Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Какъв изпарител?

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

До: Какъв изпарител?

Днес минах през магазина. "Долни" полчки за този тип карбуратори няма, взех "горна". Свежите цени на частите са както следва:

мембрани (оригинални Ловато пълен комплект) - 35 лв.
    газов клапан - 30 лв.
    бензинов клапан - 20 лв.
    плочка - 20 лв.

Всички части са Ловато или поне така пише на тях.
    Аз не вярвам в чудеса!
    Разчитам на тях!

Коментар

Плочката, коя взех е за монтаж над карбуратора. Проблема е, че ако вдигна още нагоре въздуховодите може да опрат в капака. До колкото знам правилното място е както е показано на Gaz1.jpg. Ще наруша ли ефективността ако я монтирам, както съм отбелязал на Gaz2.jpg?
      Прикачени файлове
      Аз не вярвам в чудеса!
      Разчитам на тях!

Коментар

Сбъркал си с газовия клапан. Не е трябвало да взимаш Ловато. Турските клапани са по добри и по удобни за монтаж.
        http://ftp.domainbg.com/ymk/1/11.jpg

Коментар

Първоначално публикуван от Yordan Kolev Преглед на мнение
          Сбъркал си с газовия клапан. Не е трябвало да взимаш Ловато. Турските клапани са по добри и по удобни за монтаж.
          прав си ловато са големи боклуци.купиха ми на мене един такъв и досега няколко пъти го разглобявах.пуска или спира когато на него му хареса

Коментар

За съжаление при изпарителите това правило не важи. Имам познат който кара с турски и се налага да го сменя на 3 месеца. Казва, че му е по изгодно от колкото да си сложи Ловато, абе циганска работа.

Коментар

Е той има такъв проблем, аз с турски изпарител до сега проблем не съм имал. Но за Резо Ланди такова нещо не мога да кажа...
              Веднъж влюбен в американски автомобил след време с ужас установяваш че всичко най-прекрасно на този свят е или неикономично, или неекологично, или не се побира в гаража.

Коментар

Днес пуснах газовата. Според мен работи добре. Странното е, че работи при максимално затворен кран за регулиране след изпарителя. Утре сутрин ще видя дали ще запали без да е загрял и ще разгледам на какво може да се дължи поведението с крана. Коя врътка за какво е - винта на изпарителя и крана след изпарителя? Каква е функцията на всеки един от тях?
                Аз не вярвам в чудеса!
                Разчитам на тях!

Коментар

Сутринта за опитах да запаля на газ - без смукач, с газ до дупка. Запали веднага. Поработи 5-6 секунди на около 1000 оборота след което угасна. Опитах да запаля пак - не запали. Запалих на бензин, покарах докато загрее, включих на газ - песен пее, върви идеално. След около 5 мин каранае на газ пак падна на 1000 оборота независимо колко газ давам седи на 1000 след което гасне. Паля отново - работи 10-тина мин и пак същото. От вчера не съм въртял нищо, не мога да си обясня защо се лигави.
                  Аз не вярвам в чудеса!
                  Разчитам на тях!

Коментар

Беше ли обледен изпарителя?На мойта кочина,като връзвах изпарителя в първия момент нещо не уцелих откъде да го захраня с дастатъчно вода и на място работеше супер,но като я подгоних и дебита на газта се увеличи,изпарителя се обледи и се появиха подобни симптоми като при теб.Поздрави.
                    Онзи,който не слуша съвети е обречен да слуша упреци.

Коментар

За да отпадне този проблем със замръзването си сложете по една цилкулациона помпа на Хела от парно на БМВ или Мерцедес. Също така може да си купите от Газела и те имат и са по около 50лв. Проблема веднага изчезва. Пробвал съм го зимата на -10 градуса. Дръпна ли буксата на помпата и веднага се заледява изпарителя. Оказва се, че е достатъчно антифриза да циркулира и проблем няма.

Писал съм го поне два пъти ама не четете!!!

Коментар

Вярно е, помага да не замръзва обаче зимата пак почва да пуска неизпарена газ и да се дави двигателя. Но определено поправя половината проблеми.
                        Веднъж влюбен в американски автомобил след време с ужас установяваш че всичко най-прекрасно на този свят е или неикономично, или неекологично, или не се побира в гаража.

Коментар

При мен ги реши на 100%.

Коментар

Не е било достатъчно студено. Пък и ти нали си имаш печка. А на мен при -28 ми се наложи да извадя тръбата от изпарителя към плочката и да изчакам течната газ да изтече и изпари. Това го повторих 2 пъти и на третия вече се загря достатъчно че да изпарява.

Коментар

Печката я палех само за да си грея задника
                              Реално при -10 нямаше проблем. Запалих, тръгнах и му дадох яко газ както винаги. Нали знаеш, че ако ще става проблем той ще е в първата минута след яката газ.

Коментар

Абсолютно, аз казвам при мен какво се получи, ама беше зверски студ.

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 17:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                                X