Обява

Свий
Няма добавени обяви.

НАЛЕЖАЩО- възможна ли я замяната на метан с пропан бутан ?

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

От: НАЛЕЖАЩО- възможна ли я замяната на метан с пропан бутан ?

Така де ама този двигател е особено лесен за газифициране и няма да е нито първият, нито последният, който се кара само на газ. Дядо Владо имаше такъв известно време (докато имаше зет).

И понеже не си карал на метан, не знаеш какъв чугуний са бутилките и колко безсмислен става един джип с тях. Отделно вторият смесител над дросела, отделно плетеницата от маркучи и кабели в иначе доста празния и прегледен двигателен отсек на този Черок.

Коментар

Амио то явно затова и цената му е по-ниска. Незнам колко би струвало да се намери цялата система за бензин, ще поразпитам. Този варянт метан + пропан бутан ми се струва "пършинг" овсякъде . Колата не е за мен, което още малко утежнява нещата. А иначе метановите бутилки са сложени под джипа на мястото на фабричния резервоар и място има бол. Но джипа съм го виздал само в спряло състояние - не съм го палил/карал. А иначе ще оставя една метанова бутилка колкото да пали и после прехвърля на пропан бутан, ама нещо ми се гледа доста сложна система, която в нашия край незнам дали може някой да я догоди като хората.

Едит:
      - сега разгледах раокауто. Средни като цена дюзи са по 25 евро парчето x 6 = около 400лв с транспорта
      - бензинова помпа, стояща в резервоара - 100лв с транспорта;
      -
      * друго какво ще е нужно ще се разбере в последствие, но винаги има и опция втора употреба

Дано тези дни ми остане малко време да отида да го видя, да го чуя пък ще решаваме.

Поздрави !
      п.п. вече не е толкова належащо, модераторите може да редактират заглавието, запазихме джипа по телефона

Коментар

Дюзите сигурно са живи. Само да не е умряло нещо друго.

Коментар

Първоначално публикуван от Ясен Преглед на мнение
          Дюзите сигурно са живи. Само да не е умряло нещо друго.
          Проблема е, че Дядо Владо ми е далече, пък джипа е някъде 89г, което значи че е със стистема Реникс, които порождение са доста бъгави. Но вече няма какво да говорим, дано ми остане време до края на седмицата да отидем и да го огледаме, пък после ще пиша впечатления

Коментар

Още един въпрос, ДАНО да ми стигне времето и да го разгледам в близките ден,два. Какво да гледам като особености (ако има такива0 на метановата уредба ?
            - не ми се иска да си "пукам" патроните и да звъня на ДядО, при огледа ако имам затруднения ще го направя. Та какво да търся останало от бензиновата система.
            Помпата доколкото разбрах от американЧките форуми е в резервоара, който липсва, тоест ще трябва нова. Но друго ?
            - Как е излъган компютъра на джипа да работи само на метан ?
            - При монтирането на такъв тип уредби човърка ли се нещо по самия компютър или се взима само сигнал от датчиците ?
            - Както вече споменах ситемата за подаване на бензин и запалването е Реnix, измислена от Рено, като цяло е добра, но при евентуални проблеми е доста гадна за диагностика и ремонт. Това ме тревожи най-много като цяло, да не е съсипан безвазвратно компа

Извинявам се за лаишките въпроси ма досега само на дизели съм се возил и бензинките са ми непознати имал съм си заигравки ма съвсем аматьорски, но за сметка на това останалата част на механиката ми е изключително известна. Та пожелайте ми КЪСМЕТ

Поздрави !
            п.п. някой дето е навътре с уредбите примерно (Ясен) да си остави телефончето и ако не е проблем да му звънна при евентуални чуденки и маенки по вереме на огледа

Коментар

Нищо не е лъгано по компютъра, изключени са дюзите и толкова.

Аз телефон лесно ще ти оставя, но е доста трудно да намеря време да говоря, еле па в обичайното работно време.

Не знам какво да му гледаш за бензиновата уредба, не ги познавам. Дядо-владовия беше с карбуратор и му бяха нашили бензинова помпа от Москвич.

Коментар

Първоначално публикуван от Ясен Преглед на мнение
                Нищо не е лъгано по компютъра, изключени са дюзите и толкова.

Аз телефон лесно ще ти оставя, но е доста трудно да намеря време да говоря, еле па в обичайното работно време.

Не знам какво да му гледаш за бензиновата уредба, не ги познавам. Дядо-владовия беше с карбуратор и му бяха нашили бензинова помпа от Москвич.
                - тоя е инДЖекцион , ма ще видим. Каквото сабя покаже ...
                - и утре ли работиш ?
                * не искам да се притеснявате от съвети, все пак от клавиатурата и по телефона човек може да каже само 1/10 от това което знае и реално може да даде като съвет ..

- пожелайте ми КЪСМЕТ

Коментар

Ми айде късмет. Пращам ти телефона, пък ако уцелиш. Гледам днес са ми звъняли разни хора.

Коментар

Първоначално публикуван от Alexfield Преглед на мнение
                    Ами по принцип паленето на газ зимата е възможно. Също така "по принцип" и дизелите трябва да могат да палят зимата безгрижно. Т.е. на практика нещата стоят малко по-различно. Знам, че ти си го докарал паленето на газ и зимата при -20°, но все пак това не е лъжица за всяка уста.
                    Ако паленето на метан зимата е поне толкова безпроблемно, колкото на бензин, то това е един добър вариант: метан + пропан-бутан. Ще си зарежда LPG когато има нужда. А CNG - веднъж месечно, ако не и по-рядко.
                    Много по-лош вариант от финансова гледна точка ми се вижда да се върне към живот бензинов инжекцион, който повече от година само се е пекъл на сухо в двигателя.
                    Според мен, ако вариантът CNG+LPG е неприемлив, е по-добре I.Stoyanov да се ориентира към друга кола.
                    Има двигатели които заводски нямат бензинова система . Повечето газокари са така имат двустепенен редуктор изпарител и палят на един оборот . На времето имаше едни хюндаи таксита и те бяха така испарителите им бяха с подгряваща плоча . Моята Волга на времето 10 години не видя бензин палех си на газ и при - 20 въпрос на подходящ изпарител и реглаж .
                    Без цигари и алкохол ще съм най здравия труп в гробищата .

Коментар

Днес получих 100% информация, че докрая на лятото при нас ще има метанстанция. Та ако спазарим джип ще го мислим

Никой ли няма да ми пожелае КЪСМЕТ
                      Последно редактирано от I.Stoyanov; 06-07-13, 21:26.

Коментар

А късмет де.Ще ви е нужен с тия драми.Пък ако е рекъл оня горе метана пак ще се върне на старите цени. ....
                        А една кола ще струва 100 рубли и 30 копейки.
                        Няма страшно в умирачката...
                        Страшното е да си жив!...

Коментар

Първоначално публикуван от slatanic Преглед на мнение
                          А късмет де.Ще ви е нужен с тия драми.Пък ако е рекъл оня горе метана пак ще се върне на старите цени. ....
                          А една кола ще струва 100 рубли и 30 копейки.
                          Благодарим, ДАНО да имаме КЪСМЕТ и да се спазарим със собственика

Коментар

Гледайте модела на метановия ЕКУ и дюзите. Повечето съвременни модели стават и за метан и за пропан-бутан. Може да трябва само изпарител, бутилка комплект и няколко метра маркуч между двете.
                            ВАЗ 2102 СС пакет проект 4х4
                            Е250 1998-продаден
                            Субару Пустош

Коментар

На това чудо едва ли някой му е сложил инжекционна метанова уредба.

Коментар

Как да позная дали е ижекцион

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                                X