Обява

Свий
Няма добавени обяви.

НАЛЕЖАЩО- възможна ли я замяната на метан с пропан бутан ?

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

• НАЛЕЖАЩО- възможна ли я замяната на метан с пропан бутан ?

Здравейте, спешно е до толкова, че съм харесал една джипка за кума, обаче както винаги няма пълно щастие, та е с метан, изцяло на метан .
    Човека с когото говорих по телефона каза, че си палел само на метан и нямал никакви проблеми дори и зимата .
    Изобщо не съм в час с разните уредби, карам само дизели, та затова и се допитвам. Въпросът е , че най-близката метан станция ми е на 50км и затова искам да му сложа пропан бутан. Та може ли да се използва нещо от настоящата уредба и да се сложи пропан бутан. ?
    *примерно изпарителя, там дюзи и разни такива

Поздрави !
    п.п. джипа е бензин 4000cm3, 6 цилиндров, редови.
    - махан му е всякакъв вид бензинов резервоае ..

От: НАЛЕЖАЩО- възможна ли я замяната на метан с пропан бутан ?

От метановата уредба не мисля че можеш да ползуваш нещо.Метана е газ под налягане и пали без да е необходимо да се подгрява.Можеш да сложиш пропан-бутан като втора инсталация.Ако ще се кара по черно метана е голяма мъка.

Коментар

Е, сменят се някои работи.
      1. Бутилката за газ (различна е)
      2. Тръби (и те са различни)
      3. Клапан за газ
      4. Редукторът за метан се заменя с редуктор-изпарител за пропан-бутан
      5. Смесителят може да остане същия, ама за пропан-бутан е по-добре с по-голям диаметър, за по-малка загуба на мощност
      6. Електрическата част се запазва.

Щом го пали на газ явно не е инжекторна уредба, а щом бензинът го няма, то няма и смисъл да е инжекторна.

Като продадеш частите от метана ще излезеш някъде на нула от замяната.

Коментар

А може ли да сваля цялата метанова утетба и да поставя ГИ, смисъл двигателя не е непоправимо пригоден?
        Поздрави!

Коментар

ГИ първо е рядко безсмислен в тази ситуация и второ трудно ще го накараш да пали на газ. Има разни схеми и системи, ама хем са сложни, хем излишни.

Нищо му няма на двигателя и единственото непоправимо е липсата на бензин в цялата схема.

Каква е точно колата?

Коментар

Чероки! Ако сложа ГИ, задължително, ще монтирам и малък резервоар за бензин. Инжекцион с цел запазване на мощността.

Коментар

Ще монтираш ако има към какво. Щом няма резервоар, не се знае какво друго е останало от хранителната уредба.

И тая мантра за мощността и ГИ много не слушай, като ти я пеят.

Коментар

Е какво ме съветваш тогава? Ако се наложи ще намеря цялата горивоподаваща система

Коментар

Слагай обикновена уредба.когато всичко е както трябва и зимата пали на газ без проблем.Ако е много студено като се запали трябва да поработи малко на място ,може и да не е на място ама да не се вдигат много обороти че замръзва изпарителя.
                  Кола без турбо е като жена без цици, върши работа но не доставя удоволствие.
                  Витара 1.6 16V TURBO POWER!!!
                  "Mud Angels" Stara Zagora

Коментар

Спам:
                    Да не са пуснали пак за продажба онова черното 4.0 нелегално чероки в Ген. Тошево
                    Jeep Cherokee XJ 2.1TD- продаден
                    Grand Cherokee Limited V8 Quadra Drive

Коментар

Хмм, тука един колега благ кара на газ и метан и няма бензин и е особено щастлив... той сам ще си каже ако види темата де... Но определено е факт и се случва всеки ден .

Коментар

Първоначално публикуван от АлКБ Преглед на мнение
                        Спам:
                        Да не са пуснали пак за продажба онова черното 4.0 нелегално чероки в Ген. Тошево
                        Е и да са го пуснали, нали вече знаем че няма документи

Коментар

След като махнато всичко свързано с бензин, най-вероятно и дюзи/инжектори вече са се опекли непоправимо.
                          Ако няма проблем с паленето директно на метан зимата (аз не съм карал на метан и не мога да го потвърдя), то има смисъл метановата уредба да се запази и да се сложи допълнителна уредба на пропан-бутан.
                          Зимата паленето директно на пропан-бутан е проблемно. Не е невъзможно, но аз не бих си причинил подобно нещо.
                          Русия е бензиностанция, въоръжена с ракети.

Коментар

Първоначално публикуван от Alexfield Преглед на мнение
                            Зимата паленето директно на пропан-бутан е проблемно.
                            Проблемно е, като е проблемен газаджията или изпарителят не е източван от години. На метан действително е най-лесно (по-лесно от на бензин), ама като няма наблизо метан - няма и това е.

Метан + пропан-бутан на тоя не особено голям черок - и къде точно ще седят хората? Отделно че като няма метанстанции наоколо, зареждането става отделна занимавка и разход.

Коментар

Ами по принцип паленето на газ зимата е възможно. Също така "по принцип" и дизелите трябва да могат да палят зимата безгрижно. Т.е. на практика нещата стоят малко по-различно. Знам, че ти си го докарал паленето на газ и зимата при -20°, но все пак това не е лъжица за всяка уста.
                              Ако паленето на метан зимата е поне толкова безпроблемно, колкото на бензин, то това е един добър вариант: метан + пропан-бутан. Ще си зарежда LPG когато има нужда. А CNG - веднъж месечно, ако не и по-рядко.
                              Много по-лош вариант от финансова гледна точка ми се вижда да се върне към живот бензинов инжекцион, който повече от година само се е пекъл на сухо в двигателя.
                              Според мен, ако вариантът CNG+LPG е неприемлив, е по-добре I.Stoyanov да се ориентира към друга кола.
                              Русия е бензиностанция, въоръжена с ракети.

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                              X