Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Tucson 2.7 + Romano. Проблем с настройките

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

• Tucson 2.7 + Romano. Проблем с настройките

Здравейте, колеги.
    Голям филм при мен с тея газови. След като купих Туксона, 2.7 v6 автомат, 4х4, се започна с драмите.
    Сложих БРЦ за 2 бона, всичко беше наред освен бързия старт. Като настъпя педала до край, има едно забиване за части от секундата и след това се изстрелва. Не можаха да я настроят в продължение на 2 месеца и я свалиха.
    Сега си сложих Романо, пак с ОБД и пак същия проблем. Ако се обедни сместа, се оправя положението, но ОБДто коригира в последствие и проблема пак се появява. Ако се махне ОБД адаптацията, пък дава грешка бедна смес.
    Утре ще пробваме да включим довпръскване на 15% бензин при пълно натоварване, да видим какво ще стане. Някой да се е сблъсквал с това?
    Хюндай Туксон 2.7 V6 4x4
    a.k.a. Паркетник ;)

От: Tucson 2.7 + Romano. Проблем с настройките

Има тука във форума специалист точно за Романо, но не знам дали ще прочете темата ти. А от къде сте, или къде е автомобила?
    Човешко е да се греши... Но това че грешиш, още не означава, че си станал ЧОВЕК!

"Когато някой не може да направи нещо, поради недостатък на сили, той вини за това случая."

Коментар

И аз си мисля, че трябваше да пусна темата в раздел 4х4. Тук не се обръща много внимание...
      Аз съм от Варна.
      Хюндай Туксон 2.7 V6 4x4
      a.k.a. Паркетник ;)

Коментар

колега на туксона- дросела как се управлява ? механично със жило или електрически ти е газ-педала ?ако си със жило сигурно имаш ТПС на дросела. това е един реостат който дава сигнал на компа на колата за положението на дросела, колко е отворен. та този ТПС се износва на определено място и като натиснеш рязко газта същия не дава сигнал -прескача износеното място и компа се чуди кво става ? в следващия момент ТПС дава сигнал и компа дава гориво ама то е повече и колата затова първо се ослушва и после хуква ! това се хваща при живи данни и на път като караш ,а друг гледа на лаптопа какви проценти дава дросела. Аз имах такъв проблем и смених ТПС-а
        При ел.газ проблема е същия

Коментар

Утре сутрин ще го проверя. Ако това е причината, защо на бензин не го прави? Или рутинния отговор - на газ е по-чувствителна
          Доста съм я карал извънградско, смея да твърдя, че си е доста чувствителен педала от самото начало. Силно се съмнявам да е това.
          Преди работа ще проверя данните и ще пиша!
          Благодаря за съвета
          Хюндай Туксон 2.7 V6 4x4
          a.k.a. Паркетник ;)

Коментар

Странно, предните ми съобщения чакат добро от администратор...
            Бях написал, че съм от Варна.
            Хюндай Туксон 2.7 V6 4x4
            a.k.a. Паркетник ;)

Коментар

Отидете до Добрич, близко Ви е и потърсете Жоро-газаджията, оффроудър е, лесно ще го намерите.
              Човешко е да се греши... Но това че грешиш, още не означава, че си станал ЧОВЕК!

"Когато някой не може да направи нещо, поради недостатък на сили, той вини за това случая."

Коментар

Не е от педала за газта. Днес го проверих. Ходих и при газаджиите, пробвахме опцията +15% бензин обаче се влоши ситуацията.
                Мисля да спрем ОБД комуникацията и да направим ръчни настройки, но няма да е днес.
                Сякаш не ми се сменя майстора, че ще падне гаранцията. А моя е добър, ообръща ми внимание, и с програмата си работи сякаш добре...Просто трябва да го хванем тоя мотор защо капризничи така.
                Също така си мислим, че натрупва малко газ преди катализатора и като настъпя рязко се дави (за части от секундата).
                Благодаря за съвета, аз продължавам да ровя за някой дето се е сблъсквал със същото, но май няма писано във форумите
                Хюндай Туксон 2.7 V6 4x4
                a.k.a. Паркетник ;)

Коментар

Аз карам 2.7 с газова Романо, но на второто поколение Санта Фе. Не съм имал проблеми с вървежа, но в началото постоянно светеше чека за бедна смес. След многократни проби за настройки се оказа, че са сложили по-малки дюзи. От тогава чека не свети. Е, имам проблем с разхода - дава ми повече от 35% разлика с бензина. Дали е нормално не знам.
                  Мисълта ми от всичко това е, че проблемът ти може да не е до настройки, а до "хардуер".

Коментар

И колко е тоя разход в цифри?
                    При мен е 20 бензин - 21 газ в града.
                    Значи при мен проблема е следния. С автоматични настройки не свети чека, няма проблем с разхода и върви като на бензин. Обаче от място, ако настъпя педала до долу, се задавя за части от секундата. Като отворим картата и намалим впръскването около 1000 оборота се подтиска тоя проблем. Тръгва плавно, но започва да дава бедна смес. На кантар съм да я настроим под 1000 оборото да си кара на бензин, ама в града май доста се седи под 1000 оборота и не искам да обезсмислям икономията.
                    Хюндай Туксон 2.7 V6 4x4
                    a.k.a. Паркетник ;)

Коментар

Първоначално публикуван от djendov Преглед на мнение
                      И колко е тоя разход в цифри?
                      19л. на бензин срещу 26л. на газ.

Коментар

Да...доста звучи. Аз до 24 газ съм стигал, но не я жаля
                        Хюндай Туксон 2.7 V6 4x4
                        a.k.a. Паркетник ;)

Коментар

кОЙ СЕ МЪЧИ ВЪВ Варна със това Романо -Уж ходят на едни и същи срещи и лекции да им обясняват как да работят ! За убиване са и газаджии и тези от Романо и .................. Щом си от Варна отивай във Добрич при Жоро. Може и до Бургас при Илия - той е на изхода за софия магистралата ! Всичко е от настройки и чалъм /компромис / на каране !
                          Остави и автоматичните настройки си я карай така само ще и подаваш по-плавно газ със крак. На Романото от известно време обновяват софтуера питай си газаджията - безплатно е и е по-добър . Откачи си тръбата преди катализатора и пробвай да я покараш да не си със леко запушен катализатор и ланд-сондата да ти обеднява сместа. Но най-добре прескочи до Добрич на 50км ти е
                          Гаранцията ти не може да падне , ако ходиш при оторизиран сервиз - газаджия на Романо

Коментар

Да, Жоро е вариант. Аз си купих кабел и сега се боря с картата. Брц не можаха да го настроят и свалих уредбата. Не съм дал 2 бона да правя компромиси. Ако исках, щях да си сложа за 400лв газово и щях да му търпя недостатъците. Близо съм до разгадаването на горивната карта, само един въпрос съм писал в 4х4 форума. Ще си го настроя, с толкова неща съм се оправял, една газова уредба със софтуер дето се пише за 1 седмица няма да ме спре
                            Хюндай Туксон 2.7 V6 4x4
                            a.k.a. Паркетник ;)

Коментар

Здравей колега!
                              Какви са дюзите на системата ,при Романо има избор м/у три модела-Романо Фаст,Романо Фаст 2 или Романо HD.Другото,което е също важно-какви са калибраторите на дюзите?Ако ти не можеш да го знаеш това,то газаджията,който е монтирал системата го знае- питай го и ми пиши.

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                              X