

Коментар

Ламбдата не е вързана към газовия компютър. Той е с ОБД и си чете корекциите през компютъра на колата. За това не се вързва и към компа на колата (естествено, че и фактора мързел го има).
                  Хюндай Туксон 2.7 V6 4x4
                  a.k.a. Паркетник ;)

Коментар

Като гледам в другата тема OBD статуса не е активен.
                    Е250 1998-продаден
                    Субару Пустош

Коментар

Първоначално публикуван от krismarg Преглед на мнение
                      Като гледам в другата тема OBD статуса не е активен.
                      OBD статуса не може да се изключи. Трябва да се одреже кабела. Изключва се само адаптацията.
                      Днес я пробвах под 1000 оборота да обръща на бензин. Реших проблема, НО разхода е 5.5 литра бензин и 16 литра газ на 100. Но не ме устройва, 5 литра по 1лв разлика е 5/100 лева. 500 лв на 10000км, което ми точно обслужването. Сега пак сложих само на газ, като обогатих IDLE-а, а обедних коефицентите, където отива точката в моментите, в които забива. Но не съм я тествал, следващите дни ще се пробва. Слагам последната карта, връзката с ОБД е спряна, защото съм закачил четец, който да чете грешките на компа на колата:

Име:obednena.jpg
Размер:138.5 КБ
ID:5636631
                      Хюндай Туксон 2.7 V6 4x4
                      a.k.a. Паркетник ;)

Коментар

Прецизната настройка е голяма играчка. Караш на бензин с 20, 40, 60, 80, 100, .... км/час и друг с лаптопа чете ламдата и записва. После по същия маршрут на газ и с корекции по таблицата докарваш същата ламда или почти, но в посока една идея по-богата. Но проблема ми изглежда да е на бензин. Гледам инжекторното време минава 20 мс., така ли трябва да е при този двигател? Дали има разлика в ламбдата на бензин при включен и изключен(изваден предпазител) на газовия компютър?
                        Е250 1998-продаден
                        Субару Пустош

Коментар

А компютъра бърз и бавен трим по ламбдата ли прави? Мислех да пусна лаптопа да записва утре, след това да седна вкъщи и да видя къде са бързите корекции. Там където са, да коригирам картата според тримовете? Аз ще видя примерно на колко оборота е била, инжекторите на колко мс са били и в него режим ще обогатя % колкото е било фаст трима?
                          Хюндай Туксон 2.7 V6 4x4
                          a.k.a. Паркетник ;)

Коментар

Тези бързите и бавни корекции само когато е свързана през ОБД ли ги показва?
                            Човешко е да се греши... Но това че грешиш, още не означава, че си станал ЧОВЕК!

"Когато някой не може да направи нещо, поради недостатък на сили, той вини за това случая."

Коментар

Като разкача ОБД четеца, газовото си се вързва към компютра на колата и ги показва. На скрийншотите от програмата не показва нищо, защото от вкъщи я пускам да кача снимките. Иначе РОМАНО програмата си показва тримовете, а по тях си прави корекции, ако включа адаптацията.
                              Та идеята ми е да пусна газовото, да изчакам да се върже с компа на колата и да пусна да записва графики на движение. После според бързия трим по графиката ще виждам в кой момент, какво и трябва и ще коригирам из таблицата. И така докато сведа бързия трим до минимални стойности. Какво мислите?
                              Хюндай Туксон 2.7 V6 4x4
                              a.k.a. Паркетник ;)

Коментар

На моята мазда точно така правих настройките.

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                                X